sex in nosecnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> sex in nosecnost (13.12.2008 1:11:21)

zivjo imam eno vprasanje
slisala sm da sex v nosecnosti nc ne skod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sam me pa zanima a je kj narobe ce gres s svojim do konca ali mora pravocasno odnehati(sej veste kaj mislim da ne spusti svoje plavalcke not)?????
mogoce se vse skp mal cudn slis sam k to se nikje nism zasledila o sexu sm ce to kj skod ampak o tem pa res ne........najlepsa hvala za odgovor

detelja -> RE: sex in nosecnost (13.12.2008 7:28:48)

v nosečnosti smo vse malo blj prestrašene za vsako malenkost, za to sploh ni nič narobe, če se postavi tudi tako vprašanje. če je nosečnost normalna (brez krvavitev, prehitrega odpiranja...)imaš lahko normalne spolne odnose. nam so v MŠ (mat.šoli) rekli, da bi naj uporabljali kondom ali pa da bi naj prišlo do izliva zunaj nožnice (vzrok: bakterije-v nosečnosti se hitreje lahko okužiš, sperma ti lahko mehča maternični vrat in se prehitro odpiraš) na koncu nosečnosti ti pa bo g. svetovala, da čim več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] seveda, če bo rok že tu otroka pa še ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. da pa boš 100% pa je najboljše, da kar vprašaš svojo g., kako in kaj glede sexa...

cupacups -> RE: sex in nosecnost (13.12.2008 11:13:58)

spolne aktivnosti niso prepovedane v nosecnosti, razen ce ti tako ne rece G.
kar se pa tice "plavalcev"..pa ...odsvetujem, ker lahko sprozijo predporod...v materinski knjigi ti pise...preberi si

daisyb -> RE: sex in nosecnost (13.12.2008 11:45:39)

živjo,

jaz sem sedaj v v11 tednu in imava s partnerjem nezaščitene spolne odnose....po tem, kar prebiram sem sedaj kar mal v strahu, čeprav mislim, da nimam kakih vnetij. ker se malo vidiva imava bolj malo spolnih odnosov.do trikrat tedensko. a mislite, da je hudo narobe, če mi on spusti noter? bom pa naslednjič ginekologinjo kaj povprašala...saj, če je kaj narobe se vidi na UZ..ali je potreben kak pregled?

lp,

daisyb

detelja -> RE: sex in nosecnost (13.12.2008 15:17:26)

daisyb z plodom ne more bit nič narobe pa tudi drugače naj ne bi bilo nič narobe, če on pač pusti plavalce not...lahko pa se začne vse skup mehčat-prezgodnji porod...saj si verjetno že slišala, da proti koncu gin. svetujejo, da naj čim več sexamo, da se bomo hitreje odpirale in hitreje rodile...

rj1808 -> RE: sex in nosecnost (13.12.2008 15:40:04)

daisyb,mi2 s partnerjem sva celo prvo nosecnost imela nezaščitene sp.odnose..in je vse bilo ok..celo probleme sem imela z odpiranjem..[sm=smiley36.gif]Sedaj sem spet noseca, v 29.tednu,in imava spet redne spolne odnose,vcasih celo vsak dan,(hormoni..[sm=jezicek.gif]) in do sedaj je bilo vse ok..Lp..pa ne skrbi..raje se idita malo poseksat..[sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif]

anja31 -> RE: sex in nosecnost (24.12.2008 12:51:16)

mene pa zanima ena zadeva....jaz sem na rizični nosečnosti v 9-10 tednu zaradi izcedkov ....ginekolog mi sicer ni odsvetoval odnosov...jih pa z možem nimava trenutno...

sem prebrala, da pri ženski obstajata 2 vrsti orgazma: vaginalni in klitorični. Zanima me, če so prepovedani samo spolni odnosi, kjer gre dejansko za odnos s fizično aktivnostjo (vaginalni orgazem) ??

kaj pa če ženska doživi klitorični orgazem tako, da je v bistvu skoraj na miru in jo mož draži s prstom, brez da prodre v nožnico...po mojem je razlika ...kaj pravite??? Tega nisem zasledila na netu, zato pa sprašujem...

biba14 -> RE: sex in nosecnost (24.12.2008 13:01:41)

Anja31 : Men je G odsvetoval odnose, ko sm zakrvavela...tak da čudno, da te ni opozoril.
lp

daisyb -> RE: sex in nosecnost (25.12.2008 11:09:47)

glej..spolni odnosi niso nič škodljivi....lahko tudi spusti vate...le, da moraš paziti na okužbe in bakterije. na začetku nosečnosti ni nič narobe, če spusti plavalce vate, hehe! proti koncu pa se raj mal pazi, ker res sperma mehča maternični vrat ipd. in lahko sproži prezgodnji porod.
jaz sem se isto spraševala, ker so vse pisale, da ne sme partner psustiti sperme vate..in sem se mal bolj pozanimala o tem. vsekakor pa povprašaj tudi ginekologinjo, da boš bolj sigurna.

lp,

daisy

daisyb -> RE: sex in nosecnost (25.12.2008 11:14:45)

živjo vsem,

hvala vsem za odgovore....in nasvete glede spolnih odnosov. zaenkrat imava s partnerjem nezaščitene spolne odnose in tudi spusti vame...kokrkoli pa se pazim glede čistoče zaradi kakih okužb. na koncu pa je res bolje, da bi imela kako zaščito....do takrat pa je še nekaj mesecev.

lp,

daisy

Stran: [1]