|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obupana - noče dude
12.12.2008 15:11:10   
zarjica
Moj user posted image  je star 6 mesecev in žal mi ni uspelo ga navadit na slepo dudo. Probala sem res vse mogoče in nemogoče - in NOČE, jo izpljune v 2 sek. Problem pa je v tem, da strašno hoče sesati in zato sesa mojo dojko, oz. bradavico. Drugače sploh ne zaspi - ne podnevi in ne ponoči. Zame to postaja zelo utrujajoče in tudi boleče. Jaz sem torej nadomestek za dudo - in vedno popustim, da vsaj malo zaspi, ker sicer bo prej umrl od utrujenosti, kot pa zatisnil oči in spal. odklanja tudi stekleničko.
Res mi je težko...ponoči včasih tudi 1 ali 2 uri sesa bradavico in spi, če pa se umaknem, pa je grozen jok in potem sploh ne spimo. jaz ne vem več kaj naj...današnja noč je spet bila ena hujših, čez dan spet spi samo na dojki, mene že vse boli in sem obupana. PROSIM, tiste ki ste bile kdaj v mojem položaju, kaj ste storile? Kaj naj!!!???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:24:39   
hrabra miška
Probaj zamenjat dudo,če že sevda nisi. Naš ni maral nobene druge kot silikonsko. Srečno

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:26:36   
Lianna
Moje mnenje ti ne bo všeč, ampak ok. Otroka si zelo razvadila. Ker zelo močen sesalni refleks imajo novorojenčki, ne 6m stari dojenčki. Navadila si ga na to, da ti zaspi na dojki. In ker mu še vedno dovoliš da zaspi na dojki se je pač razvadil. Naj ga poskusi dat spat očka. Oz. položi ga v pojsteljico, ga božaj, mu poj. Karkoli, samo ne ponudi mu dojke. Dojka je za hranjenje, v tvojem primeru ne sme bit več za crklanje. Ker drugače boš pregorela. In kaj bo imel potem tvoj otrok od tebe? Nekaj dni bo naporno, bo veliko joka, ampak ne popusti.

Glede dude pa, si mogoče poskusila kakšno drugo dudo? Na tržišču jih je veliko in niso vse vsem dojenčkom všeč.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:32:53   
Gilo
Poglej, če ne gre drugače, mu daj kake sladke kapljice (js mam kapljice iz Koroških lekarn proti krčem) na dudo, pa jo bo zagotovo vzel. Js dam po eno kapljico tu pa tam na dudo in tamala se takoj pomiri, res pa je, da tudi drugače sprejme dudo, četudi ni kapljice gor.

_____________________________

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone)

Kadar srce joče za tistim, kar je izgubilo,
se duh smeji zaradi tistega, kar je našel...

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:34:06   
botrca
Probaj kot sta rekli predhodnici menjat dudo, če ne boš pa res mogla začet uspavat brez dojke, ker boš preveč izmučena in posledično bolj živčna in tečna...drugim in sama sebi.
Probaj mu pet, ga božat in tapkat po ritki...ne vem kaj bi ti še svetovala. Pa vso srečo.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:36:54   
rija
kaj pa vem....sisa je le sisa in 6 mesecev star otrok se je že fino navadil nanjo....jaz bi kupla ene par dud, pa probala...v skrajni sili namazala gor tudi kakšne sladke kapljice, kot je že ena omenila.....sicer ne vem koliko je to ok, ampak sestre v porodnišnici so dajale eno pikico daktarina na dudko, da so jo dojenčki zagrabiliuser posted image  za našega ne vem, ker nisem prakticirala.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:37:36   
špelin@
Uf, si pa izredno dolgo čakala... Če te ima user posted image  že pol leta za dudo, bo zdaj res težko user posted image  Morala boš biti hudo vztrajna in trdna, da ti bo uspelo. Vso srečo!!!
 
