špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Spet anonimen... Le katera spet nima korajže, da bi svoje mnenje napisala pod svojim običajnim nickom? Špelina, ti se obešaš na anonimnost, nisi edina. Mene osebno anonimnost ne moti, zato se je tudi poslužujem, ne moti me pa niti, ko berem odgovore in se anonimnosti poslužijo drugi, dokler ne uporabljajo grdih besed, žaljenja ipd. Jaz tako mislim, kdo sem, te nima kaj zanimat, če že, bi komentirala moj odgovor. Tega pa ne komentiraš, ker nekje v drobcu očitno vidiš neko resnico, kajne? Dejstvo, ki sem ga zapisala, je namreč zelo verjetno kajne? Z vsem spoštovanjem, ki ga čutim, do ljudi, ki posvojijo - v tem primeru bi ta gospa, ki je uspešna, ima denar in ljubezen, lahko posvojila siroto s polovico denarja, z drugo polovico pa "na daljavo" posvojila še črno deklico, ki bi ostala v ljubečem objemu svoje matere, ki bi jo s tem denarjem lahko nahranila in njej in bratcu nudila dostojno življenje. Temu bi lahko rekla dobrodelnosti in bil bi volk sit in koza cela, razumeš? Gospa bi imela posvojenega otroka in še pomagala bi še enemu otroku. Če pa je posebna zahteva ta, da posvojiš otroka žive matere iz drugega konca sveta, ker je posebna zahteva ta, da je otrok temnopolt, kljub temu, da ima živo mater in da na "dohvatu ruke" živijo bele sirote, se pač človek vpraša če je to dejanje iz ljubezni ali iz želje po nečem drugem. Vsekakor verjamem, da bo deklici dobra mama, da deklici nič ne bo manjkalo, da bo dobila krasno vzgojo in lepo popotnico za življenje. Vendar nekega dne se bo ta deklič morda vprašal isto, kot sem se sedaj vprašala jaz. Osebno, če bi jaz imela to možnost, bi to zagotovo storila, rešila bi siroto iz sirotišnice za polovico denarja, drugo polovico pa donirala posvojencu na daljavo. Če je druga polovica npr. 30.000 eur, je to za gvinejčana zajetna vsota. Treba je pa upoštevat še rento, ki ji jo dajeta vsak mesec in po mnenju medija, ki je zgodbo objavil, je to mesečna plača, donirata pa ji 100 eur/mesec. Računica sama pove, da bi se izšlo tako, da bi bila srečna kar 2 otroka. Svoje mnenje in svoj pogled na to dotično posvojitev sem že opisala na eni drugi temi na forumu "Posvojitev, rejništvo", zato se ne bom ponavljala. Aja, se ne strinjam s tabo, da ne boš narobe razumela. Samo pišem kot špelin@, ker se ne bojim, da bi omadeževala drugače skrbno speglan in zloščen nick
|