|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
22.12.2008 21:56:17   
uršika***
Ploha ja, midve imava še obletnico te dniuser posted image user posted image user posted image
Midva imava pa 24-na božični večer- 8 let
Mislim, men je december že tako nor- še rojstni dan imam en teden pred božičem, pa mami ima rd 3 januarja in je res pestro.
Sam kaj ko ni snegeca. Se mi zdi, da ljudje pol kar pozabijo na božič pa to, da si je treba voščit- vsaj jaz sem takšnauser posted image

Ja, ta ideja o stolih je res boljša kot o likalni deski, saj sem vedela, da moram vas uprašatuser posted image  Al bova pa kupila kakšno zložljivo mizico.

Mi je pa dragi rekel da moram it še k svojim Januarčicam, preden greva spat, da ne bom kaj zamudila, pa da bo on pospravil iz pomivalnega strojauser posted image  Ve, da vedno dobim kakšen pameten nasvetuser posted image

Smo pa imel danes zadnjo MŠ in smo dobili paketke od mustele-  a ste ve tudi to dobile? Pa od tosame in en kup brošur

MA ME SMO ITAK POGUMNE IN PRAG BOLEČINE MAMO VISOK KAJNE!!!!!  JAuser posted image user posted image user posted image user posted image
to je za nas januarčice mala malcauser posted image

Nč, grem mu zatežit, naj me mal zmasirauser posted image , papa, lepo pančkajte

Saša a greste vi kaj v Zavinjek pogledat vasico????

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 701
23.12.2008 8:23:55   
krtekxx
Mimi30 pa Saša78, hvala za tolažbo. Jaz sem imela 1x splav v 21.tednu in sem si celo noč ko sem se odpirala govorila, da se grem kar sterilizirat, ker tega nočem prenašat nikoli več...se pravi, da je bilo kar hudo; sicer je pa res, da sem že precej pozabila. Je pa res bilo tudi to, da me celo noč nihče ni prišel niti pogledat, moža sem "zapodia" domov, non-stop sem bruhala in driskala, jokala. In seveda nihče ni povedal kako moram dihati in take malenkosti...
Me pa ravno obratno narkoze sploh ni strah - zaradi vseh nevšečnosti z mojo reprodukcijo sem jih imela že...ma gotovo čez 10. Maternico so mi čistili tudi že ene tolikokrat. Je pa res mogoče, da katera ne prenaša narkoz tako dobro in je potem vsa matasta, pa slabo ji je...
Jao, jaz bi tako šla na kako veselico, v družbo...katerega leta spet, kaj mislite?

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 702
23.12.2008 9:32:51   
snikolina
Dobro jutro souser posted image , kako ste kaj na današnji sončni dan? Nikjer nobenga snega, zimskih radosti.... Sicer mi je žal,da ni snega, ampak glede na naše stanje, mi pa kar paše.

Kar se tiče mame od mojega partnerja, lahko povem po obisku samo to: Če bo še kdaj nameravala tu prespat, jaz odidem; k njegovim do nadaljnega več ne grem na obisk in na njene telefonske klice se več ne oglašam. Žalila me je na vse mogoče načine, bolje da vam ne govorim, ker lahko kateri voda odteče od zgražanja, kaj vse mi je rekla. Včeraj me je klicala in mi spet prigovarjala, da se mi je dvignil pritisk in sem se morala dret nanjo, potem sem šla za foro zmerit sladkor-visoko nad normalo-ta ženska resnično ni normalna. Bogi njeni svojci!! BABA ZMEŠANA!!

Drugače tudi jaz še nimam nekih znakov, da bi se kaj začenjalo. In tudi mene postaja čedalje bolj strah! Sploh si ne predstavljam kako bo.... Od stvari pa mi manjka samo še: 70% alkohol. To verjetno lahko kupim v lekarni, a ne?

Držite se in naj bodo prazniki veseli, sproščujoči in še malo 2v1.

Se še kaj oglasim.
Papa

< Sporočilo je popravil snikolina -- 23.12.2008 9:34:59 >

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 703
23.12.2008 9:55:35   
krtekxx
Snikolina, ma ne jemat taščinih izbruhov osebno, saj si je nisi izbrala sama, kot si je tudi tvoj dragi ni sam izbral za mamo. Eni so preprosto nemogoči že od rojstva.

