umivanje zob (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

klara2007 -> umivanje zob (9.12.2008 23:15:11)

imam vprašanje glede umivanja zob. naša ima spredaj zgoraj ni spodaj 4 zobke, rasteta (no sta že skoraj čisto zunaj) tudi sekalca če se ne motim...
imamo pa problemček. od začetka ko sem ji začela umivati zobke, je tako lepo sodelovala, sedaj pa noče in noče več...kar sama mi vzame ščetko in jo samo tišči v usta...vendar si pri tem ne čisti zobk.
ste imele mogoče podobne težave???kako ste se spopadle z njimi? če katera to pozna, prosim za nasvet. lp in hvala

Najaa -> RE: umivanje zob (10.12.2008 6:25:49)

Poznam to.
Jaz sem ji pustila, da je sama malo brkljala po zobkih, ko se je naveličala, pa sem ji rekla, da zdaj bom pa še jaz malo. Če se je upirala, sem jo trdo prijela in umila. Tukaj pač ne odstopam.
Mogoče bi pomagalo, če daš malo paste gor. Naša je s pasto začela bolj sodelovat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sem pa na začetku kupila pasto od welede, ki je naravna.

vilincka -> RE: umivanje zob (10.12.2008 8:47:03)

Jaz mojemu umivam zobe tako, da se na pete usedem na tla, on se uleže in da glavo v moje naročje. Tako mu najbolj temeljito očistim zobe, predvsem prednje je tako najlažje ščetkati in tudi najbolj nežno, ker je pri miru. Kupila sem mu pasto, ampak on bi jo samo jedel. Sam pa itak tako zgrize ščetine pri ščetki, da bi mu lahko vsake dva dni kupila novo, ker je takoj vsa štrleča.

dana -> RE: umivanje zob (10.12.2008 8:50:37)

Tudi jaz delam enako kot Najaa. Smo imeli tudi mi na začetku probleme ker ni pustil. Sem ga potem kar mal na silo prijela in mu jih očistila.
Bodi vztrajna. Bolje da zdajle malce potrpi kot pa da bi imela čez kako leto ali dve že karies.

rose -> RE: umivanje zob (10.12.2008 10:14:04)

Mi imamo iste probleme. S tem, da naša ful grize ščetko in tudi nepusti da bi ji lepo umila zobke. In potem to traja in traja,.... (da končamo z umivanjem).

JaLuca -> RE: umivanje zob (10.12.2008 10:16:49)

Joj, joj, ko bi le pustli zobe umivat, na začetku obe navdušeni, zdaj niti ne, samo grizle krtačo, tak da je že po 2 dnevih fuč. ta večja ko si zmisli ne zobe umivat, usta zaklene pa fertig, tak je včasih par dni, ko pa par dni si premisli, te pa ji čist zglancam zobe

Mišni -> RE: umivanje zob (10.12.2008 10:18:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Poznam to.
Jaz sem ji pustila, da je sama malo brkljala po zobkih, ko se je naveličala, pa sem ji rekla, da zdaj bom pa še jaz malo. Če se je upirala, sem jo trdo prijela in umila.

Jaz isto.

Najaa -> RE: umivanje zob (10.12.2008 13:58:13)

IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

Joj, joj, ko bi le pustli zobe umivat, na začetku obe navdušeni, zdaj niti ne, samo grizle krtačo, tak da je že po 2 dnevih fuč.

Pa kupi dve ščetki. Eno naj ima za svoje umivanje in grizenje, z drugo pa ti umivaj.

Stran: [1]