|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pridobivanje teze :(
16.12.2008 8:46:57   
maja1488
Katka, jaz sem imela v prvi nosečnosti tudi ful probleme s težo. Zdelo se mi je, da normalno jem, pa sem se vseeno redila po 5 kil na mesec. Skupaj sem se zredila za 35kg. Potem sem shujšala za 25kg v dveh letih in zanosila. Zdaj si pa mal beležim kaj pojem in popijem. Šele zdaj mi je jasno, od kod kilogrami v prvi nosečnosti. Takrat sem pila samo sokove (goste, ledeni čaj, voda z okusom....v glavnem sam sladkor) in jedla cvrtje, ogromno testenin, čokolada vsak dan, sladice po vsakem kosilu... V glavnem ogromno enega balasta, pa nič zdravega.

Po porodu sem začela z montignacovo prehrano in se je držim tudi sedaj (ne več tako strogo, jem vse sadje in vso zelenjavo). Ne jem stvari iz bele moke, krompirja, belega riža...

Rezultat: odlično počutje, ogromno energije in +3kg v 19 tednih. Zame je to velik uspeh in upam, da me prazniki ne premamijo.

Probaj si en teden zapisat vse kar poješ in popiješ. Jz sedaj pijem v glavnem vodo in nesladkane čaje.


Aja, tudi jaz sem nehala kadit, ko sem prvič zanosila. Potem nisem več začela, ker ni smrdi.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: pridobivanje teze :(
16.12.2008 13:59:37   
KaTkA24
Hvala vsem za tako spodbudo! ste me potolazle, pa se nasmejale! emmm...uršula83...ka sm prav vidla, da mas danes rok?!?!?! joooj, stiskam pesti, pa javi kako in kaj velja?

bom pa upostevala nasvete in se ne bom prevec obremenjevala s tezo, saj ste mi vlile upanje, da res izgubim kg po porodu! sicer pa se bo v vsakem primeru treba malo potrudit, ze zaradi pocutja! vazno je, da je med nosecnostjo vse ok!

ce si prej ne pisemo, zelim VSEM lepe in mirne praznike, pa naj vam prinesejo veliko smeha, lepih misli in toplih besed!!!

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: pridobivanje teze :(
2.1.2009 15:05:01   
fejči
ja kile kile kile jaz sem se tudi zredila prvič 28 kg pa jih ješlo pol 20 dol drugič tudi toliko pa je šlo tud dol samo jaz sem v nosečnosti žrla ne jedla sladkarije in ostalo se mi ni ustavilo. zdaj sem pa presenečeno noseča tretjič pa res gledam kaj pojem sadje čim manj sladkarij pijem vodo kompot pa grejo kile počasi gor pri sebi moraš imeti vago se vagati vsak dan pa se kontroliraš ker prazen žakelj ne stoji pokonciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: pridobivanje teze :(
2.1.2009 15:12:19   
ronja
pri sebi moraš imeti vago se vagati vsak dan pa se kontroliraš ker prazen žakelj ne stoji pokonci

res je, oboje! jaz sem se navadila tehtat vsak dan, ko je oče hujšal in je kupi eno hudo tehtnico in smo se vsi vsak dan tehtali, še celo moj lubiuser posted image , ker smo taka malo usekana familijauser posted image , treba vse sprobat, pa tak znanstven pristop - oče je naredil razpredelnice zase in za tiste, ki smo hoteli, pa smo si lahko pisali not (sicer dolgčas, če ti teža niha za pol kileuser posted image , ampak vseeno zanimivo, vidiš pred m. kako se poveča,...).

