ElaM -> pikanje v trebuhu (5.4.2005 13:09:49)
|
Skopirano, link mi ni prijel:ups: Spoštovani! Prijateljica, ki je registrirana in ki vas je že večkrat kaj vprašala mi je dovolila, da uporabim njeno ime za sledeče vprašanje; rada bi vedela čim več podrobnosti o tem, kakšni so prvi znaki, da smo noseči (poleg izgube menstruacije) ter kdaj se le ti pojavijo? Ali je možno, da se kažejo že pred predvideno nasledno M, ki je nato ni? Ali ženska lahko začuti, da je oplojena? Skratka zanima me čim več stvari o prvih trenutkih nosečnosti. Sem tudi že dobila nekaj informacij v reviji Nosečnost, toda želim še malce bolj podrobne informacije! Hvala za Vaš trud in odgovor! Lep pozdrav, Eva Odgovorite na to sporočilo Re: znaki nosečnosti Avtor: Stanko Pušenjak Datum: 04-04-05 14:31 Spoštovani, v bistvu je večina znakov nosečnosti v samem začetku le bolj izrazito občutenje premenstrualnega sindroma, torej niso vezani za nosečnost, temveč za obstoj večjih količin progesterona. Pravi, vendar še vedno "nezenesljivi nosečnostni znaki" v obliki slabosti, povečanega slinjenja, pogostega uriniranja, zaprtosti, bruhanja, vrtoglavice, omedlevice, požrešnosti ali odsotnosti apetita, psihičnih sprememb itd. pa se pojavijo šele po vgnezditvi, torej okrog pričakovane M. Oplojenosti torej ni mogoče začutiti, pa tudi po vgnezditvi so znaki zelo nezanesljivi in se nanje ne gre zanašati. Edini zanesljiv znak nosečnosti (prisotnosti tkiva posteljice, ne pa loda) je povišana vrednost hormona ßhCG v krvi in seveda ustrezen UZ izvid.
|
|
|
|