Strije
: me zanima, če je katera kako že opazila? Mene danes nekaj srbi po trebuhu, pa sem razmišljala, da se bo mogoče kaka strija pojavila.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 704
23.12.2008 10:41:47   
ronja
sam v sanjah , ko sem pa že tudi nekakjkrat rodila- seveda z lahkoto in brez bolečin

hehe, to sem pa tudi jaz že dostikrat sanjala, ampak že prej, zdaj nimam več časa za take sanje, hehe. Dobesedno, ker zadnje čase res skoraj nič ne spim.
Gnezdim, kaj čete... Včeraj je prišel serviser in nama popravil pralni strojuser posted image ! Obožujem Gorenje! To je edini servis, kjer te dejansko pokličejo nazaj, če so zasedeni in kjer serviserji pridejo na napovedani dan in tudi na približno uro in se potrudijo (kriva sem bila itak jaz, ker se je v mašino zagozdila sponka od Ronjinih overall hlač)user posted image . Naju je pa konkretno prestrašil prej, ker je najprej zgledalo, da ne bo mogel prit do user posted image in da bo moral pralni stroj na servis in potem si lahko mislite, kako bi izgledalo moje gnezdenje... Se mi je kar zbledlo, ko je rekel, da ne gre, pa da je treba vse na servisu razstavit... Pol se je pa še mal trudil, ko sem ravno tik pred rokom, pa še Ronja je okoli šarmiralauser posted image , pa mu je ratalo...

Potem smo popoldne šli k bratu pregledat vse cotke za tamikeno in sva nekaj napraskala, sicer več za Ronjo, ker je večjih cotk precej več. Ampak nekaj pa je, tako da od včeraj zvečer celo noč perem ko zmešana (dobesedno, ker sem vstala ob 3:10)...
Sva pa tamalo pustila pri bratu in njegovi punci in šla v Lesnino gledat za eno omaro, da bi meli potem kam dat vse stvari, ker bo treba ene police in omarce ven vršt, ko bo not prišla posteljica -  pa na žalost nimajo nobene ozke in visoke omare... Groza! Ampak ko sva prišla nazaj, so bli pa tile trije tako luštni! ronja je uživala kot še nikoli pri nikomer doslej! Pa še čisto sta jo zgonila, da je danes dolgo spalauser posted image user posted image . Moramo še kdaj ponovit, dokler sva še sama, če se nje "znebiva"user posted image .

Sicer se je mani stanje umirilo, se vidi, da manj nosim tamalo, ker je lubi na dopustu. Nimam več nobenega čepa na hlačkah, tako da se očitno še ni čisto odluščil, tudi nobenih konkretnejših popadkov nimam (lažnih ne štejem, seveda), tako da sem ful optimistična. NO, pa saj sem vedela, da če preguram do petka zvečer, mam zelo dobre šanse še za naprej... Verjetno pa ne bomo šli za vikend k očetu (ima RD), ampak bo kar on gor prišel... Mi je prav trapast: mi skoz govori, da ni treba da pridemo, pa da če bo slabo vreme, sploh ne smemo (zaradi zametov na cestah), pa da samo če bo vse ok- pa mu rečem: "oče, da bi bilo vse ok, smo že pol leta prepozni... Od takrat dalje ni ok, sploh ne razume... Po moje šele, če bi res izkrvavela na porodu, bi mu ratalo jasno, da ta nosečnost pač ni glih normalna, pa da je dejansko blo nekaj narobe..." Mah, z lubijem sam zavijava z očmiuser posted image
Sej lepo, da nista panična z mami, samo je pa tudi trapasto, ker se obnašata, kao da je vse ok, da sem v top kondiciji... Jaz mam pa popadke na 5 minut, sem odprta, on mi pa reče, da saj mu bom "pomagala" kuhat (to pomeni v praksi, da jaz skuham) za 7 ljudi rojstnodnevno kosilo. Ker on kao ne zna. Pri tem, da mi g. dobesedno niti potice ne pusti spečt (to mi je rekla, namreč: "naj letos drugi potice pečejo!"user posted image ) mah, starši...

Aja, smo šli pa včeraj še na fax/mojo službo, kjer sem pozdravila sodelavce in jim zaželela srečno novo leto, dobila sem koledar za 2 leto, čeprav bom tam rabila samo decembra, pa še to samo 12 dniuser posted image . Pa dobila sem tisto nadomestilo (no, vsaj je potrjeno, da ga dobim), če si na bolniški več kot 3 m). In zakaj smo šli tja? Zato, da se je lubi KONČNO zmenil za 2 izpita. Hvalabogu, ker po Lejli spet nekaj časa to ne bo mogoče! Bi rada, da spiše še ta dva seminarja (enega že ima, samo ga mora popravit) v teh praznikih, potem mu ostaneta še 2, tisto ga bom pa že nekak spravila naredituser posted image .

Sicer sem pa naredila ogromno čokoladnega sladoleda, pa zadnjič še palačinke z omakco iz različnih gozdnih sadežev (sem videla zadnjič recept v knjižci, ko sem bila na CTGju, sem malo priredila glede na to kaj imam doma in je bilo suuuuper). Danes še ne vem, kaj bo.

Trenutno je lubi na sestanku za svoje čmrlje, že od zgodaj zjutraj, zdaj misli skočit še k svojim po smrekco (jo dobiva od enih sorodnikov), pa baje mora še neki v štacune, ziher se je s kakim bradačem zmenu, da mu hodi po opravkihuser posted image .

Nič, mala teži, bom morala kasneje prebrat, kaj ste nakucale. Samo, da veste, da sem še vedno 2 v 1user posted image .