No, takrat sem se navadila, zdaj pa moram met vago pri sebi in mi je fino, da se zjutraj lepo naga stehtam, da so vedno enaki pogoji in potem lahko hitro malo pogledaš, če gre prehitro gor. meni se obnese, parkrat pogledaš, da ne ješ neke hude večerje, ampak rajši sadje, pa če smeš, začneš malo več migat, na športu greš malo dlje kot ponavadi,... Pa si spet nazaj. Je lažje sproti, kot potem, ko je že 5 kg plusa...

vsekakor pa ne bi mogla hujšat po dieti - to res ni zame - grozno! Do zdaj sem imela 3 diete v življenju, eno za železo, kjer je bilo določeno kaj ješ, količinsko pa kolikor češ, ena je bila v začetku nosečnosti zaradi tavelike, ki se je še dojila in ker so mislili, da ima alergijo, so mi izključili jajca in mleko in vse kaj je s tem (ta je najbolj grozna), ena pa proti koncu nosečnosti, ker sem mela visok cuker in so mi preventivno svetovali izogibanje sladkarij (potem se je izkazalo, da mam sicer zelo nizek cuker, samo sem v noči pred pregledom požrla ogromno sladkega, pa se j epoznalouser posted image , prav mi je, kaj sem pa pretiravala, hehe:). No, pri prvi in tretji dieti sem shujšala, pri drugi sem se pa zredila (res sem bila noseča), ker so mi pač vzeli jogurte, jaz pa lačna nekaj moram jest, rada imam sadje, ampak ko sem res lačna, to ni dovolj...

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: pridobivanje teze :(
2.1.2009 21:03:25   
Anonimen
lepo pozdravljene!

Sem zelo prestrašena nosečnica, ker mi kile letijo in letijo v višave. Sedaj prebiram vaše komentarje, kjer sem opazila da vas večina jee sladkarije. Pri meni je obratno, ne jem sladkarij pa se vseeno redim. Sem v 36tednu nosečnosti in imam 31kg viška. Nevem več kaj da naredim, moja G in sestra me stalno kregata. Nevem ali je možno, da imam težave s ščitnico? pojem veliko jabolk, ne pijem sokov, pijem vodo,donat ali pa nesladkani čaj. mesa tko tko, kruha ne jem, je pa res da pojem več kot pred nosečnostjo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: pridobivanje teze :(
5.1.2009 14:02:49   
fejči
user posted image user posted image user posted image če hočeš in normalno ješ po nosečnosti vse izgubiš pa seveda malo telovadbe jaz sem pri prvem tudi 30 kg predelela ampak gre počasi potem dol
je pa seveda tako ko pravi ronja jaz imam sedaj tudi vago pri sebi in se vsako jutro naga s tehtam in si pišem ter se kontroliraš kako ješ pa nič ne stradam samo normalno ješ pa čim manj sladkarijuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: pridobivanje teze :(
5.1.2009 14:46:31   
urnebes
Ok, še ena ki je prekoračila težo kolikor se le da. Prve tri mesece sem bila kul: vsak mesec po klico gor, četrti mesec: 5kg gor, 5 mesec 6kg gor. Ko je gine to videl se je čisto zgražal: lahko se ti vse to pozna na otroku (sladkorna), lahko pride bajsi ven, samo zato ker smo se me preveč basale v nosečnosti in mu to pusti posledice do konca živih dni (bo imel probleme s težo). Torej ni se za hecat...da ne govorim o tem da mi je še nekaj nakladal o prezgodnjih porodih itd. Tako da zjdaj se pa resno hočem držati tega da se ne zredim (čeprav sem v 27 tednu in bo vedno težje se zadrževati). Vsak dan grem na vago in če bo pol kile gor, moram jesti sadje kak dan dva, da se spucam. Sicer sem v prvi nosečnosti pridobila 25kg (in jih  veliko težavo dol spravila), pa je bilo z bejbijem vse OK, mi gine ne garantira da bo šlo vse kot po maslu tudi zdaj. Tako: prenažiranje škodi in tebi in otroku, tako da se bo treba v roke vzet. Na živce mi gre, ker takoj ko malo popustim že se mi vse pozna. Gledam kle sodelavke se non stop bašejo s čokoladami, pa jih ni nikjer nič. Jaz pa kak teden popustim in že imam kilo več. To res ni fer!

