Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 7:39:02
|
|
|
|
sontschica
|
Pozdravljene punce! Sem nova članica vašega foruma, čeprav ga že dolgo berem in najdem številne odgovore na vprašanja, ki me mučijo. s fantom sva se prejšnji mesec odločila, da bova delala na . čeprav sem prejšnji mesec imela vse nosečniške znake (seveda v glavi), je vseeno prišla tečka torej greva sedaj v drugi krog. kje je sedaj problem? vem, da nekaterim parom uspe že prvič, nekateri se morajo (po zgodbah, ki sem jih tukaj prebrala) mučiti za ne vem kolk časa. torej, ker si želim postati v bližnji prihodnosti srečka , si seveda računam plodne dneve in obveščam svojega dragega o tem. prej sva 1x do 2x na teden (vem da je premalo, ampak zaradi stresnih služb in utrujenosti, nisva čutila take potrebe po tem). sedaj ko sva se odločila, da bi rada imela , sva se odločila, da bova na 2 dneva. vem, da ne smeva preveč razmišljat o tem in se obremenjevat (jst se ne tok) .vendar je nastal problem . moj dragi je zdaj tok pod pritiskam (jst ga ne obremenjujem tok s tem), da, če sexava na 2 dneva, mu velikokrat sploh ne pride. neki na silo je pa brezveze. in zdej me je nekako strah, da če bova sexala 2x na teden, da bova zamudila ovulacijo in da bom mogla imet veliko srečo, da postanem . zanima me, kakšne izkušnje imate ve s tem? a ste zanosile tud, če niste velikokrat ? vem da je odvisna tudi od kakovosti semenčic.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 7:44:12
|
|
|
|
hubi
|
Verjemi ali ne, enkrat in takrat konkretno.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 7:46:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da je tud 2x na teden čisto ok. Spermiji zdržijo v rodilih tudi do 5 dni, tako, da se ne toliko obremenjevat. Sploh pa ne po prvem mesecu. Zavedaj se tega- bolj se boš obremenjevala, bolj bosta pod pritiskom, slabše bo.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 8:23:27
|
|
|
|
ninini
|
Nikakor ne na silo ,ker takrat boš imela vse v glavi in ne boš zanosila.Delajta tako kot do zdaj in ne razmišljaj o tem.Prvič sem zanosila šele po letu in pol drugič po štirih mescih tretjič pa po osmih.Kar prvi mesec jih je bolj malo,zato se pripravi,da lahko malo dlje traja,samo čim manj mislit na to pa bo.vso srečo
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 8:58:45
|
|
|
|
eva1
|
Jaz sem drugič zanosila z enim samim sp. odnosom 19 dan ciklusa, imam pa M na 20-32 dni in sem vedla, da sem v dneh ovulacije! Jaz vem, da nebi mogla cel mesec na 2 dni seksat, ker bi mi bil ful velik pritisk...nekako si izračunaj dneve O, pa takrat dajta, jaz ko O čutim že kakšen dan prej je lažje, ampak če imaš redne M potem ne bo težko-vzami najdaljši ciklus in najkrajši in odštej 14 dni in v tistem inervalu k ti pridejo številke pač malo bolj pogosteje sexajta, ker takrat 1x bo vrjetno O! Recimo najrajši- 27, potem odštej 14 je 13! najdaljši- 34 dni - 14 je 20 dan...se pravi med 13 in 20 dnem se malo več akcije in bo!