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 705
23.12.2008 11:02:08   
ronja
Ronja, a tako je pri tebi bilo s to kritiko. Ma jaz sem kar precej tolerantna do vsega in vseh. Celo do mojega moža in njegovega načina vzgoje, ki po eni strani, kar se tiče drznosti otrok dopušča precej več kot jaz (ta mal je imel prejšnji teden velikansko buško pod očesom, ker se je s sankami zaletel v enega fancy Audija), po drugi strani pa zahteva od njiju izjemno veliko (jaz jima včasih pustim, da sta dojenčka - jima dajem hrano z žlico v usta, jima pomagam se oblačit itd.).

hehe, jaz sem bližje tvojemu možu: midva mali pustiva marsikaj - edino pri stvareh, na katere ona nima vpliva, sva bolj previdna - recimo da ji nisva dajala za jest raznih alergenih zadev predno so jih dovolili pa da jo je treba vozit v avtosedežu itd... Sicer pa se mi zdi, da bi bilo škoda, da bi jo pitala, saj otroci tako zelo uživajo, če lahko nekaj sami... Ampak je pa ne puščam same - nikoli in nikjer. Nimam problemov je zaupat komu drugemu, ampak čisto sama pa ni, razne parkrat ko sem cucka dol peljala, pa še takrat mi je bilo grozno - ampak dobesedno nisem imela izbire... koliko pa sta tvojadva malaa stara? Sta bratca ali si ju slučajno dobila v kompletu?

saša, hehe, ja, zdaj pa lubija vedno bolj matrauser posted image . Pa skoz pravi, da bo ziher kaj vmes prišlo, sam da ga zaj*user posted image Zdaj se je mal spočil pa naspal, pa mu je seveda težje - če si čist zmatran, padeš dol, pa še v službi so meli dirko in ni mel tok časa na to mislit, zdaj je pa skoz doma z mano... Pol pa itakuser posted image . No, včeraj sva se vsaj tuširala skup - sicer naju je nadzorovalo budno oko najine tamale, ki seveda ne prenese, da bi bil kdo sam v kopalniciuser posted image . Ampak je bilo vseeno luštno, vsaj tko mal, da ne pozabiva, kako zgledava brez cotuser posted image .
Itak, da se je zajebaval, če je bil pri 2 porodih, gotovo ne bi hotel zamudit še 3.

pikapoka, meni se nič ne mudi, kar naj lepo počaka vsaj do 1.1, da vse zrihtam, hehe. Pa da se ona še malo oporavi tam not, malo podebeli, pa vse kar pomaga takim malim čižotom. Zdaj ji je gotovo lepše not, kot da bi že morala ven... Do 17. je še dolga. Pa še g. mi je rekla, da mam za poskrbet, da se vidiva po njenem dopustu, hehe.

ojlica,hehe, med porodom kolkov sploh ne čutiš, te preveč trebuh boliuser posted image (jih pa kasneje, si ko barbika, ki ji en noge počupauser posted image ).

Strah me ni pa še vedno nič - strah me je bilo, ko sem mela popadke na 5 min., pa tudi taprvič, ko so bili tok boleči... Ker pač še ni čas. KO pa bo čas, pa se mi zdi, da bom spet enako mirno kot prvič. Pač - če čemo, da pride eno dete od 50 cm+ ven, potem se to pač čuti, nimaš kaj... Saj svinjsko boli kvečjemu pol dneva, ostalo je pa za zdržat - pa malo se tolažim, da bo zdaj malo manj časa svinjsko bolelo, hehe. Glede na to, da sem že 2 cm odprta, takrat sem se morala za to kar namatrat... Nočem pa bit zadrogirana, tudi če bo svinjsko, hočem bit z glavo zraven, tako da jaz sem bolj za naravni porod, če sem prvič preživela, bom pa še 2, saj verjetno ne bo zadnjič.

Kje boste ve kopale dojenčke? Mislim, kam boste postavile banjico? V kopalnico ali v otroško sobico zraven previjalne?

Dokler bo čisto mala, bo verjetno lubi prinesel banjico v sobo na mizo, da se ni treba sklanjat. KO bo toliko velika, da bosta lahko skup, bo banjica verjetno na tleh ali pa v bani v kopalnici, pa midva zraven ali pa bomo vse skup v veliki bani. Če dečko ni švoh, potem je to najlažje, sploh zate, ker če se slučajno kaj ustraši, ga lahko takoj vzameš ven in stisneš in maš vse na previjalki čisto zraven. Kasneje pa kopanje v sobi ni praktično, ker je vse okoli mokro: mi si to sicer lahko privoščimo, ker mamo po tleh tatam (to je una guma, ki jo majo judoisti in se da super spucat), ampak za kak parket pa to ni, za tepihe pa sploh ne... No, tepihi itak niso za dojenčkeuser posted image

uršika, ti razmišljaš s svojo glavo in iščeš logične povezave - torej z dojenčkom ne bo problem, saj boš kmalu videla vzroce - na začetku pa samo zaupaj intuiciji, pa bo prav. Meni se zdi, da je to čisto prenapihnjeno - ne vem, če se mi je vsega skup 3x zgodilo, da ne bi vedela, kaj Ronji ne paše. Pa po moje ni bilo 3x - v celem njenem življenju... Saj ne, da ji vedno lahko ugodiš, ampak veš pa, zakaj se jezi/joče,...

strij še nimam, prvič jih tudi nisem dobila - no, po prsih v prvih dneh ja, ampak so potem zginileuser posted image .

