Delonvni čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

powermax260 -> Delonvni čas (12.12.2008 13:05:51)

Mi lako katera pomaga na koga se lahko obrne partnerka, če njen delovni čas presega vse. Vsak mesec naredi kar nekaj nadur, dela od ponedeljka do nedelje tako, da praktično ni frej niti en dan, pa čeprav dela dnevno po 6 oz 8 ur. Ali ni po zakonu da moraš biti vsak sedmi dan frej? Na koga se sploh lahko obrne? Je pa to privat firma in nimajo ravno posluha za zakone. Hvala vam za pomoč.

mafi -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 13:08:22)

jaz bi jim poslal inšpekcijo

JaLuca -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 13:11:40)

Inšpektorat za delo!!!!

powermax260 -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 13:16:37)

Kako lahko to izpelje, je lahko anonimna prijava ker se nebi izpostavljala saj ni edina k tako dela. Nobena druga pa ne upa nč rečt, so vse lepo tiho.

ANITA D. -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 13:18:55)

Je lahko anonimna ampak ponavad izvejo.Priporočam pogovor s šefom,če to ne zaleže,pol pa iskat drugo službo!

powermax260 -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 13:24:15)

Tud drugo službo si išče že leto dni pa je v naših koncih zelo težko dobit službo, tako da bi šla na bolje. Kako pa lahko izverjo če podaš anonimno prijavo? S šefom se ne moreš pogovorit ker njemu ni pomemben delavec ampak samo njegov zaslužeg. Sj mogoč bi blo še za potrpet, če bi bila plača solidna ampak za 600 eur bit vsak dan na šihtu je pa noro.

mafi -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 13:25:19)

ali pa se obrnita na svobodni sindikat, kjer pliloži vso dokumentacijo plačilne liste, pogodbo o zaposlitvi (no kjer je vse zarvidno za koliko ur ima pač
pogodbo), če ima kako dokazilo če so ure izplačane na roko......,
razloži svoj problem..... in se dogovorite, da pač ostane anonimno......, zanč je šla glih moja soseda in mi je o tem govorila, no upam da vama bo to kej pomagalao.

lp

dejzi -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 13:53:55)

IZVIRNO SPOROČILO: powermax260

Tud drugo službo si išče že leto dni pa je v naših koncih zelo težko dobit službo, tako da bi šla na bolje............................ Sj mogoč bi blo še za potrpet, če bi bila plača solidna ampak za 600 eur bit vsak dan na šihtu je pa noro.

halo???
7 dni za 600€...ti pa pišeš, da bi rada šla na bolje?
kamorkoli gre je boljš!

da sem jaz na njenem mestu: inšpektorat za delo!!! moje življenje je in ga nisem dolžna 'podarit' drugim.......

ely* -> RE: Delonvni čas (12.12.2008 23:01:23)

tega je žal vedno več, službe pa tudi ne rastejo na vsakem vogalu, po mojem bi se dalo anonimno poklicat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

janca -> RE: Delonvni čas (13.12.2008 13:13:58)

Če si v privatni službi jo zamenjaj,če ti delovni čas ni pogodu. Kako pa zgleda, da boš delodajalca prijavi na inšpekcijo pol bo pa še naprej delal pri njem. To pa res ne gre. Če ti ni všeč pojdi drugam.

Anja24 -> RE: Delonvni čas (13.12.2008 15:53:42)

IZVIRNO SPOROČILO: janca

Če si v privatni službi jo zamenjaj,če ti delovni čas ni pogodu. Kako pa zgleda, da boš delodajalca prijavi na inšpekcijo pol bo pa še naprej delal pri njem. To pa res ne gre. Če ti ni všeč pojdi drugam.

Točno tako, ja.Pa še tko - če imaš tolk jajc, da nekoga prijaviš, potem jih imej še tolk, da poveš kdo si...ne pa anonimno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

tetka5 -> RE: Delonvni čas (16.12.2008 19:17:12)

zakon o inšpekcijskem nadzoru v svojem 16. členu navaja varovanje poslovne in druge tajnosti ter tajnost vira, kar pomeni da nikakor ne sme izdati tvojega imena in se tudi ne sme razkriti v katerikoli fazi postopka ter se bo upravni postopek smatral za postopek po uradni dolžnosti. tko da za vse, ki govorite o jajcih...tud če maš sto kilska jajca bo tvoja prijava ostala anonimna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

janjja -> RE: Delonvni čas (25.12.2008 14:37:52)

Pravite: Če ti ne paše pa menjaj službo....
No morda gre to pri vas ampak pri nas enostavno ni služb, razen za kakšno trgovko,.. Imam diplomo pa delam za tehnika in to prav vse dni (recepcija) in kaj si naj?

Služb ni in ni...
Če pa je kje so pa tam že sinovi in hčerke šefov..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Nončika -> RE: Delonvni čas (27.12.2008 18:48:29)

janjja, se podpišem pod tvoj post. služb tudi pri nas ni na pretek. če jo maš, si lahko kar happy.

sploh pa tudi jaz delam z diplomo v žepu na delovnem mestu za tehnika.

Stran: [1]