Anonimen
|
Keramika ali parket, kar se tiče talnega gretja, ni problem, samo parket mora biti pravi (ne predebel, največ 12mm). Ploščice kar dobro akumulirajo toploto, so pa poleti precej hladne, ko gretje ne dela. Ker bodo ploščice v kuhinji, potem je po moje najbolje izbrati ne preveč gladke oz. sijajne, da ne bo drselo. Kar se tiče kuhinje, je taka postavitev povsem OK, če so ročaji krajši ali ožji. Odvisno torej, kakšne ročaje boš izbrala. Ta program od Alno-a že sam anriše zamik pri kotnih omaricah, pri večini ročajev je to dovolj, edino če so daljši ali širši, se da tam zraven še eno 2,5cm blendo, da se vratca popolnoma odpirajo. Pa pri vratcih niti ni problem, bolj pri predalnikih, ker se butnejo skupaj ročaji. Sicer pa to upoštevajo več ali manj v vseh studiih. Malo se ti utegne zakomplicirat pri izbiri barv, ker ni nujno, da imajo vsi proizvajalci takšno kombinacijo oz. če je to možno pri vseh modelih. Alno ima pa zihr . No, ne vem, če si že gledala, katere kuhinje in modeli so ti všeč. A da bi korito pomaknila bolj desno, si mogoče razmišljala? Verjetno bi rada imela veliko delovne površine? Te imaš ogromno, samo po moje ti jo bo čisto iz praktičnega vidika hodilo premalo na levi strani korita. Če si predstavljaš potek kuhanja: iz hladilnika vzameš zelenjavo, jo daš levo od korita, kjer jo narežeš (če si desničarka), jo opereš in odložiš na desno. Torej rabiš prostor na obeh straneh. Še vedno imaš veliko delovne površine pod oknom. Sicer pa imamo mi doma svetle ploščice v kuhinji, pa nikoli več. Vsakič, ko zlagam iz pomivalca, jih preklinjam. Pade kakšna lužica na tla, jaz pa gor s copati in je črn flek, kuham in kaj špricne na tla, pa se spet vse vidi. Na kostanjevemu lamiantu pa nič, ker je že sam po sebi tako pisan, da vse tiste lise zakrijejo umazanijo . Kaj pa kombinacija temnejše sive in vmes kakšen mozaik ali vzorec iz svetlejših?
|