ronja
|
pri sebi moraš imeti vago se vagati vsak dan pa se kontroliraš ker prazen žakelj ne stoji pokonci res je, oboje! jaz sem se navadila tehtat vsak dan, ko je oče hujšal in je kupi eno hudo tehtnico in smo se vsi vsak dan tehtali, še celo moj lubi , ker smo taka malo usekana familija , treba vse sprobat, pa tak znanstven pristop - oče je naredil razpredelnice zase in za tiste, ki smo hoteli, pa smo si lahko pisali not (sicer dolgčas, če ti teža niha za pol kile , ampak vseeno zanimivo, vidiš pred m. kako se poveča,...). No, takrat sem se navadila, zdaj pa moram met vago pri sebi in mi je fino, da se zjutraj lepo naga stehtam, da so vedno enaki pogoji in potem lahko hitro malo pogledaš, če gre prehitro gor. meni se obnese, parkrat pogledaš, da ne ješ neke hude večerje, ampak rajši sadje, pa če smeš, začneš malo več migat, na športu greš malo dlje kot ponavadi,... Pa si spet nazaj. Je lažje sproti, kot potem, ko je že 5 kg plusa... vsekakor pa ne bi mogla hujšat po dieti - to res ni zame - grozno! Do zdaj sem imela 3 diete v življenju, eno za železo, kjer je bilo določeno kaj ješ, količinsko pa kolikor češ, ena je bila v začetku nosečnosti zaradi tavelike, ki se je še dojila in ker so mislili, da ima alergijo, so mi izključili jajca in mleko in vse kaj je s tem (ta je najbolj grozna), ena pa proti koncu nosečnosti, ker sem mela visok cuker in so mi preventivno svetovali izogibanje sladkarij (potem se je izkazalo, da mam sicer zelo nizek cuker, samo sem v noči pred pregledom požrla ogromno sladkega, pa se j epoznalo , prav mi je, kaj sem pa pretiravala, hehe:). No, pri prvi in tretji dieti sem shujšala, pri drugi sem se pa zredila (res sem bila noseča), ker so mi pač vzeli jogurte, jaz pa lačna nekaj moram jest, rada imam sadje, ampak ko sem res lačna, to ni dovolj...
|