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 9:43:38
|
|
|
|
zmajaz
|
Tole računanje ovulacije se pri meni ni obneslo, ker jo imam očitno namesto sredi ciklusa bolj na začetku, takoj prve dni po M - ampak to vem, šele zdaj, ko sem že 2x zanosila 2-3 dni po M. Dokler sem si jo pa računala in gledala, da bova malo več tiste dni sredi ciklusa, pa ni bilo z nič. Morda je bolje uporabiti teste ovulacije - čeprav glede tega težko svetujem, ker nimam z njimi nobenih izkušenj, saj jih nisem še nikoli uporabila. Drugače pa 1. sem zanosila nekje v 1 letu - s tem, da sva se 2-3 mesece nekaj trudila in ni bilo nič, potem sva se pa odločila, da še ne bi kar, da bi še malo počakala, ker jaz nisem bila zaposlena, pa naju je potem malo prehitelo in naju presenetilo. V drugo sem pa zanosila takoj 1., ko nisva pazila.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.12.2008 9:45:23 >
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 10:25:33
|
|
|
|
kattix
|
Jst imam pa isto stanje kot ti sontschica. Z mojim tudi delava na tem. Prva ovulacija je za nama pa se ni nič prijelo ampak jaz se ne sekiram. Zdej greva tudi v drugi krog tko da bova probala malo več sexat ampak ne pod prisilo, ker delava . Čeprav si jo že oba ful želiva in ne moreva sexat brez misli na to da bi se vsaj prijelo. Ampak do 1 leta itak ni panike. Vem pa kako se počutiš. Jst bi tudi najraje že kar danes pluseg ugledala na testu;) Midva sva že model vozička izbrala pa sobice sva glkedala. Malo sva šla mimo baby centra si malo napast oči:)) Joj sej vem da je čudno ampak si ne moreva pomagat. Jst imam sicer na 38 dni in še to ne na dneve točno tko da si jst tudi ne morem točne ovulacije izračunat. Ampak.. dejmo in še enkrat pa upajmo da se bo čimprej prijelo;)) Veliko sreče ti želim pa sporoči kako bo in kdaj bo;)) Papa*
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 10:39:38
|
|
|
|
sontschica
|
sej jst tut probam čim manj mislit na to in morm rečt, da zdej ko hodim v službo mi to tut dobr uspeva. ker prejšnji mesec sem mela skoz tako občutk, da sem . slabo mi je blo tokrat, ko mi v življenju sploh še ni blo...ampak na konc se je vseen prikazala teta . kaj čmo. itak se zavedam tega, da pač redkokdo zanosi v prvem krogu. me pa res skrbi, da z malo malo . po drugi strani pa je mogoče res boljš manjkrat pa takrat bolj kvalitetno. kaj pa vem
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 10:49:00
|
|
|
|
soncek_25
|
Hej sontschica! Morm ti povedat, da imam jaz čisto isti problem kot ti, no še večji, ker smo na klomifenu in posledično še pod večjim pritiskom. Tiste mesece, ko smo delali na še kar tako, je še nekako šlo, potem, ko sem pa enkrat dobila klomifen in sem točno vedela kdaj je ovulacija, so se pa začeli pritiski. Tudi midva seksava 1 do 2x na teden, včasih tut večkrat, odvisn od tega kolk sva utrujena. Ko sem začela s klomifenom, pa sem bila skoz živčna in skoz skoz tuhatala na to, kaj če ne bova seksala in bo spet šel en mesec, kaj če bova seksala na napačen dan in bova zamudila ovulacijo, skratka groza... Res je smotan tole. Sedaj sem nehala s temi pritiski, čeprav po pravici povedano, skoz razmišljam o tem, da mi mogoče ne bo uspelo zanosit, če ne bova seksala vsak dan, ali vsak drug dan. Pozdravček.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 12:55:17
|
|
|
|
Klaudia
|
IZVIRNO SPOROČILO: hubi Verjemi ali ne, enkrat in takrat konkretno. Enako. Tisti ciklus ko sem zanosila sva samo enkrat , pa je bilo dovolj
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 13:03:55
|
|
|
|
soncek_25
|
:) Pol je še upanje
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 13:12:52
|
|
|
|
S*
|
zmajaz, na koliko dni pa imaš ? Jaz imam tudi večkrat občutek da imam O prej, samo temperatura mi pa drugače kaže. Mogoče bom morala še O teste poskusit delat, da vidim pri čem sem.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 13:21:41