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 706
23.12.2008 11:08:14   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: uršika***
Ploha ja, midve imava še obletnico te dniuser posted image user posted image user posted image
Midva imava pa 24-na božični večer- 8 let

Mi2 z možem mava pa danes obletnico - k sva začela hodt - tega je 13 let user posted image user posted image user posted image user posted image
MA ME SMO ITAK POGUMNE IN PRAG BOLEČINE MAMO VISOK KAJNE!!!!!
  JAuser posted image user posted image user posted image user posted image
to je za nas januarčice mala malcauser posted image

Saša a greste vi kaj v Zavinjek pogledat vasico???? 

Smo šli lani - lepo, sam lani je bil sneg in pol je stislno, je bil pravi mraz, mislim da smo tisti večer namerili -15 pa nam je bilo ful luštno, pol smo šli pa še na vročo čokolado in hamburgerje - male2 sta zmazala vsak svojega - madona je blo luštno - letos pa ne grem, še hodt ne morem user posted image user posted image user posted image , pa racam k en pingvin - danes sem dopolnila 38t Jutri mam ctg user posted image user posted image user posted image

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

Neposredna povezava do sporočila: 707
23.12.2008 11:20:06   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

saša, hehe, ja, zdaj pa lubija vedno bolj matrauser posted image . Pa skoz pravi, da bo ziher kaj vmes prišlo, sam da ga zaj*user posted image Zdaj se je mal spočil pa naspal, pa mu je seveda težje - če si čist zmatran, padeš dol, pa še v službi so meli dirko in ni mel tok časa na to mislit, zdaj je pa skoz doma z mano... Pol pa itakuser posted image . No, včeraj sva se vsaj tuširala skup - sicer naju je nadzorovalo budno oko najine tamale, ki seveda ne prenese, da bi bil kdo sam v kopalniciuser posted image . Ampak je bilo vseeno luštno, vsaj tko mal, da ne pozabiva, kako zgledava brez cotuser posted image .
Itak, da se je zajebaval, če je bil pri 2 porodih, gotovo ne bi hotel zamudit še 3.

Moj je ravno danes rekel da je vse to samo še rutina - veselje in rutina, previjanje, oblačenje, nošenje, jok,....  da to ni nič kaj takega -

Sva pa danes skup peljala otroka v vrtec in sta se naju stiskala k dva mlada mucka - ne morjo verjet da so fantje tako crkljivi - moje2 nama po 10x ali 20x na dan prideta, se stisneta in rečeta - A VEŠ DA TE MAM RAD? Ja itak in jaz tebe - sta prava mala cukrčka - pol pa še mal poplavšata (z obrvmi) pol je pa vse v najlepšem redu.  No kmalu jih grem danes iskat - sva jima obljubila da gresta po kosilu domov - sam moj user posted image  mora še iz mesta pridt.

Ronja, mojmu sem rekla če bova na silvestovo user posted image  pa se je sam smejal - kaj mene matra - blagor se tistim k celo nosočnost lahko - Pravi da on ne bi k je ta trebuh pred nama, pa dol je obrjen,.....  Sami izgovori - mislim da ga bom kar napadla - user posted image user posted image user posted image    zezam -

In katero kontracepcijo boste vzele po porodu? (kje sem že jaz - ne?)

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 708
   [Brisano sporočilo]
23.12.2008 11:39:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 709
   [Brisano sporočilo]
23.12.2008 11:46:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 710
23.12.2008 13:48:25   
uršika***
živijo

Saša potem pa še tebi čestitam za obletnicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja, Zavinjek je bil lani res pravljičen, ko je bilo snega. Samo mi smo moral pa tko nahitrco it, ker je enga prijatelja pritisnal kakatuser posted image user posted image user posted image user posted image , da še nismo videl cele vasice. Se pa spomnem tega Zavinjka še iz otroških let, ko smo se vozil tam mimo v Šmarjeto-je bil moj ati tam doma in so vsako leto imeli več okrašenega. Jaz bom pa najbrž še zmožna it.Upamuser posted image

Snikolina kot ti je že Niia napisala. Enostavno ne dviguj telefona, prekini, ko ti začne težit. Pa res nima 100 pik, če ti zdaj utruja, jko se moraš res pazit.