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: pridobivanje teze :(
14.1.2009 22:32:32   
ronja
čeprav sem v 27 tednu in bo vedno težje se zadrževati

ne bo! Jaz sem se obakrat najbrč zredila do 25. tedna, na koncu pa mi je teža kar stala... Je res pametno mal pazit prej, ampak za vzpodbudo/ tolažbo: jaz sem se tokrat pri Lejli zredila 3 kile več (rodit sem šla s 66,5kg) kot pri Ronji (63,8), pa sem prišla iz p. z enako kilami - 59,8 in sem zdaj po dobrem tednu že na 58 (je pa res, da je tale dieta hudo naporna, reče se ji pa Ronjauser posted image , jo lahko posodim, če hoče katera na hitro shujšatuser posted image ). Očtino sem tokrat res ful bolj zatekala in je šla pač ta voda ven. Tako da niso vse kile maščoba - čeprav pri 30 kilah je nekaj seveda tudi teuser posted image , ampak ni pa vse samo to.

(odgovor članu urnebes)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: pridobivanje teze :(
15.1.2009 9:25:58   
mayflower
Jst mislim, da je glede hujšanja tako, da vsaka najbolj pozna svoje telo. Nikoli nisem spadala v skupino, ki shujša npr. samo če pazi kaj je. Zaradi izjav, da se da z dojenjem vse dol, se jst nisem preveč sekirala v 1user posted image Sem se zredila 12 kg. Ki sem jih res ekspresno dala po porodu dol- ampak se je odzadej skrivala ščitnica. Tako, da sen končala na zdravljenju. Rezultat tega je 5 kg več kot pred nosečnostjo- ker zdej s hipo tirozo sploh nisem sposobna shujšat.
Zdej sem v 24. tednu nosečnosti. Na začetku sem se zredila zelo hitro za 6 kg. To me je streznilo, daj jem zelo zdravo, sej grešim s čokolado, vendar pazim, da si obroke lepo razporedim čez dan. Pa da niso preobilni, dopoldan pa čim več sadja. čez ves dan pa nesladkan čaj. Tako upam, da se do konca nosečnosti ne zredim več kot prvič.
Ena je napisala, da kolegica zardi ščitnice ne sme zanosit. Tukaj se ne strinjam - ali je to samo začasno (eno leto po zdravljenju z radijojodom- za to sem se jst odločila). Ali pa se ni odločila za zdravljenje in pač obstaja možnost,da se med nosečnostjo hipertiroza ponovi. Na našo srečo so se časi spremenili in z zdravljenjem ščitnice lahko tudi ščitničarke zanosimo.



_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: pridobivanje teze :(
15.1.2009 13:34:39   
KatMat
se jaz!!

tok sem se pritozevala da nisem pridobila niti ene kile-zdej sem se ojacala ze za 4!!juhu!!sem v 22 tednu.

lp

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: pridobivanje teze :(
16.1.2009 11:04:58   
ronja
Ena je napisala, da kolegica zardi ščitnice ne sme zanosit.

jaz. Njej so tako zabičali zdravniki, vsi, g., osebna, specialisti... Verjetno je mela hujšo obliko, ker ona celo je zanosila in je morala it delat splav, brez vprašanja... Mogoče je zdaj kaj drugače, druga zdravila... upam, za druge. zanjo je zdaj že malo pozno...

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




plača dipl. ekonomista
livia

Koliko imate plače dipl. ekonomisti z delovno dobo od 5 do 10 let? Mislim na neto plačo brez malice in prevoza.

pod 900€ (41%)

900-1000€ (15%)

1000-1100€ (15%)

1100-1200€ (8%)

1200-1300€ (5%)

več kot 1300€ (16%)


Število vseh glasov: 386

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!