blue sky -> RE: cirkus (12.12.2008 23:30:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: darma Jaz sem bila 11.12.2008 v Ivančni gorici (cirkus Gartner) z otroci. Na žalost se nisem prej pozanimala kdo so sploh to!!! Zdaj pa surfam po netu in izvem da sploh ne smejo nastopati v Avstriji in Nemčiji, ker imajo tam zakon ki prepoveduje cirkuse z živalskimi nastopi. Kajti, roko na srce, to je res mučenje. Sloni so sicer izvedli svojo točko a okoli vratu imajo privezano verigo, ki se mu zažira v kožo!! Da ne govorim o žalostnih očkah brez kakršnekoli iskrice v očeh teh čudovitih živali (enako velja za kamele, ponije, lamo,jaka...ki jo jih pokazali). Te živali se v bistvu lahko gibajo le v cirkuški areni, preostali čas pa so verjeno zaprte v kletkah!! In kako se neki počutijo sloni in kamele v tej naši vlagi in mrazu, privezani...dan za dnem...celo življenje....groza...groza...groza... No toliko, meni je žal da sem šla. Se mi zdi da so cirkusi z živalmi preživeta zadeva, saj navsezadnje nismo več v srednjem veku. Cirkus je lahko lep tudi z klovni, kakšnimi akrobati, čarovniki... Torej, kdor se odpravlja v kakršenkoli cirkus naj se najprej malo pozanima o njem, da mu potem ne bo žal .... zato pa jaz ne hodim v cirkus, ker ne podpiram takega mučenja živali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|