kdaj dodati čaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

ninyka -> kdaj dodati čaj (16.12.2008 11:45:08)

živjo mamice!tudi jas sem postala mamica mali hani.sedaj boma počasi stari ze 2 meseca.kako hitro mine čas.zanima me kdaj ste ve začele dajati čaj in kateri.se dojima ampak zvečer ji dodajam aptamil ker imam premalo mleka.pa še to katera je devala kaplce iz avstrije oleovit?a dajete samo po eno kaplco ali lahko zdaj ko ni sončka dobi po dve kaplce.lepo se imejte in hvala vam za odgovore.
lep pozdrav!

Taula -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 12:26:13)

Jaz sem ji dajala čas od vsega začetka, bila pa je dojena+AM.

Petr_a -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 12:26:53)

Do 10 meseca ni dobival nobenega čaja,saj ne nepotreben.
Tvoje dojenje in aptamil je dovolj.Lahko ji ponudiš seveda če hočeš.Jaz sem rajši pristavljala,saj se ti tako še tvori mleko.
glede kapljic vprašaj P

čipka -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 13:03:16)

moja je samo aptamil, ker svojega mleka nimam. Zdravnica mi je svetovala, da če imamo doma zelo suhi zrak naj ji dam za pitje samo prekuhano ohlajeno vodo-notri pa 5 kapljic biogaje in naj ima flaško (125ml) za en dan. In tako tudi je.  Tko nam je pač rekla, da je samo prekuhana voda bolj zdrava od čaja. Ne vem..za enkrat se mala ne pritožuje. Če se pa bo ji bom pa dala komarčkov čaj, ki ga imam na zalogi.

the laura -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 13:35:01)

Ja jst sem mu že dajala pri enem mesecu malo čaja, pa jebil dojen in AM, ko pa je bil star 3 mesece mi je zmanjkalo mleka, je imel samo AM in sem mu dajala čaj, malo pa malo, sedaj je star 5 mesecev in spije nekje 120 čaja in je zelo vesel. Glede kaplic, pa smo mu dajal kar sab simpleks in so bile odlične

uursa -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 16:01:33)

Jaz sem dajala že od začetka obema pit. Pravijo da ni treba ,ampak sama pa mislim,da je otrok žejen,saj mleko-mamino ali AM-je gosto in ne verjamem da tudi odžeja.

evelin -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 17:46:24)

Dajem ji ga že od začetka pa jo sam dojim, ker je otrok po mleku žejen.

Tajska -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 20:13:09)

Glede kapljic Oleovit D3 . Mi smo pred enim mesecem začeli dajati po dve kapljici, prej pa po eno. Otrok je bi pa takrat star 3 mesece. Zdaj pa ne vem, ali smo zaradi starosti morali začeti dajati po dve, ali zaradi manj sonca. Počakaj do sistematskega pregleda in ti bo pediater povedal koliko.

blemma -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 20:31:22)

Čaj sem dodajala v hudi vročini, ko je bila polno dojena, sedaj ko sem začela uvajat GH, pa ju raje ponudim prekuhano vodo.

kamilija -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 20:38:07)

Jaz ti svetujem samo dojenje, sploh če dodajaš aptamil. Če boš dala še čaj boš imela še manj mleka.

Soncnica Sandra *** -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 21:29:58)

naša je od 2.tedna naprej pila čaj
najprej od Hipp-a janežev čaj, potem od Bebivite komarčkov čaj, od 4.meseca naprej pa pije sadni čaj od Bebivite

evi28 -> RE: kdaj dodati čaj (16.12.2008 21:59:22)

IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

Jaz ti svetujem samo dojenje, sploh če dodajaš aptamil. Če boš dala še čaj boš imela še manj mleka.

Se strinjam.
poleg tega so pa čaj prazne kalorije, ki samo zapolnijo želodček, da [sm=duda.gif] ne more potem toliko pojesti. Dobro, če govoriš o parih žličkah, seveda ne, pri večjih količinah je pa tako.
Če dojiš, se[sm=duda.gif] odžeja s tvojim prednjim mlekom, ki je namenjeno za to in ne rabiš dajati čaja.

Pa še to...Če [sm=duda.gif] dojiš skozi celi dan, ni res, da zvečer nimaš dovolj mleka. Tudi pri nas je bilo tako, da bi zvečer skoz visela na dojki in sem jo pač tudi 5x prestavila iz leve na desno, da se je najedla, pocartala in zaspala. Z dodajanjem boš pa posledično res imela premalo mleka

jana84 -> RE: kdaj dodati čaj (17.12.2008 10:14:14)

Jaz našemu malčku stavim pit čaj komarček od Hipp-a, predvsem ker ga napenja in mu ta čajček zelo pomaga. Pri vsakem obroku mu dam približno 25ml, potem pa ga še podojim kolikor pač hoče in to je zelo veliko. Čez dan večinoma popolnoma sprazni eno dojko, včasih nadaljuje še malo na drugi. Zvečer pa je naš pikec tak požeruh, da na momente ne vem kam vse stlači: popije mi iz obeh dojk vse, nato pa mu dodam še cca.100-120ml Novalaca AC in potem on blažen in sit zaspi in spi od 7-11ur. Ko se ponoči zbudi spet dobi najprej malo čajčka, potem pa mlekeca pri mamici (odvisno večinoma iz obeh dojk).

Za to, da naj dajemo otroku čaj če imamo suh zrak v stanovanju še nisem slišala. Mi imamo namreč zelo suh zrak (v kuhinji, kjer se kuha, je vlažnost med 35 in 40%, tudi sedaj ko je zunaj en sam dež!).

Detece -> RE: kdaj dodati čaj (17.12.2008 11:12:58)

Ravno včeraj nam je pediater na pregledu rekel, da pri dojenjem otroku ni prav nobene potrebe po čaju. S tem ko mu dodajamo čaj, malček po flaški samo popije več zraka in s tem mu povzročamo kolike.

clara23 -> RE: kdaj dodati čaj (17.12.2008 15:39:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Jaz sem ji dajala čas od vsega začetka, bila pa je dojena+AM.

se podpišem

Stran: [1]