Avokado (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

taca -> Avokado (4.4.2005 21:20:25)

A katera ve, kolk mora biti zrel avokado za naše pikce? Danes sem ga namreč kupila v Intersparu, pa je še precej trd. Zdaj pa ne vem, kakšen mora biti, da je zrel. Zase ga namreč nisem nikoli kupovala, ker ga ne jem.

LPT & :duda:

babylove -> Avokado (4.4.2005 22:19:26)

Avokado je zrel, ko je mehek na otip, nekako tako kot marelica. Ne vem, kje sem pobrala, da hitreje dozorijo, če jih v časopisni papir zaviješ - nisem preverila, lahko pa ti ;).

frutka_ -> Avokado (4.4.2005 23:07:07)

Avokado je zrel ko je čisto mehek na otip. Daj ga v košaro med jabolke pa bo hitreje dozorel. Pa saj itak hitro dozori. Zelo dober je s čičeriko ali pa na kruhu in posoljen...njami!!!

kimberly -> Avokado (4.4.2005 23:42:28)

Avokado je zrel,ko je mehek na dotik.Kupiti je bolje tršega , ker na sobni temperaturi zelo hitro dozori.Uporabiš ga lahko kot dodatek v paradižnikovo solato, kot namaz pri tortiliji ali pa ga ješ samega še posebno ga priporočajo ženam katere dojijo.Jaz ga jem kar surovega in je super, tudi 3 mesečna hcera katero dojim nima nobenih problemov.

Skorpija -> Avokado (5.4.2005 16:41:25)

Avokado je moj najljubši sadež. Mora biti mehek na dotik, da se malo pozna odtis prsta, ne pa čisto zdrizast. Olupi ga, odstrani peško, meso zmečkaj skupaj z malo soli in jogurta ali skute in je prav dobra kašica. Zase pa v to lahko dodaš malo popra in namažeš na kruh - bajno dobro in zelooooo zdravo.

Stran: [1]