|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   majcice
6.4.2005 9:27:54   
Urška//
Ojla

Kako vam kaj gre?

Jaz Sem bila vceraj na pregledu, sem v 33t in je rekla G da je pikica zelo velika, vendar ze zelo nizko spuscena in posteljica zelo zrela za te tedne:zmeden:. Tako da bom verjetno rodila okoli 37 tedna. Obseg glavice pa je se vedno malo manjsi. Pikica ima 2kg.

Zdaj pa jaz ne vem kaj pomeni to da je posteljica tak zrela,ali se zacne prehitro starat in kaj to pomeni za bebico, ce katera kaj ve o tem naj se javi.

Drugace pa je vse vredu, moram pa veliko pocivat-kak fajn zaj ko je tak lepo zunaj.

Obseg trebuscka je 106cm, kg +8.

No pa se še ve pofockajte

lep sonckast dan vsem

papa

Urska//in:roza::duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   majcice
6.4.2005 9:59:05   
lutkica
Čao ;)

Ravno danes imam pregled, delale bova CTG, da vidiva, če se že kaj pripravlja. Tudi jaz sem imela pred 3 tedni, ko sem bila na UZ že zelo zrelo postelco in tudi nevem kaj naj bi to pomenilo. Opažam pa zadnje dni nek čuden izcedek, malce me je strah, da gre za plodovnico. Bom danes obvezno povprašala o tem.
Vsi mi govorijo, naj ne razmišljam o tem in se ne obremenjujem, a je bolje povedat o težavah. Gibe naštejeva povprečno do ene ure, tam spodaj pa me že tudi nekaj čudno pika. Morda bom danes kar iz pregleda zavila v porodnišnico (bog ne daj).

Kilogramov pridelala veliko, sploh ne upam povedat, počivava bolj malo, vedno je nekaj za nardit.

Pozdravček vsem od naju:
L in :duda:

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   majcice
6.4.2005 10:09:03   
fricka
Jaz sem v 35. tednu in imam občutek, ko da bom vsak čas rodila. Prejšnji teden sem imela prebavne motnje in že kar neke popadke. Sem hitro dirjala v trgovino po zadnje stvari, da me ne preseneti. V petek imam pregled, ampak ultrazvoka nimam več- moj ginekolog ga naredi samo 2 x.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   majcice
6.4.2005 10:56:14   
tejč
Živjo, punce, naj se končno zdaj še jaz malo oglasim. Zadnje dni nisem bila ravno zelo dobre volje. Kar jezna sem bila na svojo G. Naj povem le na kratko, da je G blazna paničarka, pa ne samo to, ob vsakem pregledu me z nečim tako prestraši, da sem potem do naslednjega pregleda čist "out".No, nazadnje me je prestrašila z nosečniškim diabetesom, pa vse kaže na to- včeraj sem bila pri dr. Sketelj v porodnišnici-, da nimam nobenega diabetesa, bom pa dala še enkrat kri na tešče, da preveri še enkrat.

Jaz sem imela že mislim da pet UZ, ker moja tok komplicira in tudi pravijo, da je posteljica bolj zrela. Pa sem včeraj vprašala dr. Sketelj, kaj to pomeni. In mi je razložila,8) da je posteljica halcinirana; kar pomeni, da čez posteljico ne prehaja več toliko hrane kot na začetku. Stopnjo halcinacije se meri s številkami in jaz imam v materinski zapisano enkrat stopnja 1 (rimska številka), potem stopnjo 2 in včeraj, ko so mi delali UZ v porodnišnici 2-3. Doktorica pravi, da sama zrelost posteljice še nič ne pomeni, da ni hudega, če je drugo vse okej. Treba pa je biti pozoren npr. če imaš še premalo plodovne vode. Ker imam jaz tudi že od začetka nekoliko manj plodovnice, mi je izračunala še to in ugotovila, da je sicer plodovnice manj, ampak še vedno zadosti za 34t2/7. Tudi Pušenjak pravi, da sama zrelost posteljice ne pomeni, da greš zdaj pa kar rodit.
Mene je moja G že tok prestrašila, da imam občutek, da bom res že prej rodila. So mi pa po drugi strani rekli v porodnišnici, da če se otrok fajn giblje, da je z njim vse v redu. Moja piška se- no, niti tega moji G več ne zaupam, če je res :roza:.:zmeden::(

