Naty*
|
Tudi jaz imam strogo dieto brez vsega, kar je napisala Ursi2, poleg tega pa je moj mali alergičen tudi na banane, hruške, perutnino, beli sladkor, konzervanse in barvila. Odkar sem na dieti brez čisto vsega tega, se je stanje izboljšalo, tko da vem, da se splača potrpeti in upam, da bo mali to prerasel. Js mu za zajtrk kuham jabolka (ker edino to lahko je od sadja) in potem na tisti vodi skuham royalov puding vanilija in sladkam z rjavim sladkorjem. Če ješ veliko zelenjave in (dovoljenega) sadja bi mogla met pokrite vse potrebe po vitaminih in mineralih, kalcij dobiš pa z riževim mlekom +Ca. Špinača in solata imata veliko železa, brokoli ima veliko vseh vitaminov in mineralov. Kot je že Ursi2 napisala se da veliko naredit iz suhega sadja. Ajdova kaša, riž, krompir, teletina, govedina (če ješ tud zajec in konjsko meso - js tega ne jem), pirin kruh, pirine testenine, polenta, zelenjava, sadje, rižolino, riževi kosmiči, polenta, ovseni kosmiči, za sladico kak košček črne čokolade, čips na sončničnem olju, kokice, riževi vaflji. Tko nekako zgleda moj jedilnik in zaenkrat ne morem rečt, da mi kej manjka . Je blo pa od začetka hudoooo zdržat. Tudi midva sva bla na bioresonanci, kjer so odkrili res en cel kup alergij, je pa ta ženska predlagala, da terapije naredimo, ko bo malo večji. Nekako upam, da jih bo nekaj do takrat tudi izzvenelo, čakamo pa alergološki pregled, ki bo v januarju, da vidim, če bo tudi uradno kaj pokazalo. Pri 4,5 mesecih so bili namreč testi na mleko in jajca na pediatrični k. negativni. Ker je bil gastroenterolog prepričan, da je kljub temu alergija, sem jaz na dieti. Na temi pikci in pikice je napisanih tudi nekaj receptov iz pediatrične za sladice pa si lahko tud tisto pogleš (za primere ko ti cukr pade ). Boš videla, sej ko se enkrat navadiš...gre . Veliko sreče!