Krvaveče dlesni v 8 tednu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 16:59:26)

Pozdravljene,

Kaj poleg redne ustne higiene še pomaga proti krvavečim dlesnim?  Ali stno vodo lahko uporabljam.

Naj povem da si zobe redno 2-3x na dan umivam, imam kakovostno krtačko (na pasto res nisem bila pozorna, katero sem kupila saj težav nisem imela nikoli), sedaj pa mi je najprej dlesen med sredinskima zobama zaotekla in ko sem si zobe umivala krvavela, sedaj pa še zraven tega zoba, se prej pogledam v ogledalo pa sem zgledala kot drakula[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

manna -> RE: Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 17:06:03)

Ja, prodajajo tudi ustne vode, kjer prav piše da so tudi za nosečnice. Mislim da je ena taka Gengigel. 

end1 -> RE: Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 17:18:27)

jaz sem rabla zobno paszo sensitive in se mazala z gengigelom - pomagalo

Anonimen -> RE: Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 17:35:12)

Predvidevam, da se ta voda dobi v lekarni?

Kranjcanka -> RE: Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 19:44:31)

meni pomaga paradontax. je pa malo drugacnegaa okusa. sem si jo kupila, ker mi v zacetku nosecnosti tele mentolove zadeve niso pasale. bolj slana je.. pa se je navadis. pride pa tam okrog 3, 4 evre.

lp

2 Sraki -> RE: Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 20:00:20)

Sicer je Gengigel prava zadeva za uboge dlesni. Pa čim mehkejšo krtačko. Oboje dobiš v lekarni.

Sicer pa sem sama ugotovila, da zelo pomaga, če razmašeš eno kapljico olja 31 (just) na zgornjo in eno na spodnjo dlesen. Sem imela zaradi dveh zaporednih nosečnosti in porodov dlesen totalno v podnu, sedaj pa sem si nekajkrat namazala s tem in je zadeva kot nova  ;)

april09 -> RE: Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 20:36:06)

Moja mama je zobozdravnica in pravi takole: paradontax, mehka scetka in pogosto umivanje. Gengigel je tud kul [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

hedviga -> RE: Krvaveče dlesni v 8 tednu (13.12.2008 22:26:37)

Jaz sem se sicer s težavo srečala malo kasneje - mislim da se je krvavenje začelo tam okoli 20 tedna. Hkrati s krvavenjem iz nosu, ki pa ni hudo.
Kot so ti že punce napisale: dovolj umivanja z mehko ščetko,izpiranje z ustno vodo, lahko tudi izpiraš z žajbljevim čajem (večkrat na dan).....
Jaz poleg vsega zgornjega sedaj hodim enkrat tedensko k zobozdravniku, vsakič mi očisti obloge in da zdravilo (triamcinolon se mi zdi in aloe vero). Moram rečt da je biiiiistveno bolje.
To je pač ena od nosečniških nadlog...

Stran: [1]