Ah, punce, tako na koncu smo že, da mislim, da bo tem našim G počasi odklenkalo in da bomo prav kmalu ob sebi crkljale svoje luuuuuškane dojenčke. IIIII, komi čakam!!!:sloncek::sloncek::duda::sloncek::sloncek:

Kar pa se počutja tiče, pa sem naravnost odlično! Kot da mi nič ni, razen tiste brce pod rebra, no, ja, bolijo. Ampak zvečer se še vseeno lahko uležem skoraj na trebuh:bravo: in me ne tišči, ker mam dost špeha, hihi.

NO, kar se tiče pregledov, pa imam jutri pri svoji G reden pregled z drugim cetegejem. Drug teden pa še en UZ v porodnišnici zaradi kontrole posteljice in predvsem plodovne vode.Ah, počasi imam za razliko od vas že dovolj teh UZ, če ti vsak pove drugače. Na začetku so mi rekli, da bo majhna :roza:, včeraj me je pa skoraj kap, ko je rekla, da ni in da ima otroček celo obseg trebuščka nad povprečjem:zmeden::zmeden:.

Lep dan si naredite.

Mateja:rozica:

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   majcice
6.4.2005 10:56:41   
MojcaZ
Če bo vse točno, bi naj čez en mesec postala mamica. Počutje je zadovoljivo. Čeprav me včasih pošteno špika v spodnjem delu. Da pa bi pikica pritiskala navzdol, pa še nisem občutila. Tudi moj ima majhno glavico, drugače pa je v mejah normale. Drugače pa mi G ni nič omenila, da bi rodila predčasno.

Lep dan vsem in naužijte se čim več sončka,
Mojca in :duda:

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   majcice
6.4.2005 11:10:37   
Anonimen
Tudi jaz imam posteljico malo prevec zrelo za 33teden je rekla.Pa me je takoj vprašala ce kadim-pa sem povedala da jaz ne, vbsi okoli mene pa da kadijo in je rekla, da se vidi na posteljici ja!:ups:
Drugače PDP ima se vedno isti torej 29.maj9nebesa,trebuscek imam velik 105cm, kilogramcki +10,5kg:pujs:.
Tamli ima baje 1900gramov, zdaj verjetno ze malo vec(sem imela pregled 1.aprila):sloncek:.Drugače smo pa veliki dovolj in vse je primerno:bravo:
Že komaj čakam, da se srečam z mojim :duda:!

Lp, nina:nosecka:

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   majcice
6.4.2005 11:11:24   
* Binchy
Živjo

Da se še jaz pofočkam.

Zaenkrat sem kar uredu. Sam mam pa tak občutek, da bo vsak čas ven pogledu :). Samo, da me začne kej špikat se ustrašim....zdej pa bo :zmeden:
Upam da bo še mal počakal, saj imam rok 7.5.

Tudi meni je na prejšnjem pregledu rekla da imam kar zrelo posteljico.....upam da zato ne bo :duda: preveč zgoden. Naj še mal počaka ;).

Naslednji pregled imam 18.4. pa tud ctg mi bo takrat delala. Bomo videl kako bo.

Ja tud jest nimam ne vem kolk časa za počivat. Bo treba še ostale stvari nabavit kot npr.: otroško kozmetiko, pa razne pripomočke, pa torbo za v porodnišnico bo treba pripravt.........tko, da mam še kar nekaj dela :)

Ampak bo že....

