Samostojni obrok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


NIKI1 -> Samostojni obrok (4.4.2005 22:11:38)

Mene pa zanima, koliko časa ste uvajale nove okuse, da ste povsem zamenjale obrok.Približno 10 dni mu dajem po žlički pretlačeno banano, koreček , jabolko.Zelo rada bi mu dala kašico, pa me zanima če jo že lahko.Dala bi jo zvečer, ali jo dam po žlički ali po flaški ter kakšno količino.

Zanima me še glede sokcov.Kdaj ste jih uvedle ter kakšno količino.Ali jih redčite z vodo ter katere mu ponujate.

Moj mali bo star 5 mesecev.

lp:)




total -> Samostojni obrok (4.4.2005 22:17:01)

Mi smo se uvajali približno 1 mesec preden smo prišli na samostojen celoten obrok.Seveda,da lahko mu ponudiš kašico in to zvečer poizkusiš.Jaz mu jo dam zvečer kar na flaško pred spanjem in to naredim 160 ml ali več.Jaz mu sokecov še ne dajem,najraje ima čaj,probal je že sam mu ni šlo.

Lp:rozica:




Pikabu -> Samostojni obrok (4.4.2005 22:18:52)

Jaz sem Emi kar hitro dala za cel obrok, po dveh, treh dnevih. Ampak to le na začetku prvih nekaj stvari, zdaj ji pa kaj novega kar dam že za cel obrok, pa zmešam s kakšno stvarjo, ki jo je že prej jedla.

Ti pa svetujem, da mu raje daš dopoldne, ne zvečer, če bi ga slučajno kaj zvijalo ali pa napenjalo, da ga ne bo čez noč, pa da ne bo problemov s spanjem. Jaz sem ji zvečer začela dajati riževo kašico, ki se naredi z mlekom.

Sok pa naša dobi le jabolčni, ki ga sama naredim sproti, še največkrat pa dobi čaj.




Pupica -> Samostojni obrok (4.4.2005 22:25:01)

Od 3 mesca približno je dobila najprej jabolo par dni, pa potem banano(seveda po 1 grižljaj), po 4 mesecu pa je imela dodan prvi obrok(banano, jabolko)...Ko pa smo začeli jesti še frutzwerge, sem pa kr takoj prešla na obrok.

SOk obvezno redči z vodo 1:4.Jaz sem ga na power jucerju stinsnila, in nato razredčila, ker je sam premočen. Pije jabolčnega, hruškinega...zaenkrat drugih ne.Pa seveda čaj, kompot in vodo..:)




Kadija -> Samostojni obrok (4.4.2005 22:44:44)

Medve z Nikico sva začeli uvajati po 4.mesecu in pravtako z banano in jabolkom, potem pa sva iz tedna v teden dodali kaj novega.Na cel obrok sva pa tudi hitro prešaltali, saj nisem imela več mleka.Zvečer pa sva flaško opustili šele po enem letu, saj je to bil najin ritual pred spanjem9nebesa.




BARBARA R. -> Samostojni obrok (5.4.2005 7:51:50)

Pri štirih mesecih sem začela z uvajanjem in pribljižo po enem mesecu prišla na celi obrok.A to je bilo uvajanje nemlečne goste hrane.Z mlečno žitno kašo sem začele pri štirih mesecih in še nekaj, ko mi ni več prespala cele noči.Brez posebnega uvajanja.Mislim, da sem začela s 120 ml vode, po navodilih na embalaži.Po žlički!
Tekočino sem ji začela ponujati ob uvajanju goste hrane.Še vedno spije največ ustekleničene vode malo manj čaja za spremembo in vitamine pa tudi kak Hipp-ov sok.Občasno ge razrečim 50:50.Pije non-stop.Težko je govoriti o količini.Sprva sem ji tiščala kozarček, sedaj pa ga ze sama vzame, ko je žejna.

:muca:




Stran: [1]