rojstvo 26teden (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> rojstvo 26teden (12.12.2008 17:49:15)

lp.....kaj se zgodi če ti slučajno po kapljicah odteka voda??a greš rodit?'kako je z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] če se rodi?a ima možnost za preživetje?

detelja -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 18:14:07)

če si pogledaš nosečniški koledar po tednih ti že pri 23. tednu piše, da ima dojenček možnost preživeti, ampak je sigurno še lep čas v inkubatorju...a tebi že odteka plodovnica?

kajajaka -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 18:16:15)

sem bila pred porodom 1 mesec v bolnici in v tem času imela 2 cimri s tem problemom in ravno nekje toliko noseče, kot ti.

Obe sta bili nekaj dni na opazovanju. Morali sta veliko počivati in po par dneh, ko ni več "kapljalo" sta bili odpuščeni domov. Kolikor vem, se je vse dobro izteklo in sta donosili.

Vsekakor pojdi takoj k G. in ne upiraj se, če boš pač morala za par dni v bolnico.

Držim pesti zate.

lp

detelja -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 18:18:18)

a mogoče katera ve zaradi česa pride do prehitrega odtekanja plodovnice???

Anonimen -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 18:29:47)

ne vem.imam občutek kot bi odtekala.zgodilo se je 2krat ampak ni veliko izteklo..nekje premera 1cm x 1cm...upam da ni plodovnica,,tako me skrbi...na pregledu sem bila in sem lepo zaprta...ne vem no...to se3 zgodilo 2 krat na 3 tedne

OliveOyl -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 18:52:05)

V lekarni ali sanolaborju lahko kupiš test AL-SENSE za ugotavljanje odtekanja plodovnice.baje pridejo trije testki v paketku.

meni se je v prejšnji nosečnosti tudi to dogajalo,sam po moje je bil urin ker mi je tako dol pritiskala.sami izcedki so pa med nosečnostjo tako ali tako močno povečani.ne vem,probaj še to.srečno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Najaa -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 18:55:32)

Lahko greš tudi v porodnišnico se pokazat in ti tam naredijo test, če odteka plodovnica.

Janeja -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 21:35:18)

Meni se je to zgodilo v 24 tednu in žal je bila res plodovnica, ampak v večji količini in ne le po kapljicah. Pa tudi porod je bil potem naslednji dan spontan z naravnimi popadki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Na srečo je bila moja punčka prava borka in je danes navihana skoraj 4 letnica, brez posledic tega ekstremno prehitrega rojstva.

Je pa čisto možno, da to ni plodovnica, ampak urin. Pojdi v porodnišnico, naredili ti bodo test in boš vedela kaj se dogaja. Tudi, če je plodovnica, imaš ogromno možnosti, da s počivanjem normalno donosiš, ker se plodovnica sproti tvori. Pojdi se prepričat, da boš bolj mirna. Sigurno bo vse OK! Držim pesti.

wii -> RE: rojstvo 26teden (12.12.2008 21:41:36)

Meja za preživetje nedonošenčka je okrog 24 tedna in pri teži 500 - 600 g, s tem da tukaj govorimo o ekstremni nizki  porodni težki, njihovo preživetje pa je odvisno v prvi vrsti "odvisno od njih samih" oz. zrelosti njihovega kompletnega organizma, najbolj seveda pljuč. Včasih preživi kakšen pri teži 550g brez posledic, drugič pa spet pri teži 1200g gre vse narobe, čeprav ima 1x večjo težo. Dobro, da je medicina in tehnika tako napredovala, da jih preživi čim več, s čim manjšimi posledicami.

Stran: [1]