pomagajte?! (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

_annela_ -> pomagajte?! (10.12.2008 10:49:21)

no takole moj 15 mesecni otrok.ze dva dni zelo tesko kaslje,se posebaj ponoci katastrofa,iz nosa tece ko iz pipie,ter vrocino imava takole pade na 37 ter naraste na 38,slabo je ter pije,ter samo spimo,pa me zanima kaj bi mu dala,pijeva slezov sirup,ter operil dajem v noska,pa ne pomaga,prsim svetujte,ter ce katera ve kako gre tista obloga na prsni kos??hvala za odgovore,l.p

alda -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 10:53:43)

kaj pa obisk zdravnika'
Pri nas je bil tud "samo" mal bolj nadležen prehlad..a se je pozneje izkazalo za bakterijsko okužbo zg. dihal in smo pristali na antibiotiku
če se le preveč vleče, se rajš pejte pokazat zdravniku....rajši 10x zastonj, kot 1x prepozno !!!!

ANITA D. -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 10:53:47)

Priporočam da gre do zdravnika sploh ,če ima vročino že 2 dni.

Lp.

Luni -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:13:16)

Kako pa diha, ko zaspi? Jaz ti priporočam obisk pediatra. Mi smo imeli bronhiolitise [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

total -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:18:31)

Otroka pelji ko zdravniku,da dobi primerna zdravila in bo kmalu bolje.

_annela_ -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:22:10)

drage moje mam zlomljeno nogo mam mavec pa trenutno ne morem do zdravnika,moz dela,pa me zanima ce bi lahko poklicala patronazno sestro kaj mislite da mi lahko ona prisla do me,in pogledala otroka??

Šaki -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:24:06)

pa pokliči pediatra pa to njemu ali njej povej.se že najde kdo da ga pelje.
kaj pa starši?
kar pokliči.nj jz bi

pupika -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:36:47)

samo ne mu dajat slezovega sirupa, da ne pride do pljučnice, daj mu raje sirup iz smrekovih vršičkov. Pa nos čistite z fiziološko

Mišni -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:39:27)

IZVIRNO SPOROČILO: _annela_

drage moje mam zlomljeno nogo mam mavec pa trenutno ne morem do zdravnika,moz dela,pa me zanima ce bi lahko poklicala patronazno sestro kaj mislite da mi lahko ona prisla do me,in pogledala otroka??

Ja pa nekdo ga bo moral peljati! Kaj pa če bi bilo kaj res hudega?

r1ta -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:42:26)

A zdravnik pa ne pride na dom? Pokiči v zdravstveni dom, povej za problem in verjamem, da ti bodo znali pomagati.

Gina -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:44:33)

Nujno vsaj kliči pediatra, ap povej, kaj je z otrokom in zakaj ne moreš do tja. Ti bodo še najboljše svetovali. Otrok bo moral k zdravniku, sicer se mu lahko še kaj zakomplicira.

Če kašlja, pa se ne more izkašljat, ga lahko daš v kopalnico, kjer pustiš teči vrelo vodo, da narediš neke vrste savno notri, ga obrneš na trebušček čez tvoje noge in ga "tapkaš" po hrbtu. Tako je nam svetovala pediatrinja.

Drugače pa lahko kamilice prepražiš (brez kakšnega olja, kar v ponvi na hitro, samo toliko, a jih pogreješ), vse skup zaviješ v plenico, pa mu daš na pljučka pod pižamico ali majčko. Ne sme biti preveč vroče, mora biti ravno prav.

Smrekovi vršički pa ne vem, če so za tolk majhnega. Še trpotčev sirup, ki je malo bolj blag ne vem če že lahko. Vprašaj v lekarno.

Pa nujno kliči zdravnika!

Gina -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 11:47:27)

Sem se spomnila, za nujne primere lahko par ur na leto manjkaš v službi, brez bolniške. Sicer pa lahko tvoj dobi tudi bolniško za otroka, oz. nego. Če imaš ti nogo v mavcu, bo moral priti domov in odpeljati otroka k zdravniku, matr, kliči ga in reci, naj se neha hecat.

oka -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 12:14:01)

Nekako probaj najti način da spraviš otroka do zdravnika ali pa da zdravnik pride na dom. V našem ZD je tako, da dežurni pride na dom, če je to potrebno in mu ordinacija malo počaka. Pokliči in povej kako je stanje. Ker tole dolgo packanje sprva nedolžnega nahoda preide v kaj hujšega in je potem zdravljenje in pa seveda otrokovo počutje bistveno težje. Pa pozorna bodi na otrokovo dihanje ko spi. Če se ti bo zdelo tako plitko in hitro moraš nemudoma do zdravnika. 

Nika v službi -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 12:26:49)

Čaki, tega pa ne razumem - najprej nedosegljivost očeta, potem pa še tale tvoj mavec. A ne moreš hoditi z mavcem, imaš predpisano mirovanje? Če je tako, je edina prava pot mož oz. oče. In seveda še prej klic k P.

Sicer pa, pokliči taksi in do ZD!

lana38 -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 12:33:10)

Čimprej spravi otroka k zdravniku.
LP

katarina2004 -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 22:26:51)

na tvojem mestu bi res šla do zdravnika. pri nas se je takole začelo pa smo pristali v bolnici-vnetje zg. dihal. isto drugič je pa dobil pljučnico. Prosi nekoda (prijateljico, starše..) boš potem vsaj mirna.

zmajaz -> RE: pomagajte?! (10.12.2008 22:38:39)

Verjetno si zdaj že šla k zdravniku - če še nisi, pa le pojdi.

No - če ne drugače pa za drugič - obloga na prsni koš:

Segreješ olje in ga zliješ v plenico, ki jo nato zložiš (mastni del je v sredini plenice). Olje jo ohranja kar nekaj časa toplo. Probaš na svoje lice, da ni prevroče in daš to otroku na prsni koš, da ga lepo greje. Se mi zdi, da to kar lepo pomaga pri prehladu. Samo meni se ni dalo potem več s tem oljem menštrati in sem raje v lekarni kupila tisto hladilno-grelno blazinico z gelom (ta majhno - je namreč več velikosti), ki se lahko segreje ali ohladi. Sem jo segrela v vroči vodi, zavila v majhno pleničko ali robec in dala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  čez noč pod bodi na prsni koš.

pupika -> RE: pomagajte?! (11.12.2008 7:13:10)

Kako je z malim?

Stran: [1]