urbancek -> RE: kmetice (12.12.2008 18:22:54)
|
Še ena taka, ki od poroke živi na kmetiji. Pri nas doma ni bilo kmetije. Na začetku sem hodila v službo, ko pa je šlo podjetje, kjer sem prej delala v stečaj, se je začela borba za službe. Nekaj časa sem delala na črno, potem pogodbeno, službe samo v dopoldanskem času pa nisem našla, zato sem ostala doma. Zaradi otrok in dela doma, (ker je tašča že celo življenje "bolna", je delo zunaj pretežno na meni), je bila služba po cel dan, izmenska ali pa celo deljena nemogoča. V tistih časih pa se je dobila le taka. Z mojim sva dala na tehtnico denar(otroci prepuščeni sebi, neopravljeno delo zunaj, neredna kosila.....) ali otroci ( doma porihtano, samo malo manj denarja) in je pravladalo drugo. Vmes smo pridelali še 2 otroka, tako da dolgega časa še sedaj ne poznam. Z njegovimi starši živimo v isti hiši z ločenim gospodinjstvom (v nasprotnem bi bili le en teden skupaj). S taščo se bolj slabo razumem. Prej je bila ona žleht do mene, sedaj pa se ji to vrača (mogoče se bo meni tudi kdaj kaj vrnilo). Prej je bil tudi mož doma, sedaj pa hodi v službo, ker sicer nebi sfolgali finančno. Kmetija ni v moževi lasti, zato sva še za deklo in hlapca.
|
|
|
|