Glede kontracepcije sem pa že jaz enkrat tudi odprla temo in me je Ronja hotela prepričat da je najboljši kondomuser posted image user posted image . Drugače pa res ne vem. So tudi tabletke, ki jih lahko jemlješ med dojenjem in nimajo vpliva na dojenčka. Ampak imajo vpliv na mene in mojo osebnost in na željo po seksu(ki čisto upade), zato se še nisem odločila. Mogoče pa res pristanemo na kondomih, Ronjauser posted image . Mireno je pa rekel, da vstavlja šele po 30 letu.

Ronja lepo si tole napisala, se kar bolj samozavestno počutimuser posted image . Upam, da imaš prav in da mojem bejbiju ne bo nič manjkalo.

Naredile so se mi pa 3 strije in to ne na trebuhu, ampak nad desnim kolkom, kjer se mi je nabrala tudi ena taka lepa, migetajoča maščobicauser posted image user posted image user posted image user posted image
Po zizah pa itak nima bit kaj, ker mi niso zrastleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še kar imam Buser posted image

A boste ve mazale dojenčke z oljem ali s kremico? Nam je v M šoli rekla, da je najboljše mandljevo ali olivno olje iz lekarne in mazilo, ki ti ga tam zmešajo za ritko. da je to vse kar rabiš. Kaj imate pa ve?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 711
23.12.2008 14:11:15   
nina166
Ojla! 

Jaz pa sem imela danes pregled in sem prišla nazaj tako user posted image . Naša punčka je namreč kar nekaj manjša kot bi mogla bit za svoje tedne. Danes sem namreč dopolnila 35. teden, Daša pa ima glavico za 34. teden, nogico in obseg trebuščka pa samo za 30. teden. Poleg tega se ji obseg trebuha od prejšnjega pregleda pred 3. tedni ni nič povečal, obseg glavice in nogica pa nekaj malega. Ima približno 1700g, od pred 3. tedni pa se je zredila samo za 100g, kar je premalo. Tako da imam jutri zjutraj v porodnišnici ctg, da bodo videli kako je na stvari, obstaja možnost, da bom ostala v bolnici. G me je sicer poskušala pomirit, da je verjetno samo manjša, ker sem tudi jaz bolj mala in drobna in da gre verjetno samo za to. Saj vem da je bila celo nosečnost po vseh meritvah na spodnji meji. Bolj me skrbi to, da čedalje počasneje raste in da se je od prejšnjega pregleda zredila minimalno, obseg trebuščeka pa se ni povečal čisto nič. Bomo videli kaj bodo jutri rekli, upam, da je samo bolj mala in da ni kaj drugega. Pa občutek imam da bom mogla ostat v bolnišnici, da me bodo vsaj par dni nadzirali. Upam da ne, ker bi rada preživela praznike ob svojem srčku in dragemu.

A mi lahko napiše katera svojo gsm številko, da sporočim, če bom mogla ostat not...sem si že enkrat napisala pa sem izgubila.

Za nazaj vas nisem brala, ker nimam volje. Lepo se imejte in držite pesti za mojo ljubico malo.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

Neposredna povezava do sporočila: 712
23.12.2008 14:31:56   
*m*o*j*c*a*
Hellow!

nina držim pesti da bo vse v redu..moja sestra je mela pregled v 32.tednu pa je tut mela premalo bebico..pa ji je takrat rekla, da bota mogle spremljat kak napreduje, pa ji ni nč več pol meritev nardilauser posted image glede glavice pa trebuščka ne vem kak je mela, teža je že bla kr premala..no rodila je pol 8 dni čez rok in je mela čist v redu težo..upam da bo pri tebi tut vse ok..

js sm tut mela danes pregled..pa je zaenkrat še vse ok..posteljica, plodovnica..moj user posted image pa že čist neučakan, in bi me že kr v p. peljal..user posted image sam mal zajamram ko me zaboli, pa reče : a greva???!!!user posted image user posted image ma sej js tut komi čakam, da dobim našo bebico v roke, sam ciljam na januar..user posted image grem kej nečakinjo pocartat in pol sam študiram kok komi čakam..user posted image moj bi me pa po eni strani peljal, da bi že končno dojenčka dobil, po drugi strani pa ker bodo prazniki in mi bo moral biti skoz na voljo če me kej zagrabi..user posted image torej bo kr odpadlo kako pijančevanje..user posted image

aja, a to je čist od ginekologov odvisno kdaj maš ctg???? ker vidim da jih nekatere že mate oz. boste mele, js ga mam pa kao na pdp, če ne bo prej treba kam letet..user posted image

< Sporočilo je popravil *m*o*j*c*a* -- 23.12.2008 14:33:24 >

no pa imamo: očkovo ljubico (31.12.2008) in maminega sinčka (13.4.2010).. :P

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 713
23.12.2008 14:44:50   
ronja
saša, res so cukri! Ronja zdaj "zlaga" Lejline cotke -tiste, ki še niso oprane, seveda - sem ji naredila veselje in jih stresla po tleh - ne moreš verjet, koliko to pomeni 17 mesečnici! Vsako posebej razgrne, pa dvinge, pa čivka zraven, da je veselje! Po moje se bo kar dalo tole folgat skup s tamalo, saj če bova skupaj skrbeli za dojenčka, mislim, da ji bo čisto všeč.
Trenutno se pečejo v pečici pica toasti, ena taka na izi pogruntavščina, kadar nimaš veliko časa ali voljeuser posted image , lubi se je malo prej vrnil in je zdaj nesel smeti dol, se ful trudi zadnje čase, očitno je ugotovil, da bo ta otrok prišel ven, pa če bo zrihtano, ali pa ne.