Lp od :nosecka: in :modri:

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   majcice
6.4.2005 11:18:34   
NENAJANI
Hoj punčke!!!!!
Mene pa nekaj zanima, na koliko časa imate ve preglede? A še vedno enkrat na mesec, ali večkrat????:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Jaz imam tudi malo prezrelo posteljico. Jaz sicer kadim, toda je rekla G da od tistega kar jaz pokadim ne bi smela biti posteljica prezrela. Skadim približno enega na teden, včasih pa še tistega ne!! :ups::ups:
Mi imamo že vse!!!!! Jutri bom še oprala cotke in zlikala, nato pa se lahko naš :modri: rodi!!!!!:)-:)-:)-
L.P. Nena :rozica:

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   majcice
6.4.2005 11:23:21   
Anonimen
Jaz imam zdaj pregled na 3tedne:bravo:, drugace pa sem tudi v bistvu ze vse nabavla(manjkajo se le stvari iz lekarne to pa je tudi vse).Vceraj smo v avstriji kupli termometer za uhico:bravo:
Kaksno kozmetiko ste kaj kuple, pa plenicke pa flaske , dudice??:zmeden2:
Cotke pa se morem oprat in zlikat, samo prej bi se se rada selila:)
Torbo ze ima katera pripravljeno??Kdaj boste to naredle?:zmeden:

LP, nina:nosecka:

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   majcice
6.4.2005 11:28:36   
tejč
Jaz imam preglede kar naprej. Pri moji G na 14 dni, vmes tisti teden pa še pri kom drugem, hihi! Tako pač je! Pa bojda ni nič narobe ne z mano, ne s pikico.

Kupili smo Buebcehen kozmetiko, ampak res tisto osnovno, tri stvari. Kupiti želim še za poleti kremo za sončenje.

Dudico od Avent, flaško eno malo sem dobila tudi Avent, krtačo za umivanje tudi Avent. Pleničke še čakam- Tosama.

Ja, cotke zlikat. Mene tud še to čaka. Ko bo dež, pravim.

NImam še pripravljene torbe. Enkrat kmalu bom zložila tiste stvari noter, ne vem. Drug teden??? Za vsak slučaj, če res rodim prej...

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   majcice
6.4.2005 11:33:25   
Anonimen
Aja pa to se mene zanima...ali ze ima katera lezalnik za bebiko ali bo to bolj potem kupla?:zmeden2:Sem vceraj htela v toysu kupit, pa smo obupali, ker je ikea prevelika, pa me je ze vse bolelo:)-:ups::)-

Tiste , ki ste cotke umivale ste dale zraven mehčalec ali ne??Katerega?:zmeden:

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   majcice
6.4.2005 11:38:10   
Naja31
Sicer ne spadam pod majcice, ampk ti lahko odogovrim.
Jaz lezalnik za bebiko imam in je tak fajn, da se lahko naslonjalo postavi v cisto vodoravni polzaj, tako da ga lahko ze od zacetka dam notri. Na RR sem brala, da naj bi bil uporaben tam nekje do 6. mesece, saj je potem bebika ze prevec zivahna in se lahko sam prekucne ali ven pade.
Za novorojencka pa odsvetujejo uporabo mehcalca, zaradi nevarnosti alergij. Tako so nam v soli za starse rekli in tudi moje prijateljice, ki so ze mamice, so mi tako pvoedale. Jaz sem vse oprala brez mehcalca. Nikoli se ne ve, ce ne bo ravno moj na mehcalec alergicen.

Lp, Naja :nosecka: se 5 dni

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   majcice
6.4.2005 12:29:37   
Maja Z
ojla
še midve se javljava..brcava kar dobro, je pa moja :roza: kar velika in težka, in sicer 2800g, sva pa zdej čisto na začetku 36 tedna...meritve so sicer v mejah normale, ampak bolj na zgornji meji (imam pa ta nosečnostni diabetes)..meni G nič ne govori o zrelosti posteljice:zmeden:, samo pove da je zadaj..

se pa že kar težko okoli premikam in racam..trebuh imam pa kar precej velik..

