Yorkshirski terier (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:37:41)

Vem, da tole ne spada sem, ampak poskusim še tukaj.

Pri nas smo se kar naenkrat odločili, d abomo imeli tamičkenga yorksh. terierčka:kuza: Če kdo ve/pozna koga za kako leglo naj prosim pove. Rodovnik ni nujen, ker ga ne mislimo nikjer razstavljat(ja, vem da ni rodovnik smao za to).

Bom vprašala še na Moj pes..

lp,:fis:

baguSka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:39:22)

Ja na moj pes bo tanartabul.;)
Jst sm zdej dost tm odkar smo
tud pr ns kužija nabavl.:ups:

baguSka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:39:53)

Aja kako pa to da ste se prou za to pasmo odločl??

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:42:24)

Baguska, boljš da ne vprašaš:)- Mami in sestra1 sta šle v soboto na tržnico v Koseze po čevlje za sis, ker jih rabi za na avion. In je bil tam en terierček in sta se čist :love: vanga. In sestra1 k psa sploh ne poboža in je bla čist zmeri proti, da bi psa dobil. Pa tut mami ni hotla, ker so pa obveznosti pa bla bla. Zdej sta pa čist nor padle, očija počas prepriučejejo, sam se bo mogu vdat v usodo. Babi pa dedek sta pa tut že oblubla..da bosta mal zraven dala. Še jst ne verjamem čist..:)-

pravljica -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:44:01)

ko sem ga jaz iskala, mi je bla tudi ta pasma všeč (in beli višavski)...ampak so mi ga strokovnjaki odsvetovali, glede na majhnega otročka doma...terieri baje niso preveč ubogljivi, zamerijo, se znajo razhudit itd.
so nam priporočali shitzuja in nam ni žal, da smo jih poslušali 9nebesa

baguSka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:45:36)

Hehe to bo dela pa galame.. Midva mava vse polulan pa pokakan.. pa ponoč naju ne pusti spat, pa nč ne smeva delat brez njega..

Sam se zboljšuje in vse odtehtajo njegovi učki..
Tok je carski - najboljši kuža na svetu!!!:love:

Pr nama so bli tud vsi proti na začetku (čeprou ne
živimo skupi), zdej se pa kregajo kdo ga bo pazu.:)-

ledenka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:46:44)

Ribica, poglejte mal na pasjih razstavah! Mogoče je kako leglo večje, pa so eni (uradno) brez rodovnika. Tudi vidiš razstavljalce, pa kakšen bi naj bil pes. Rodovnik je tako - vsaj vidiš, da je bilo vse ok, saj ni nujno, da so starši ne vem kako nagrajeni. Večji nadzor je, ko pri psih brez rodovnika.

So pa cute, ampak skkor mal preveč igračke :) pozanimaj se, če dlako pušča, to je kar velik faktor.

viv_ -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:50:10)

Ribica, pokliči na Kinološko zvezo Slovenije (Ilirska ulica) in vprašaj. Oni imajo prijavo vseh legel rodovniških psov v Sloveniji.

Yorkije je zrejal gospod Plestenjak v Škofji Loki (mislim, da mu je ime Janez).

Kar se pa ubogljivosti tiče - kakor ga boste naučili.

lp

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:57:51)

Ledenka, baje ne pušča dlake. Nekej sem že čekirala, ampak kej prov velik še ne, ker nisem čist verjela, da ga zares dobimo. Ker sem miljonkrat že težila za psa, pa je blo zmeraj ne. Zdaj pa, ko je že meni vseeno pa ja.8)

Bom pogledala vse, hvala.

Pravljica, pri nas ni veš majhnih otročkov pa jih tut še dolg ne bo (na žalost:(()

lp,:fis:

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 13:58:39)

Maruška, jaz sem kar ok. Neki časa fuuuull dobre volje, čez eno uro pa lohk že čist slabe. Kaj čem, puberteta pa :love: delata svoje:)-

nejcko -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:12:27)

Od moje prijateljice mama ima mini mini yorkshirko in v kratkem načrtujejo, da jo bodo parili. Lahko se malo pozanimam, če hočeš.

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:19:52)

Ooooo, super, ribica, toooo, kužka boste dobili!!!! Glede nakupa je res najbolje, da narediš tako, kot ti je svetovala viv. Pa če boste naredili karkoli drugega, samo obljubi, da ga ne boste pri Matupši v Celju kupili. Prosim. Ker un dedec zverinski jih tako matra, uboge kužke, da res samo teba ne naredit. Več ko jih bo prodal, več jih bo nabavil in več se jih bo matralo. Raje dajte malo več denarja, pa boste imeli zdravega, veselega kužka. Pa fino je leglo hodit gledat že prej, preden ga domov prineseš. Pa tja nesti kakšno domačo cunjico, da jo dajo v gnezdo in jo potem s kužkom vred domov odneseš, da diši po mamici. Of, super, poročaj, kako se bodo stvari odvijale. To je ful lepo, res.

