magnezij (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Teya -> magnezij (5.4.2005 11:11:52)

G mi je svetovala 2x po 1 šumečo tableto magnezija na dan....ok, ni problema...čudno pa se mi zdi, da mi je skoraj da zabičala, da naj kupim v lekarni magnesol od krke in ne "kar nekaj" v trginah....ok...plačala sem 900 sit za en paketič, ki bo za 10 dni....:zmeden:
zdaj pa mi resnično ne gre v glavo, a je res kaj na tem, da so te tablete "boljše" ali gre le za komercialno potezo???? isto me je namreč že čas nazaj hotela prepričati v to, da iz folic+, presedlam na tifol....

pozdravček vsem! :rozica:

Kati S -> magnezij (5.4.2005 11:28:21)

Zna bit kaj na tem. Jaz sem bila ohripana in mi je nucal kalcij - ampak res samo tisti, iz lekarne. Verjemi, da sem poizkusila tudi takega iz trgovine, saj sem šparoven človek, a ni bilo haska. No, ne vem...

Grascakinja -> magnezij (5.4.2005 11:34:57)

Mislim, da je štos v obliki učinkovine, ki se v tabletah nahaja. V Magnesolu je magnezijev citrat "ki ga telo dobro prenaša in izrablja".
Če je v tabletah iz trgovine ista učinkovina, potem pomoje ni razlike. Ali pa tudi.
Samo jaz raje jem magnesol kot tisto iz trgovine, pa ne vem povedat, zakaj pravzaprav.

malika -> magnezij (5.4.2005 11:38:55)

Jaz ga moram tudi piti, ampak mi nihče ni rekel katero firmo.

No meni pa je čudno to; glede na to, da imamo nosečnice VSE zastonj, zakaj ga je potem potrebno kupovat. pa še poceni ni.

Luni -> magnezij (5.4.2005 11:43:04)

Oj, Kati S. Pozdravčke od tete Marte, kaj še delaš tukaj? Hitro rodit ;)

:muca:

Luni -> magnezij (5.4.2005 11:43:12)

Oj, Kati S. Pozdravčke od tete Marte, kaj še delaš tukaj? Hitro rodit ;)

Skorpija -> magnezij (5.4.2005 11:53:19)

ne, ne - tele magnesoli so res boljši od ostalih tablet. res so dražje, ampak zelo fajn. moja mama je kar bolana pa še v meni in so ji tudi zabičali - točno te tablete! je probala že tudi druge, pa ni bilo isto... pomembno je koliko česa imajo notri - napiši si, pa potem preveri na tabletih v trgovini, če imajo iste vsebnosti.

Kati S -> magnezij (5.4.2005 11:56:19)

ČE PA NOČE VEN!!!!!:((:((:((:((:((:((:((:((:((
Že zdaj me ne uboga, kaj šele bo?:zmeden:
Lep pozdrav!

Luni -> magnezij (5.4.2005 12:26:27)

Kati S! Ne jokat ;) , saj bo in priden bo potem, noter je rad, on že ve zakaj! Drži se, vso srečo ti želim in čimmanj bolečin!

Anonimen -> magnezij (5.4.2005 13:26:40)

pojdi pogledat v muller-imajo svojo znamko sumecih tabletk in so za nosecke in dojece matere!:bravo:

Teya -> magnezij (5.4.2005 13:30:58)

hvala vsem...:rozica::rozica::rozica:

Naja31 -> magnezij (5.4.2005 14:02:50)

Ej, jaz sem se isto sprasevala ko mi je G rekla naj pijem Magnesol, pa so mi potem tu na RR punce razlozile, da je razlika v sestavi table. Magnesol naj bi imel manj sladkorja in naj bi bil boljsi, kot sumece tablete iz navadne trgovine. Jaz pijem Magnsol, ampak kaomaj cakam, da mi ga ne bo treba vec.

Lp, Naja :nosecka: se 6 dni

Majči -> magnezij (5.4.2005 14:11:34)

Tudi moja g. mi je svetovala, da naj pijem Magnesol tablete od Krke v roza škatlici in tega se držim. Mi ravno ne ugajajo a eno na dan se že prisilim popit.

Nekaj je na tem in ni vsak Magnezij v tabletkah vredu.....nekje skoparijo z njim!

Stran: [1]