Izcedek iz oči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Andromeda -> Izcedek iz oči (12.12.2008 12:48:36)

Pozdravček!

Mojemu dvomesečniku se je danes zjutraj na levem očesu pojavil gost izcedek bele -mlečne barve...Ni videti, da bi šlo za kakšno vnetje, ker se niti ne menca po očesu in ko mu ga očistim, je oko videti v redu. Temperaturo ima OK...Obstaja še kako domačo zdravilo ali naj gremo k pediatru? (mleka mu ne morem nakapat ker ga nimam). Ne bi rada, da se navleče kakih virusov v ZD, poleg tega pa smo v ponedelejk naročeni na operacijo kile...
Hvala za odgovore!

JaLuca -> RE: Izcedek iz oči (12.12.2008 13:09:41)

Jaz sem moji s prekuhanimi kamilicami sčistila očke, večkrat na dan potegnila z mokro vatico, na suho pobrisala s čisto krpico. pa je bilo že naslednji dan boljše, pa tudi P mi je svetovala naj probam s tem. če pa čez dan kar teče, da se takoj pojavi, ima veke zaljepljene pa je boljš iti k P po mazilo ali kapljice. ne spomnim se več kaj sem dobila pri ta večji, ko se ji je to pojavilo pri prehladu, pri manjši pa sem lahko kar s kamilicami odpravila.

mafi -> RE: Izcedek iz oči (12.12.2008 13:16:37)

meni je dala P mazilo tobrex, sam so bili učki fajn uneti.
drugače pa sem mu očistila z malčno vodo,... no s kamilico sem pa prenehala.
imam teto v švici, ki je P in tam so pač prepovedali uporabo
kamilice za spiranje učk, ker ima v sebi eno substanco, ki ni fajn za učke....., no
pri nas je še vedno dobrodošla kamilica

lp

Pšemek -> RE: Izcedek iz oči (12.12.2008 13:23:04)

mlačne kamilice ali fiziološka

JaLuca -> RE: Izcedek iz oči (12.12.2008 13:23:04)

hitim v službi pa nekaj pozabim napisati, saj je bla to bolj prekuhana voda, ohlajena, kamila za vzorec - to sem uporabila zjutraj in zvečer, čez dan pa kar vedno sveže prekuhano vodo, pustila nekaj časa vreti.

BibaMaJa -> RE: Izcedek iz oči (12.12.2008 15:10:25)

Čistila sem mu samo s fiziološko cca. 5-7 krat na dan in je bil drugi dan brez izcedka.

Stran: [1]