da povzamem, že komaj čakam da grem rodit (no vsaj še kakšna dva tedna ne);)

lp maja

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   majcice
6.4.2005 12:40:41   
tejč
Maja Z, kako so ti ugotovili nosečnostni diabetes? A imaš že od prej kake težave? Kakšni so bili rezultati pri oGTT in v katerem tednu si opravljala test OGTT? Kakšno imaš dieto?
Zanima me namreč zato, ker je moja G tud nekaj zapaničarila, pa iz tega bojda ni nič... Vseeno me zanima kaj več o tem.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   majcice
6.4.2005 13:27:06   
NENAJANI
Nina_nana, meni je moja mami rekla, da ne smem cotk prati z mehčalcem!:zmeden2: Ona bo že vedela!!!!!
Za ležalnik pa ne vem, če ga bom sploh kupila!:zmeden:

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   majcice
6.4.2005 13:47:02   
Anonimen
Ja vecina jih ne umiva cotk z mehcalci, dosti pa jih tudi:zmeden:vsaj tako sem nekaj casa nazaj citala:)bomo se vidli:muca:

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   majcice
6.4.2005 17:07:03   
Maja Z
tejč, glede diabetesa: prej nisem mela nobenih težav, vsaj ne da bi vedela..ga imam pa moja babica in me je G poslala na test...tam je bil rezultat s tisto 50g glukoze 8,7, naslednji dan sem prišla še na 3urni test..tam se rezulatov ne spomnim, ampak so bili malo čez mejo...dieta je pa taka oz. naj bi bila: veliko vlaknin oz. polnozrnatih stvari, pusto meso, izdelki z manj mađščob, nič sladkarij, veliko sadja in zelenjave, ampak ne sladkega sadja in podobno..pa veliko gibanja, ampak sedaj je to težko :)
zdej hodim na kontrole, prvič je blo OK, drugič malo manj, včeraj pa zelo švoh..je pa res, da se nisem nič držala diete oz. sem vsak dan jedla sladkarije, ker mam to ful rada:zmeden:
ampak zdej moram pa res še 1 mesec paziti, ker je zdravnica rekla, da je lahko moja :roza: težka čez 4kg...

lp maja

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   majcice
6.4.2005 22:27:57   
tejč

Maja Z, lepa hvala za odgovor. Vidim, da se jaz kar uredu prehranjujem, pa četudi imam tisti diabetes ali ne. Hvala ti. Pa tebi in tvoji pikici želim veliko zdravja in le čim prej se crkljajte. Imaš rok malo pred mano. (15.5.)
LP. Mateja

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   majcice
6.4.2005 22:53:41   
Barbara L
Hoj vse majčike:

Naj se še midva malo oglasiva.
Pregled sem imela 24.3. in mi ni nič kaj ekstra G povedala, samo da je moj sonček bolj velik. Ni omenjala ne posteljice, ne plodovnice, nič o morebitnih zapletih. Naslednji pregled mi je dala šele čez mesec dni!!!!
Mogoče je pa z nama tako vse o.k. da sploh ne rabiva kontrole (ha, ha):love::love::love:

Pri 34 tednih sem pridelala 10 kg, noge so mi začele počasi zatekat in mali vztrajno in močno brca. Začele so se neprespane noči, ker je moj bauhi vseposod in me "žuli". Hodim tako kot raca, vstajam se tako kot stara mama, obuvajo me pa bližnji tako kot male otroke.

Cotke in planičke imam že vse oprane in zložene, prala sem brez mehčalca, sem jih pa dala v sušilca da so zdaj mehke. Tudi košarico imam pripravljeno. Flašk še ne bom kupovala, ker upam na 100% dojenje in tudi dudike se bom probala izogniti - če bo ratalo.
Spomnile ste me še na nujno kozmetiko za :duda:. Bom šla malo pogledat v trgovine.

Drugače sem se pa odločila in tudi bližnjim sorodnikom sem povedala, da naj do prihoda :duda: ne kupujejo nič!!!! Šele ko bomo vsi doma v toplem domeku se bo najbolj pokazalo kaj dejansko potrebujemo. In takrat bomo vse naložili v avto in jih peljali v Toys"r"us-a po nakupih in naj se izkažejo (ha, ha):hudicek:

Čez debelih 6 tednov bo pa najin dan!!!!:bravo::bravo:

LP

Barbara L:metulj:

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?