cviljenje pri zaviranju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

ely* -> cviljenje pri zaviranju (12.12.2008 23:28:38)

Dober mesec in pol nazaj sem kupila rabljen avto, ki ima 3 mesece garancije. Zdaj, ko je toliko dežja cvili, ko zaviram. Sem klicala v avtohišo in so rekli, da je to od mokrote in da ni nič narobe, da je to normalno. Bremze drugače delujejo normalno. Kaj mislite?

pob@linček -> RE: cviljenje pri zaviranju (13.12.2008 0:05:38)

Ponavad so kamencki od posipanja cest.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vesna.com -> RE: cviljenje pri zaviranju (13.12.2008 6:13:07)

Meni tudi čist isto kot ti praviš.Sem tud včeri deca zamorila, pa je rekel, da naj drugič boljše zavorne ploščice kupim..., da pa to ni nč tazga.

ely* -> RE: cviljenje pri zaviranju (14.12.2008 14:00:48)

Sam da ni kaj hujšega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sem se bala, da tam v avtohiši mal nategujejo.

atabom -> RE: cviljenje pri zaviranju (17.12.2008 9:50:25)

zdravo.
1. v avtohisi itak samo nategujejo ker jim je vazno le da avto prodajo, servisi so pa tam v povprecju najslabsi. in take izjave serviserjev me silijo na stran.
2. glede varnosti zavor se ne boj, verjetno pa moras za malenkost bolj pritisini nanje kot bi sicer na odlicne zavore.
3. vesnin dec ima popolnoma prav - kratko in jedernato.
4. da si dam se jaz mal duska: pri novih avtih zavore niso problem ker so originalne (ploscice in diski). problem nastane ko je treba zavore menjat (predvidevam da ima tvoj avto prevozenih okoli 140kkm +/- 30kkm odvisno od nacina voznje) ko je treba menjat zavore zaradi obrabe. takrat se ponavadi posluzimo najcenejsih se posebej ce nameravamo avto v kratkem prodat. torej zavore cvilijo ker se pri zaviranju nabira prah zavornih ploscic na njih samih. boljse zavorne ploscice imajo precen kanal po katerem ta prah odpada ven. ko bos prala avto usmeri mocan curek vode proti zavoram med odprtine na platiscih in spodaj bo pritekla usranija. sedaj ko si sprala prah ki se je nabral na zavornih ploscicah lahko zavore preizkusis - ni pomembno al so mokre al suhe. ta resitev je le zasacna ker bodo kmalu spet zacele cvilit.

Stran: [1]