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: S* zmajaz, na koliko dni pa imaš ? Jaz imam cikluse dokaj dolge in moram rečti, da tudi precej nepredvidljive - trajajo mi namreč nekje od 28 pa tudi celo do 34 dni. Zanosila sem pa - kot rečeno - obakrat 2-3 dni po M - glede tega sem 100% prepričana.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 13:39:36
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica zanima me, kakšne izkušnje imate ve s tem? a ste zanosile tud, če niste velikokrat ? vem da je odvisna tudi od kakovosti semenčic. Sontschica, sama upam na zanositev po samo enem ali dveh spolnih odnosih na mesec. V prvo mi je ratalo v tretjem poskusu in samo en spolni odnos tisti mesec. Zdaj, v drugo, imam za sabo šest mesecev s po enim ali dvema spolnima odnsoma na mesec in še ni uspelo. Upam, da bo po novem letu pravi čas za moj plusek . Seveda se pa precej ukvarjam s tem, kdaj imam ovulacijo. Ker to je pa pač treba vedet. Ker ne vem točno, bom naslednji mesec kupila še teste. Če se boš "projekta" lotila na tak način, da boš ugotavljala, kdaj imaš ovulacijo, predlagam da o tem sploh ne govoriš svojemu fantu. Ni treba prav vseh podrobnosti deliti z njim, a prav? No, veliko sreče in portpljenja ti želim
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 14:49:19
|
|
|
|
sontschica
|
eva1, Klaudia - vidve pa ste fenomenenke, to si po moje vsaka od nas želi, da bi po enem samem že kar ratala . čudeži se še dogajajo - očitno in hvala bogu. po koledarčku za izračunanje plodnih dni, naj bi imela plodne dneve ravno ta teden, ovulacijo pa nekje v četrtek ali petek. ne vem točno. do prejšnjega meseca sem imela čisto točne . pol mi je pa prejšnja zmešala štrene. mojemu ne bom nič govorila, oblekla se bom v kakšno erotično spodnje perilo in potem v akcijo
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 15:02:10
|
|
|
|
soncek_25
|
Sontchica midve sva očitno na istem Tudi jaz bi mogla imet ovulacijo v četrtek (ponavadi jo imam 5 dan po zadnji tabletki), tko da bomo nekje isto pričakovale Jaz grem danes in v sredo (mogoče boljš samo enkrat - zaradi kvalitete) v akcijo , bomo videli, mogoče nam pa končno rata DRŽIM PESTI!!!!!!!
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 15:11:28
|
|
|
|
sontschica
|
soncek_25 pol mava pa res na iste dneve, jst tut držim pesti zate in da potem konc meseca ali pa januarja obedve zagledava
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 17:08:14
|
|
|
|
giotti
|
Sontschica, pa saj je en odnos res zadosti, če veš, kdaj je O. To ni čudež, ker v enem izlivu je popolnoma dovolj spermičev za oploditev. No, čudež je seveda potem, če res pride do zanositve, ampak to po mojem mnenju v vsakem primeru, al če enkrat na pravi dan al pa cel mesec vsak dan. Bi ti pa predlagala, da se ne zanašaš samo na ta koledarček glede plodnih dni, ampak preko naravnih metod za ugotavljanje ovulcaije poskusaš ugotoviti, kdaj jo imaš. Pobrskaj po teh straneh, je ful napisanega na to temo. Srečno pri in drugače
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 20:15:54
|
|
|
|
S*
|
zmajaz, hvala za informacijo. Človek se vsak dan nekaj novega nauči. Jaz sem bila prepričana, da 14 dan oz 16 dan po O pride , pa očitno sem se motila. Sama imam tudi zmešane cikel. od 30-37 dni in večkrat me kakšne dva dni po M bolijo jajčniki, kdo ve, mogoče imam pa tudi jaz O, takoj po M.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 21:35:56
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: S* zmajaz, hvala za informacijo. Človek se vsak dan nekaj novega nauči. Jaz sem bila prepričana, da 14 dan oz 16 dan po O pride , pa očitno sem se motila. Sama imam tudi zmešane cikel. od 30-37 dni in večkrat me kakšne dva dni po M bolijo jajčniki, kdo ve, mogoče imam pa tudi jaz O, takoj po M. Z veseljem delim svojo izkušnjo, da morda pomagam še komu, ker vem, da sem tudi jaz bile prepričana, da imam O sredi ciklusa in sem gledala, da bova seksala tam nekje - pa ni bilo efekta. Šele zdaj, po 2. zanositvi, zagotovo vem, da jo imam takoj po M. V popvrečju jo ima največ žensk res sredi ciklusa, so pa odstopanja in ene jo imajo takoj po ali tudi tik pred M. Morda si tudi ti ena teh izjem - nikoli se ne ve. Veliko uspeha ti želim - da bi čimprej dočakala .