Ti ga kar napadi, saj so ti itak prestavili rok na dec. tak da po moje ti lahko mirno slončkaš! Če ne prej pa za silvestrovo, to je naš danuser posted image .

Midva bova spet na kondomih. S tabletkami bi bila jaz po moje že pred 9 leti noseča..user posted image .

snikolina, veš, kaj ti želim za novo letouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 714
23.12.2008 14:45:53   
snikolina
NINA166, držim pesti, da bo vse OK in da ti ne bo treba noter ostati. Bom mislila nate in na tvojo bebico.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo!!

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 715
23.12.2008 14:47:16   
snikolina
Ronja hvala. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 716
23.12.2008 14:53:50   
Lunca1
Punce sem slučajno po dolgem času spet naletela na vašo temo. Sama sem januarčica 2008 in že spet v službi. Gre hitro, a ne.user posted image

V glavnem želim vam vesele praznike, kratek in neboleč porod ter veliko lepih trenutkov z vašimi user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 717
23.12.2008 15:40:05   
mimi30
Sploh si ne predstavljam kako bo.... Od stvari pa mi manjka samo še: 70% alkohol. To verjetno lahko kupim v lekarni, a ne?

ja, dobi se v lekrni. A to rabiš za dete, al za sebe, ko boš šla rodit user posted image user posted image ?

Strije: me zanima, če je katera kako že opazila?
jaz jih težko zgrešim user posted image , se mi jih je tokrat ful naredilo. Po 1.nosečnosti sem jih v zadnjih 14dneh dobila par po trebuhu, tokrat se je pa že zelo hitro začelo. Mažem z vsemi možnimi žavbami in nič ne pomaga. Še celo olje po katerem sicer dobim pike po trebuhu včasih uporabim. Zdaj bom počasi začela iskati varijante za odstranjevanje user posted image . Pozna katera kakšno učinkovitouser posted image

Sicer se je mani stanje umirilo, se vidi, da manj nosim tamalo, ker je lubi na dopustu.
Ronja, smo te včeraj že pogrešali. Se bo treba vsaj pofočkat vsak dan, da vemo kakšno je stanje. Super, da se je dete odločilo, da ji je pri mami v trebuhu še fino.

Ha, ha zgleda da je december res nor čas. Midva sva se tudi začela spoznavati na zabavi konec decembra pred 7 leti, prej sva se sicer že poznala sam ni bilo posebnih simpatij.
user posted image user posted image user posted image za vse obletnice, ter da bi trajalo s čustvi in energijo nabito še naprej.

In katero kontracepcijo boste vzele po porodu?
Verjetno na začetku kar nič. Bomo pazili user posted image .

A boste ve mazale dojenčke z oljem ali s kremico?
Mi bomo verjetno za začetek nabavili samo mandljevo olje in lekarniško kremico za ritko.

Nina166, držim pesti zate in za tvojo pikico user posted image user posted image user posted image . Upam, da bo vse vredu in je res samo manjše dete. Saj veš kako je s temi meritvami, velikokrat tudi malo mimo usekajo ali pa se ne da tako natančno določit.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 718
23.12.2008 17:01:59   
sasa78
user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: mimi30

Sploh si ne predstavljam kako bo.... Od stvari pa mi manjka samo še: 70% alkohol. To verjetno lahko kupim v lekarni, a ne?

ja, dobi se v lekrni. A to rabiš za dete, al za sebe, ko boš šla rodit user posted image user posted image ?

TA JE NAJBOLJŠA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   VALDA DA ZA SEBE user posted image user posted image user posted image user posted image   zezammmmmmmmm!!!!!

Strije: me zanima, če je katera kako že opazila?
JAZ JIH NIMAM NIČ RAZEN PO PRSIH - UPAM DA BODO ZGINLE user posted image user posted image user posted image user posted image

In katero kontracepcijo boste vzele po porodu?
Verjetno na začetku kar nič. Bomo pazili user posted image .

ma jaz razmišljam na novih tabletah ki jih jemleš brez prestanka - pravijo da so dobre in že 3 tedne po porodu se začne jemat - ne sliši se slabo, aja pa samo 1 hormon imajo - ma moram poiskati zloženko o njih da vam več povem - k kondom, jaz ne moj ga ne obožujeva, to je tako kot da bi lizal sladoled čez steklo - ni filinga - bova raje pazila če ne bova šla na kontracepcijo - sem mojga dražila naj gre na steralizacijo, pa me 1 teden ni pogledal (bila je čista zafrkancja)!!!!

