higijena fantkov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

corfu -> higijena fantkov (4.4.2005 19:28:26)

Glede higijene in umivanja fantkov in njihovih lulčkov je ogromno teorij. Kako jih ve umivate npr. ko ga greste čez dan previjat? Mu potiskate kožico nazaj da ga temeljito umijete?

Mogoče mal hecno napisano vprašanje, ampak me pa vseeno zanima, da ne bi moral na kakšno obrezovanje....

hvala čau-čau:duda:

dory -> higijena fantkov (4.4.2005 19:32:05)

Midva se pri vsakem previjanju umijeva z robcki,razen ce je fajn pokakan,uporabim se vodo :)...kozico potiskam nazaj le po kopanju,pa mu pri enem letu se ni sla nazaj...baje naj bi se nekje do 5.leta to samo uredilo,ce ne,jih sele pol dajo naprej na morebitno obrezovanje..

Tko da se jaz pretirano s potiskanjem kozice ne obremenjujem...po kopanju mal telovadim,prav prevec mi pa ze tamal ne pusti..ne vem ocitno ne obvladam :):)-

Mojca P. -> higijena fantkov (4.4.2005 20:02:14)

Tko ko je Teja napisala bo cez v redu. Taka smo tud mi dobili navodila pri dr.
:rozica:

Anonimen -> higijena fantkov (4.4.2005 20:28:47)

Jaz je nisem nikoli, sicer smo bili že pri urologu, ampak čisto zaradi drugih stvari. Takrat je zdravnik spotoma še kožico malo bolj močno potegnil, ker se je menda na enem koncu držala ali nekaj takega. Zdravnica pa mi je že takoj na prvi posvetovalnici rekla, da ni treba ničesar delati s kožico, ker se lulček sam čisti oziroma se pač tiste "snovi" izločijo. In so se res, vsake toliko časa je bilo okoli malo belega.

tajara -> higijena fantkov (4.4.2005 20:36:48)

Zanjimivi so tele pediatri. Naša pediatrinja pa mi je zabičala, da mu moram ob vsakem umivanju še lulčka temeljito ščistit in da morava fino kožico potiskati nazaj, da se ne bo zaraslo.

corfu -> higijena fantkov (4.4.2005 21:20:33)

Tako, kot je TAJARA napisala so tut men rekel. A ti to delaš, kot ti je pediatrinja svetovala?

Anonimen -> higijena fantkov (4.4.2005 21:21:10)

Tko, kot je Teja napisala. Med previjanjem uporabljam čez dan le robčke, z vodo ga umijem, če je fejst pokakan.
Zvečer ga umijem z vodo.
Lulčku dam kožico dol le po kopanju, ko je kožica bolj prožna.

Titty -> higijena fantkov (4.4.2005 21:24:56)

Enako kot Splišni :bravo:
Čeprav se mnenja pediatrov zelo razlikujejo,mislim vseeno,da je večina proti prezgodnjemu potiskanju ko
žice. Sicer pa je narava že poskrbela, da bo vse ok...ste se kdaj vpašale,kako je bilo v starih cajtih,kako so to delale babe :zmeden::zmeden::zmeden:

kofetek2010 -> higijena fantkov (4.4.2005 21:28:05)

Mi pa kar redno umivamo, mu je pediatrinja kožico dol potegnila, ko je bil še micani jenček, potem pa smo kar sami to prakticirali.
Če si ne umije vsak dan, se mu kar skutica naredi, potem pa se mu vname in je hudič ;)

Stran: [1]