Kdaj med (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Anonimen -> Kdaj med (4.4.2005 21:29:49)

Nekje sem zasledila, da do 1. leta ne bi otrokom dajali medu.:zmeden:
Filip je zadnje dni kašljal..pravzaprav se izkašljeval in sem mu dala pol žličke medu za polizat.
Se je kašelj takoj pomiril...saj veste, kako med blagodejno polzi po grlu :)-
Več kot pol žličke nisem upala.
Kaj mislite?:zmeden2:

taca -> Kdaj med (4.4.2005 21:38:52)

Jaz mu ne bi dala, ker je baje ful alergen :zmeden:.

Anonimen -> Kdaj med (4.4.2005 21:56:23)

Je smrtno nevaren. Ne se igrat raje.

lijalija -> Kdaj med (4.4.2005 23:46:57)

JA kdaj pa se potem začne dajati med. Na eni strani kako je ful dober in pomemben za življenje in bla, bla... na drugi strani pa da je smrtno nevaren. Eni pravijo, da bi morali otroci okrog enega leta že vse jesti :zmeden: .Sej najbrž ni prelomnica točno na tisti dan, ko se je otrok rodil. :)

Lana_s -> Kdaj med (5.4.2005 7:20:42)

Moja svakinja daje svoji punčki med že od drugega meseca. Njena mama ji je tak svetovala, ker je ona baje obema otrokoma že od začetka dajala med in ni bilo nič narobe. Seveda svakinja ni hotla od nikogar drugega slišat:grrr:, da ni vredu, ampak na srečo je z malo vse vredu.

LP

al1* -> Kdaj med (5.4.2005 8:32:16)

V medu se lahko nahaja povzročitelj bolezni botulizem. Količine povzročitelja v medu so takšne, da so za dojenčke nevarne, za večje ne.
Ta strup, ki ga bakterije izločajo, povzroča ohromitev mišic.

Zato se je pametno v prvem letu medu izogibat.

Seven* -> Kdaj med (5.4.2005 9:17:42)

Se strinjam z a1*!!!! Ne dajat medu pred enim letom..

puncica -> Kdaj med (5.4.2005 9:51:50)

Jaz sej tamali pri 2 mescih sladkala čaj z medom, ker sem pač misla da je boljše med kot sladkor in eto čez par mescev ugotovim da naj bi se med dajal šele pri 2 letih. Se nisem sekirala, glavno da ni bilo nič narobe, itak pa ne moreš vsega vedet. Pozneje meda ni več dobila, ker se mi zdi presladek, itak se še prehitro navadijo na sladko. Za izkašjevanje pa imamo mi trpotčev al pa slezov sirup in je super.:bravo::bravo::bravo:

dory -> Kdaj med (5.4.2005 12:09:26)

Jest sem mu ga res cist mal med banano zmesala pr 9m...pa je bil naslednji dan tko zabuhel...tko da ga zdej res en lep cas ne dobi vec..

pravljica -> Kdaj med (5.4.2005 16:58:35)

jaz z njim nisem začela pred enim letom...še potem sem raje kaj druga v roke vzela (predvsem zato, da se ni prehitro navadla na sladko, ker je drugače jedla in pila nesladkane stvari)

Anonimen -> Kdaj med (7.4.2005 13:02:45)

No, saj mu ne bom več dajala tam do 1 leta. Sam tisto žličko sem mu dala za polizat, pa je normalno prenesel. :bravo:Imam tud jaz Slezov sirup drugače za izkašljevanje.

Stran: [1]