A boste ve mazale dojenčke z oljem ali s kremico?
Mi bomo verjetno za začetek nabavili samo mandljevo olje in lekarniško kremico za ritko.

Jaz vedno s kremico - olja ne maram

Nina166, držim pesti zate in za tvojo pikico user posted image user posted image user posted image . Upam, da bo vse vredu in je res samo manjše dete. Saj veš kako je s temi meritvami, velikokrat tudi malo mimo usekajo ali pa se ne da tako natančno določit.

nina tudi jaz držim pestke za tvojo princesko!!! In zate tudi. to pa vama pošiljam da vaju pazi user posted image SREČNOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 719
23.12.2008 17:55:36   
krtekxx
Ronja, sva jih dobila v paketu; sta pa 5 in 3,5 stara. Ma jaz jima kdaj kar pustim, da sta mal dojenčka ker sta sicer precej samostojna...ampak včasih se mal igramo to.
Kontracepcija: jaz razmišljam o sterilizaciji kar precej kmalu, ker res niman namena nikoli več biti noseča.

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 720
23.12.2008 19:50:36   
uršika***
Nina držimo pesti, da je z Dašo vse v redu in da je samo malo manjša. tel: 031768684, če si bo še katera zapisala.

aja, a to je čist od ginekologov odvisno kdaj maš ctg???? ker vidim da jih nekatere že mate oz. boste mele, js ga mam pa kao na pdp, če ne bo prej treba kam letet..

Mojca očitno je to res čisto odvisno od posameznika. Moj g mi na vsakem pregledu naredi UZ in je rekel, da zato ne dela CTG-ja pred pdp-jem.

A je še katera tako polna energije? Jaz se kar ne morem ustavituser posted image Kar letam nekaj cel dan, danes sem imela še nekaj strank za striženje in barvanje(moj hobiuser posted image ), prej sva bila v trgovini, pa skoz kar nekaj pospravljam,...v glavnem nora sem, naspidiranauser posted image user posted image
Za jutri sem si pa že pripravila da bom naredila tisto pecivo z albert keksi, ko daš plast keksov+plast kuhanih jabolk v pudingu+smetanca na vrhu. Mi je tko zadišal- upam samo, da mi ne bo potem spet slabouser posted image

Ampak men sploh ni nič božičnega v zraku, kaj pa vamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kao da nekaj napoveduje sneg v četrtek in petekuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 721
23.12.2008 20:51:24   
Ploha
ojla bejbe,...jest sm čist hin, včeraj zvečer sem se začela učit za kolokvij, ki sem ga imela danes zjutraj (vedno odlašam do zadnjega) in sem se celo noč učila, nism spala niti 1 ure, zjutraj šla na fax, nardila kolokvij, sicer s 6, sam mi je čist useen, sam da je narejen,...pol sm šla do mami na en sok, pa pridem dam sm šla okol 12 spat. spala sm 1 uro,....zdej pa že cev dan neki delam, nardila sm spet tisto torto nutella, pa francosko solato sm nardila (matr je to enga rezanja, se mi je ži kr mal bledl), pa pol vse v kuhn pomit tiste gore posode,....mela sem namen še jaslce pa smrekco postavt pa je zdej to na jutri zjutraj prestavljeno,...ajoj,....zdej sm pa še zmer pokonc, niti ne tako zelo zaspana, no sej bo za menoj pršlo,....

Neposredna povezava do sporočila: 722
23.12.2008 22:04:41   
ronja
uršika, ti bi pa mene lahko postrigla, moja frizura je ko tofsiuser posted image .

Sicer smo pa zdaj ravno iz sprehoda (no, pa še jedli smo večerjo in potem sva dala tamalo spat) in me je kar ornk začelo bolet - očitno si tudi sprehodov ne smem več dovolit v takih količinah... (no, ali pa s takim tempom). Smo šli v principu po polnilo v Vrvarno, pa ga nimajo več, smotkoti! Iz česa naj pa zdaj delam dekice! Sem vprašala, od kod so dobivali in hvalabogu iz Mengša, ki ni daleč, ampak je pa smotano to, da so letos zaprti, šele drugo letouser posted image . Jaz se pa mal bojim, da bi rabila dekico že prej, predno bi lahko vse zrihtala... Ker nimam pojma, kdaj spet odprejo svojo trgovino, niti če to tam sploh imajo... No, držite pesti, da ja.
Sicer smo pa precej obredli, potem ko sem v vrvarni dobila par drugih prčkarij, smo šli še v Lekarno, kjer sem kupila hladilno mazilo, centramed mami in fiziološko tekočino, ribodermin sem pa pozabilauser posted image , ostalo pa itak imam, nato smo šli še na tržnico pogledat, če je ena Natura štacunca jutri odprta (nič ne piše, da ni, torej verjetno je), da kupim vsaj volneno prejo, da bom mela vsaj polnilo za igračke, pa v Ča smo šli po čaje za mojo sestro in mami za dedka Mraza.  In me je vse bolelo in sem se odločila, da ne bom več tako dolgih sprehodov delala, če ne bo nujno. Tako da gremo jutri kar z avtom, sproti, ko bova malo peljala k mami (se je nekaj javljala, da ma prost dan, pa da bi pazila, pa sva kar zagrabila, hehe, mava dovolj stvari za zrihtat.

