Kaj je dovoljeno? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> Kaj je dovoljeno? (14.12.2008 21:42:34)

Eno vprašanje glede izdelkov iz mleka. Zanima me, če je problematično samo kravje mleko in izdelki iz njega, ali je vsako mleko problematično (riževo, sojino, ovčje, kozje, ...)? Naprimer ali lahko jem feta sir, ali katerikoli drugi sir, ki ni iz KM?




Doll -> RE: Kaj je dovoljeno? (14.12.2008 21:46:57)

zakaj pa ne bi jedla ali pila km[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Nobeno mleko ni problematično,razen če ima otork alergijo,intoleranco  ipd




Anonimen -> RE: Kaj je dovoljeno? (14.12.2008 21:56:10)

Ja ker so našo flenčo začeli krčki dajat in so mi punce tukaj gor rekle, da je v večini primerov glavi krivec za krčke pri dojenih dojenčkih mamino uživanje krajega mleka in izdelkov iz njega. Sedaj sem že 3 dni brez tega in se mi zdi za spoznanje boljše.




Doll -> RE: Kaj je dovoljeno? (14.12.2008 22:02:41)

če bi bilo mleko krivo potem bi krči popolnoma izginili.
krče ima vsak otrok,eni več eni manj.Nezrelo črevesje,nepodiranje vseh kupčkov,zrak v trebuščku ....
drugače pa recimo,če bi otrok imel krče res po kravjem mleku ,ampak potem bi imel tudi druge znake,ne samo to-mamica ne sme nobene mleko živalskega izvora.To pomeni tudi ne kruha,kjer je mleko,ne sladic,kjer so mlečne beljakovine,ne margarin ipd.Ostane samo riževo mleko

pač moje mnenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.12.2008 22:04:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.12.2008 22:08:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




zmajaz -> RE: Kaj je dovoljeno? (14.12.2008 22:10:03)

Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sicer ni imela tistih pravih krčev (kolik), če sem zaužila mleko ali kako jogurt, jo je pa zvijalo - je bila cel dan sitna in jokava in nič ji ni pasalo. Isto je veljalo za kavo in čokolado. Te tri zadeve so bile za našo sporne. Ko sem se tega začela izogibat, ni bilo več nobenih problemov. Otročkom, ki so že tako ali tako nanjeni h krčem, pa mlečni izdelki še dodatno poslabšajo stanje.




melanija -> RE: Kaj je dovoljeno? (14.12.2008 22:21:57)

Jaz sem popila veliko čaja iz kumine prve tri mesece starosti otroka in je zelo pomagal, da je imel moj fantolin manj krčev. Opazila sem razliko če ga nisem veliko popila ob isti hrani so bili krči bolj izraziti.

Moja sestra ima podobno izkušnjo s hčerko.

Poskušaj tudi to lahko da vam bo pomagalo.




zmajaz -> RE: Kaj je dovoljeno? (14.12.2008 22:26:49)

IZVIRNO SPOROČILO: melanija
Jaz sem popila veliko čaja iz kumine prve tri mesece starosti otroka in je zelo pomagal, da je imel moj fantolin manj krčev. Opazila sem razliko če ga nisem veliko popila ob isti hrani so bili krči bolj izraziti.


Moja sicer ni imela ful krčev - le občasno jo je zvijalo, če sem kaj takega pojedla, a lahko vseeno potrdim, da je ta čaj super. Jaz sem ga naredila tako, da sem čaju za dojenje (tistemu zeliščnemu iz lekarne - ne instant), ki vsebuje polno nekih zelišč za pomirjanje črevesja - tudi kumino - dodala še dodatno po eno žličko kumine na skodelico čaja. Pa izogibala sem se najbolj spornim 3 (mleko, kava, čokolada) in smo vozili praktično brez krčev.




AnciM -> RE: Kaj je dovoljeno? (15.12.2008 14:30:03)

Mojega tudi ni zvijalo zaradi KM. Ga lahko popijem kolikor hočem. Sporen je bil predvsem zelje, gobe, paprika. Po svinjini smo prva dva meseca zelo polivali. Je pa proti krčem nam tudi pomagal čaj za dojenje. Če ga nisem spila, ga je rado zvijal.




Stran: [1]