Poskusi pač različne dudke in kakšno kapljico vetrovnih kapljic gor. Ampak to "pali" bolj pri majhnih user posted image , pri polletnikih je težje.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:40:07   
Lotty
zarjica,
mislim da sem na tvoji poti ... tudi moj 3,5 mesece star sin zaspi le pri meni. Na zacetku je imel rad dudo in je tudi zaspal z njo s tem, da mu jo je bilo potrebno drzati, saj ce mu je drugace padla ven se je zbudil. Naj povem, da mi zal ni uspelo nikoli polno dojiti in ker sem se pred 5 tedni odlocila, da bi zmanjsala kolicino dodatka in zacela vec pristavljati otroka na prsi se mi je zdaj zgodilo to, da potrebuje prsi za zaspat, vmes sva bila 1 teden v bolnisnici in od takrat dalje pa sploh dudo pljuva ven vsakic ko mu jo zelim dati. Na zacetku je imel dudo iz kavcuka sedaj pa Aventovo silikonsko (sedaj ne mara nobene). Edino v vozicku jo kdaj pa kdaj zagrabi.  Tako da tudi mene zanima, s katero dudo bi lahko poskusila ....

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:43:00   
zarjica
Hvala vam vsem. Ja, doma imamo 5 različnih dud, tudi silikonsko, pa je noče - gre mu na bruhanje, včasih je tudi bruhal...od dude...ne vem, ne razumem, ampak tako je. Vem, razvadila sem ga z dojko- zdaj poti nazaj več ni. Moram pa nekaj storiti, ker se mi blede od vsega skupaj...Če ga daje spat očka, včasih zaspi, vendar le na rokah, kar pa spet ni prav, vseeno ima že 8 kg in vsak dan malo več... Najhuje je ponoči, ker če bi bilo po njegovo, bi me sesal celo noč, jaz ga pa tako ˝okrog prinašam˝in se mu skrivaj umaknem - kar pa včasih dolgo ne uspe in jutro je hitro tu...

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 15:46:57   
gajka
Imam skoraj 5-mesečnika. Sicer HB nimamo problema, da bi zaspal samo na joški, imamo pa problem menjati oba palčka, ki ju vse preveč rad sesa, za dudo. Enostavno sem se nekaj dni nazaj odločila, da sem jaz večja trma od njega in mu začela dajati dudo namesto palca. Najprej jo je vedno takoj izpljunil ven, ampak, če sem mu jo nekaj časa držala v ustih, pa jo je začel sesati. In zdaj je že velik napredek in jo že dokaj hitro sprejme. Imam samo en nasvet: bodi večja trma od svojega user posted image .

(odgovor članu Lotty)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: obupana - noče dude
12.12.2008 17:45:24   
matejast
Imam skoraj 6-mesečnika in na začetku ga je blo zelo težko navadit na dudo. Jaz sem mu jo prav vsiljevala in gor dajala kapljice koroških lekaren in je ziher zagrabu. In ko je blo ful hudo spet isto. In tako smo delali 2,5 meseca, dokler se ni navadu in jo zdaj brez problema zagrabi sam. In ko ga boš navadila na dudo tud ponoč lažje ukineš dojenje. Jaz sem ga pri 4,5 mesecih, samo moraš bit pa kar striktna da mali spi v svoji posteljici. Pri nas je od začetka v svoji sobi in ko se je ponoč zbudi je šel vedno mož v sobico, dal dudo in božal in tolažil. Nikoli ga ni vzel iz posteljice. Ko se mal umiri, greš ven iz sobe in mal pustiš, da joka, pa greš spet potolažit in to ponavljaš dokler sam ne zaspi. Prvič je pri nas trajalo 45 min (in je blo fajn dretje, da se že sprašuješ če ni lažje dat joško in je takoj mir), drugič mal manj, zdaj pa večinoma prespimo noč, če se zbudi pa gre samo mož v sobo, da dudo in sam zaspi nazaj.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




kresovanje
Lelly28 RR

Ali peljete svojega otroka na kresovanje?

da (50%)

ne (50%)


Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!