pocka
|
Ojla punce, se spet malo oglašam. Taja je spet zbolela,je imela včeraj eno predstavo z vrtcem in se je v dvorani zgleda prehladila, je bilo malo prepiha, pa tudi toplo ni blo glih ne vem kako...še dobro,da so rekli,da bo toplo. No,tako,da zgleda,da bo v decembru cele 4 dni v vrtcu. Mi je ful žal.ker se zdaj ful dogaja, bo najlepše zamudila. Midve z mamo sva pa danes kroštole pekle, zdaj jih pa ne morem nehat jest, pol se bom pa čudila, da me vse tišči. najaa - ma kam vi hodite v Mc Donaldasa, a to ko ste v LJ,ker tu na obali ga ni ali se motim? Vidim,da ste imele eno resno temo v obdelavi...jaz se samega poroda niti ne bojim, pa niti prvič se ga nisem, je bilo pa kar hudo. No,da opišem malo...po PDP-ju sem začela hotiti v bolnico na CTG na dva dni, po 8 dneh še vedno ni kazalo,da bom šla rodit in so mi začeli dajat svečke,da bi se odprla (sem bila namreč ne samo zaprta, bolj zabetonirana! ), 10.dan so me obdržali v bolnici in nadaljevali s svečkami, ki na meni sploh niso delovale. 12 dni po PDP sem rekla eni od G, da hočem,da mi sprožijo,ker bom drugače znorela tam gor. Me je celo upoštevala in sva se zmenili za naslednje jutro,da mi sprožijo porod, mi je pa kar direkt povedala,da naj se pripravim,da bom tam cel dan. No in zjutraj so me po britju,klistirju...ob 7 priklopili na umetne popadke. Po kakih 6 urah sem se odprla za cel 0,5 cm , o bolečini raje nebi, ker tej umetni popadki so divji, so mi jih tako šopali,da skoraj ni bilo premora vmes...šele ob cca. 16 uri sem bila odprta dovolj,da so mi lahko dali epiduralno,ker nisem mogla več, potem je bil pa svet lepši, nič več ni bolelo,samo še pritisk je bilo čutiti...in končno ob 18.23 se je rodila naša princeska. Ni bil glih hiter porod, ampak je res,da ko vidiš to malo bitjece, vse bolečine pozabiš. Kar se pa možeka tiče, moram pa mojega ful pohvalit, ker že od začetka skrbi za Tajo, včasih niti zraven ne pridem,ker vse on naredi. Edino kopanje je prevzel šele zdaj,ko imam velik trebušček,pa se ne morem več toliko sklanjat. Tako,da me glede tega nič ne skrbi,ker vem,da mi bo pomagal 100%. Pomoč po porodu - nama je moja mami priskočila na pomoč, nama je 14 dni kuhala, ostalo sva pa vse sama poskrbela, je bila kar zmeda na začetku,pol smo se pa navadili. Mislim,da pri drugem ne bo tako,bo vse skupaj lažje...se pa tudi jaz bojim,da ne bi Taje nenamerno zapostavljala,ko bo novi član zahteval več pozornosti. razlika med 1. in 2. nosečnostjo - pri meni je ful razlika, ker tokrat enostavno nimam časa,da bi brala kaj o tem, o počitku boljše,da ne govorim,kaj je že to? Pripravljeno nimamo še čisto nič, zadnjič sem samo malo pregledala cunjice, da ne bomo ugotovili na koncu,da je vse v roza barvi, pa sva ugotovila,da čisto mičkene stvari so večinoma nevtralnih barv. spps, pupa7 - a sta vidve imele uro veterine prej? dovolj nakladanja,sem eno klobaso zdaj napisala, upam,da se bo kateri spoh dalo brati vse to
< Sporočilo je popravil pocka -- 13.12.2008 20:52:32 >