Dashenka -> RE: Naravni porod ali CR (13.12.2008 8:04:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Drugi dan sem vstala, štiri dni kasneje sem doma že pospravljala po hiši. Bolečin nobenih, posledic nobenih. Si imela pač srečo - dve moji prijateljici še 4 mesece po CR čutita precejšnje bolečine v trebuhu, ko kaj dvigujeta, ko vstajata s postelje ... To je pač tako - enim po naravnem porodu ni nič (meni že drugi dan ni bilo prav nič - kot da sploh ne bi rodila), ene pa kar nekaj časa okrevajo, sploh če so bile rezane. Isto pa velja za CR - ene okrevajo hitro, druge pa zelo dolgo. Tu ni pravila. Mah kakšno srečo neki. Okrevanje po CR je v primerjavi z okrevanjem po naravnem porodu, po katerem te šivi bolijo še en mesec, da ne moreš ne sedet, ne stat, ne ležat, mala malica. Enako kot bumerang sem drugi dan po porodu vstala, šla za 10 minut stat pod tuš, normalno hodila na WC, itd. 6 dni po porodu sem šla domov, kjer sem od 1 dne dalje 100% normalno funkcionirala, razen fasunge še nisem vlekla iz štacune. Po 6 tednih sem začela hodit na aerobiko!
|
|
|
|