KAtero ležišče? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

saraja -> KAtero ležišče? (13.12.2008 15:33:48)

Pozdravljene,
rabila bi en nasvet in sicer: za mojo mami kupujem darilo (Abrahamovka) in sem se odločila, da ji kupim nove ''jogije''. Svetujte mi katere. Ker sem s Koroškega sem imela le malo opcij.
Gledala sem Hitexove, Ko-si Slovenj Gradec in bila sem v Sončku(lesnina), malo mi prosim svetujte.

Lp

zmajaz -> RE: KAtero ležišče? (13.12.2008 15:43:54)

Jaz imam lateks ležišča od Dollarja in sem fuuul zadovoljna. Pravijo, da rabiš 2-4 tedne, da se navadiš spat na lateksu - ampak jaz že od prve noči spim ko angleček. Pa tudi na hrbtu lahko ležim kako dolgo hočem - na prejšnjem jogiju me je pa že po dveh minutah začel križ bolet, če sem ležala na hrbtu. Bi rekla, da so ta ležišča vredna vsakega centa. Pred nakupom sem pa kar dosti spletnih strani, forumov, neodvisnih raziskav ... prebrala in sem prišla do ugotovitve, da so za hrbtenico definitvno najboljši lateks ležišča ali pa vodne postelje - s tem da so te ta zadnje še dosti dosti dražje od lateksa, pa več vzdrževanja je z njimi.

saraja -> RE: KAtero ležišče? (13.12.2008 15:44:55)

In koliko si plačala? Kje pa imajo te trgovine?

zmajaz -> RE: KAtero ležišče? (13.12.2008 15:52:44)

Salone imajo v LJ, Kopru, Domžalah in Celju. Odločila sem se pa zanje, ker sem o njih brala na enih par forumih - in povsod same pohvale - tudi od ljudi, ki imajo njihova ležišča že več kot deset let.
Tole je njihova spletna stran: http://www.dollar.si/program.php

Jaz sem vzela v bistvu najdražje ležišče (ergo medic) - ker je to zadnji model in naj bi bilo najboljše. Cena je bila okoli 500 eur za enega se mi zdi - s tem, da sem dobila še neke popuste in je bilo potem manj.

mala zirafa -> RE: KAtero ležišče? (14.12.2008 8:35:41)

Za informacijo, če se zelo potiš ti latex odsvetujejo ker veže vlago nase.Mi smo ga tudi hoteli, a se mož grozno poti in je to odpadlo.Smo pa vzeli od mebla in je glih tako super, ampak tisti ta boljši.

tame -> RE: KAtero ležišče? (14.12.2008 16:21:44)

Midva imava vzmetnico tega podjetja http://www.lineaflex.si/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 in je super. Imava iz linije notte. Spiva oba zelo, zelo dobro.

zmajaz -> RE: KAtero ležišče? (14.12.2008 17:49:43)

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa
Za informacijo, če se zelo potiš ti latex odsvetujejo ker veže vlago nase.Mi smo ga tudi hoteli, a se mož grozno poti in je to odpadlo.Smo pa vzeli od mebla in je glih tako super, ampak tisti ta boljši.

Naravni lateks veže vlago, a se tudi zelo hitro suši - velik problem pa do glede tega umetni lateksi (hidrolateks) in druge pene, ker isto vežejo vlago, a se le neradi sušijo, poleg tega pa tudi ko ležiš delujejo vroče, tako da se potem še bolj potiš, če si že itak nagnjen k temu. Moj se tudi poti, pa se lateks vseeno dobro obnese. Pa se mi zdi celo, da se, odkar imava lateks, celo manj poti kot prej. Sva pa tudi prej imela precej drago in dokaj kakovostno vzmetnico (je bila tudi Lineaflex, ne vem pa več, kateri model točno), a moram rečti, da z lateksom vseeno ni bila primerljiva. Take so pač moje izkušnje.

tažana -> RE: KAtero ležišče? (14.12.2008 20:04:15)

no če je že ravno debata o vlagi...
Če je spalnica zelo vlažna (po tleh v založenih kotih se delajo luže) ali potem ti jogiji začnejo plesniti?

zmajaz -> RE: KAtero ležišče? (14.12.2008 20:21:49)

IZVIRNO SPOROČILO: tažana
no če je že ravno debata o vlagi...
Če je spalnica zelo vlažna (po tleh v založenih kotih se delajo luže) ali potem ti jogiji začnejo plesniti?

Luže? Če je taka vlaga ja VSE začne plesneti - pa kaki god jogi maš.

Drugače pa vem, da za lateks mora obvezno met postelja latofleks, da se lahko zračijo jogiji. In če je taka grozna vlaga, potem po mojem res ne bi bilo primerno za lateks inpravzaprav za nobeno penasto ležišče. V tako bi lahko dal edino vodno posteljo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zmajaz -> RE: KAtero ležišče? (14.12.2008 20:29:49)

Tule je ena dobra neodvisna spletna stran za primerjavo različnih vrst ležišč (za tiste, ki razumete angleško), npr.: spominske pene, lateksa, vzmeti in vodne postelje. Primerjaš lahko: udobje, vpliv na zdravje, nakupne kritetije (cena, materiali itd.) in uporabo & vzdrževanje.

http://www.myfoammattress.net/compare/mattress.html

Stran: [1]