barni -> Priprava hrane (16.12.2008 12:39:56)
|
Pozdravljene! Ker je toliko govora o tej zdravi prehrani, "pravilnem" nacinu prehrane ipd. me zanima, koliko ve "komplicirate" pri pripravi hrane za vase otrocke, ki so ze dopolnili eno leto. Pri tem imam v mislih izbiro: - sadja in zelenjave (bio ali v Mercatorju - zdaj vam na vrtu verjetno bolj malo raste), - jogurtov (sadni ali samo navadni brez vsega), - piskotov (ali nobenih sladkarij), - mesa (samo piscancje belo, tudi goveje, ali vse meso), - mlecnih kasic (vedno same kuhate gres ali dajete tudi kupljene mlecne kasice), - kruha (ga sploh date otroku za jest in ali ga same pecete, kupite belega,crnega, koruznega)... Ali zelenjavo vedno pripravite sproti (vedno svezo zelenjavo olupite in skuhate) ali imate kdaj tudi kaksno zalogo v skrinji? Jaz sem do enega leta precej pazila na to, kaj otrok je, zdaj pa nekako ne znese vedno. Zvecer je na sporedu tudi kupljena mlecna kasa, poje tudi kdaj kako kupljeno sadno kasico, dam ji tudi sadni jogurt (ceprav vsebuje vec neumnih sestavin kot bi bilo potrebno), zelenjavo in sadje kupim v Mercatorju ipd. Pravzaprav bi rada samo slisala od vas, kako ve to urejate pri vas doma, ker ce poslusas vse o tem, kako naj bi bilo, da bo otrok zdravo jedel, se mi zdi, da potem samo se kuhas?
|
|
|
|