Vlasta1 -> KOlač vedno pade skupaj (15.12.2008 14:42:59)
|
Živijo vsem! Imam eno težavo, ki jo nikakor ne znam razrešiti. Zanima me kje ga lomim pri peki kolačev, kjer je ena izmed pomembnejših sestavin trd sneg, ki naj bi pripomogel, da so kolači rahli. Vedno, ko stepem sneg, mi odlično naraste in je trd, ko pa primešam še ostale sestavine, pade malo skupaj, ko pa pečen kolač vzamem še iz pečice, je stvar še slabša, saj se kolač še bolj sesede. Tako da nazadnje nastane neka zadeva, ki je sicer okusna a ni podobna kolaču, šarklju ampak pečenemu testu brez prave oblike. Hvala za vsak namig. P.S. Kar vem je, da moram olje oz. maslo, zelo previdno dodajati in da ne sme biti pretoplo, ravno tako ne sme biit pretopla stopljena čokolada. Jaz ponavadi dam v trd sneg stopljeno maslo in čoko, toplo le toliko, da na dotik ne zapeče. Ali je to dovolj? Zanima me tudi, če je težava ravno v tem, da najprej stepem sneg, potem pa v sneg dodajam ostale tekoče in trde sestavine. [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|