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 16.12.2008 23:03:14
|
|
|
|
karin82
|
IZVIRNO SPOROČILO: S* zmajaz, na koliko dni pa imaš ? Jaz imam tudi večkrat občutek da imam O prej, samo temperatura mi pa drugače kaže. Mogoče bom morala še O teste poskusit delat, da vidim pri čem sem. Jaz sicer nevem kdaj imam O. Sem si pa računala po vseh mogočih metodah pa ni nikol nč ratal. Merila sem si tudi BT pa mi tud nič pametnega ni pokazal. prejšnji mesec sem bila 100% da dan moje O šele prihaja, ker sem si tako naračunala in tudi BT ni nič kazala, pa sem imela slučajno ravno ginekologa, ki pa mi je rekel, da je O že memo. Tko da mi ni nič jasno kdaj jo torej imam, čeprav so moje čist redne na cca.29-30 dni.
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 17.12.2008 7:39:40
|
|
|
|
sontschica
|
dobro jutro! ja hvala za vse nasvete. v bistvu vem, da je vsaka ženska zgodba zase, zato se ne zanašam 100% na plodne dni, midva sva takoj po menstruaciji enih 2x, pa zdej se tut trudva med kao plodnimi dnevi, bova pa tut potem, ko naj bi se bližala , da ja ne zamudim O. sem pa vesela, da zdej v tem mesecu ne razmišljam tok o tem ,al bova spočela al ne, kot sem prejšnji mesec. ne mormo silt z glavo skozi zid. jaz razmišljam tko, ko ti je pač namenjeno, ti je namenjeno. lahko vsak dan, pa nisi , lahko pa samo 1x na mesec, pa se ti pokaže . v glavnem, ta december je treba maximalno izkoristit, ga žurat, se met fajn in mogoče med temi prazniki postanemo srečke
|
|
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 17.12.2008 8:41:38
|
|
|
|
murkica
|
Kot so ti že punce svetovale, če se da seksajta sicer na dva dni, ampak nikakor ne pod prisilo. Dejansko spermiji preživijo kar nekaj dni in tudi če bosta seksala dvakrat na teden bo to dovolj... Bolj pa kot bosta to počela pod prisilo bolj bo vse skupaj težko... Tako, da uživajta in se ne obremenjujta takoj z vsemi izračuni plodnih dni... Sama točno vem, kdaj imam O, pa se do zdaj še ni tako prijelo, da bi tudi ostala ... Tako, da sprosti se in uživaj v spolnosti... Sploh ne dvomim, da boš kmalu zagledala
< Sporočilo je popravil murkica -- 17.12.2008 8:42:31 >
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 17.12.2008 9:03:54
|
|
|
|
Mariposy
|
Punce upam da se van vaše želje uresničijo in da boste dobile najlepše praznično darilo kar je sploh možno Vsem veliko sreče pri , in
|
|
RE: pogostost spolnih odnosov & zanositev 17.12.2008 9:07:48
|
|
|
|
S*
|
zmajaz in Mariposy najlepša hvala za lepe želje.
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.