Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA zakaj mislite da vsak moški vara, mišek? misliš da če sem proti prevari, pomeni da le ne vem za njo (da me moj mož vara)???? ce je tako, potem tudi ženske vse skačejo čez plot. sej je na rr več žensk ki delajo norca iz svojih partnerjev. Se zdalec ne mislim, da vsak moski, ali vsaka zenska vara. Narobe si razumela. Problem ne nastane ob sami prevari, nastane takrat, ko se za njo le zve (ce se zve). Odprta je moznost, da je do prevare prislo, vendar se o tem nic ni zvedelo - takrat zivljenje tece dalje kot, da prevare ni bilo. To je direkten in nedvosmiselen argument, da prevara sama po sebi ne mora vplivati negativno in destruktivno na par, ker je povsem mozno nadaljevati ljubec in intimen partnerski odnos. Ob zavedanju o prevari pa ven pride tisto, kar ustvari problem - nas nacin oz. partnerjev nacin razumevanja dogodkov, okoliscin, sprejemanje ali nesprejemanje, pripravljenost ali nepripravljenost za pogovor itn. Ce bi zgolj in sama prevara (ne govorim o varanju) kot taksna bila destruktivni element, bi se ta destrukcija izkazala ne glede na nase ali partnerjevo vedenje o tem. Okoli sebe lahko najdemo primere zakoncev, ki zelo uspesno funkcionirajo, imajo zelo intimen, zaupljiv in trden odnos, so pa razcistili z (nekateri pravijo) vsiljenim staliscem do spolne monogamnosti. Poznamo svobodne zakone, poznamo svingerje itn... Ocitno ljudem uspeva ohraniti spostovanje, ljubezen, bliskost kljub temu, da spolno niso monogamni. Nas odnos do prevare definira dejanje partnerja. Za nekoga, ki prevaro a priori razume kot npr. planirano dejanje nespostovanja, pomankanja ljubezni, ze gotovo odlocitev in ki sebe in svojo vlogo vidi kot centralno vlogo dejanja - uperjeno zgolj in samo proti sebi ter ne vidi druge plati ipd.. bo prevara katastrofa. Za nekoga drugega, ki morda lahko sprejme, da se prevara lahko zgodi ne, da bi to vplivalo na custva do partnerja, da spolnost ni izkljucno emocionalno dejanje in, ki morda nima tako velikega ega, da meni, da je vse kar partner naredi za ali proti njemu in, ki se tega ne boji - da je partner neodvisno bitje, ki ne obstoja in ki ga nimas rad samo takrat ko so njegova dejanja v skladu s tvojimi pricakovanji... bo ist dogodek imel drugacno tezo.
< Sporočilo je popravil Misek -- 17.12.2008 8:46:23 >