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:20:22)

Nejcko, mi bi psička zdaj, poleti. Da ga vsaj mal socializiram:)- pa kej naučim, preden grem nazaj v šolo.

In nekej mi ni jasno. Na vseh linkih na mojpes.net imajo dolgo dlako in so taveliki. Ampak mi bi mini pesa s kratko dlako:)

Aha, z zobki pa že imam prakso:)-

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:23:05)

Ja, Splišni, ravo zaradi tega iz Celja mene mal mede vse skupej. Ker rodovnika ne rabimo, ampak zdravega psa bi pa vseeno imeli. Bom dala mami vse telefonske pa naj se pozanima.

Berem, da so zlo trmasti..pa da ne marajo otrok(???)

baguSka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:25:10)

Ja splišni je dobr predlagala..

Mi smo tud sabo vzel eno cunjo da bomo psičko ornk obrisal z njo, da bi dišala po njej..
Pa smo pršli tja in so nam lastniki že dal svojo dekco, k je bla že od mejhnga skoz zravn njih u košari..

Kuža je kot mejhn dojenčk.. MEJTE GA RADI IN ON BO MEU RAD VAS!:love:

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:28:10)

Po moje je pasma pasma, ima prepisano velikost in dlako, tako kot pri vseh drugih. Samo potem so pa odstopanja, ki niso več dovoljena. Zaradi teh se potem pasma čisto izrodi.

baguSka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:29:40)

Ribica glede rodovnikov je pa tkole:

Kot je že ena omenila rodovnik ne pomeni samo za
razstavljanje psov, ampak tud iz kakšnga legla so..
Jst sm samo 1x do zdej kupila dobermana brez rodovnika
in ti moram rečt da nikol več. Res da je biu cenejši,
sem ga pa zato mela tud manj časa, sej je kuži umru pr
11-ih mescih (meu je prirojeno napako).:((
Zdej sva pa dala raj mau več dnarja in vsaj veva da ni
spočet s kšnih čudnih bitij :zmeden: Je pa res da to
še vedno ni nujno zagotovilo da bo kuža res zdrav.

Je pa recimo velik laži vzet kuže mešančke, ker si 100%
da ni mešan z bratci in sestrcami.;)

Skye -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:34:05)

Ojla baguska:)

Vidim da že imaš novega člana v družini:bravo::bravo:

Jaz bi vsakemu, ki namerava psa kupiti (zanj plačati) svetovala, da kupi psa z rodovnikom. Sigurno, je sigurno...čeprav 100% varnosti pred tem da je kaj narobe ni nikoli...je pa dost večja.

baguSka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:35:06)

Ja skye in tok sm zalublena vanjga, da mi moj že kr očita. Sm mu rekla nej bo več doma in nej se nama več posveča, pa se bomo mel vsi trije najrajš na ceumu svetu.:)-:love:

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:35:51)

Ribica, jaz čakam na obljubo.

Skye -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:38:30)

Baguska moj je po 2 letih odkar imava :kuza: še vedno malo ljubosumen nanj....potem si lahko predstavljaš kako je bilo na začetku:)-

Anonimen -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:38:36)

Aja, ja, seveda OBLJUBIM, da ne bomo kupili pri Matoši. Prisežem na vse kar mam:)

Skye -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:39:36)

Joj, joj ne omenjajte mi Matoša....pse redi kot po tekočem traku....če bi bilo po mojem bi ta človek že sedel za rešeti:grrr:

baguSka -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:57:18)

Ojoj skye ja sej ni 2x za rečt da bo tud moj čez 2 leti še vedno lubosumn. Pa kaj češ, sej mu skoz govorim nej se še on mau s tamalim ukvarja.. Pa ga nč ni - skoz neki okol laufa. No sej drugač se mu pa posveča kukr se da.;)

billa -> Yorkshirski terier (5.4.2005 14:57:52)

ribica,
če te zanima sem si jaz dopisovala z gospo, ki je želela prodat yorkija. Gospa živi v Škofja Loki in sva se dogovarjali, da bi se dobili in bi se lahko spoznali s kužotom, potem pa je prišel psiček čisto nenapovedano iz nekje drugje in sem vzela drugega.
Če te zanima ti lahko posredujem njene maile s slikami psička.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>