Sicer pa sva ugotovila, da ne bo treba kupovat nove omare, bova ene omarice obrnila obratno, pa sestavila stop (no, to bo seveda delal lubi, jaz ne bom nič dvigovala pa obračala omaruser posted image ). In bo baje jutri zrihtal sobo, da bo not posteljica, pa ta stolp, ostale omare pa odnesel v klet in garažo, tam je itak fajn, če je kaj za pospravit not, je bolj red. Zvečer pa krasiva (sva hotela že 21. na Jula, samo se ni izšlo, bomo pa zdaj, če bo zneslo, sicer pa pojutrišnjem). No, saj zdaj, ko je lubi doma, dnevi kar šibajo, hehe. Tako da bom jutri bolj leteča in ne vem, koliko se bom oglašala.

ploha, to je normalno stanje med izpitiuser posted image , midva tudi zadnjo noč nisva nikoli spala...

no, zdaj pa predajam račko lubiju, da gre pisat seminar za izpit gor, ok?

Neposredna povezava do sporočila: 723
23.12.2008 22:38:28   
khurde
Dober večer!

Sem brala za nazaj, pa bom videla, koliko se kaj spomnim... user posted image

Vem, da je bilo govora o banjici. Midva bova verjetno kopala kar v kopalnici, ker je najmanjši prostor in bova lažje segrela, pa bova samo previjalno podlogo dala na pralni stroj za ta čas, drugače bova imela previjalno v drugi sobici. Verjetno bova kupila še stojalo za banjico, pa postavila nekam v kot (no, itak imava samo en kot, v katerega je možno kaj postaviti).

Nina, držim pesti, da je z Dašo vse ok. Ko je mene zaradi velikosti poslala na pregled (samo je dete preveliko), je bilo po njenem merjenju tudi ful razlike, največja je bila za ene 4 tedne, tam v P pa mi je rekla, da je največja razlika okoli 2 tedna. Samo je pa ogromno punc na različnih forumih napisalo, da so jim rekli nekaj, potem ko se je dete rodilo, pa je bilo ali manjše ali večje od "napovedanega". Tako da ni ful zanesljivo. Držim pesti!

Ronja, kje v Mengšu misliš kupiti polnilo? A v Filcu a kje drugje? Ker tam lahko vprašam kako dela trgovina zdele, poznam par zaposlenih.

Hm, zdaj sem pa že pozabila, o čem so še tekle debate...

Drugače sva pa čez vikend sestavila previjalno pa zibelko, v nedeljo postavila smrekico, predvčerajšnjim sem se končno spravila razvrščat oblačilca, ki sva jih dobila na posojo, da sem sploh videla kaj imamo, koliko imamo in koliko še rabimo... treba je še oprat... mogoče jutri.

Včeraj sem bila na dekompresiji v babiški šoli v Ljubljani, kar zanimivo, mi dete danes miga še veliko bolj kot mi je že prej, naslednji teden imam pa spet. Potem sem se še pogovarjala o porodu v P Lj (z eno od babic), mi je malo razložila njihovo politiko rojevanja user posted image , alternativne možnosti (itak omejene z gnečo v porodnišnici), pa dala mi je številko ene sestre v porodnišnici, da grem še do nje, pa da mi še ona vse razloži in pokaže, pa da magari napiševa porodni načrt. Ja, sem tečna nosečnica, ki hoče čimveč vedeti o praksah različnih porodnišnic v bližini... Še Kranj moram obiskati.user posted image user posted image

Aja, mi je pa babica rekla, da se v porodni sobi ne je, čeprav so v MŠ rekle obratno. Pa mogoče mi je malo bolj realno predstavila vse, ne tako zelo idealizirano in oh in sploh super kot v MŠ.

Danes sem imela pregled, samo na hitro, brez UZ, CTG... voda ok, pritisk ok, kile isto kot dva tedna nazaj, mi je sestra čestitala user posted image user posted image user posted image , sej je čas, da se umirijo, čeprav sem na predzadnjem pregledu pridelala samo pol kile. No, končno sem padla dol iz magične številke 2...user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 724
23.12.2008 23:36:05   
Zvezdica
o nosečkice, dober večer.

Vidite, sem se le povezala s svetom, pa ne mislite da sem doma, ker je moje stanovanje še danes zgledalo kot sovjetska zveza po hitlerju, vse oluščen, vse uničen, .... Pa si sploh morete predstavljat da smo to dve leti nazaj delali, amapk dejansko nismo belili in vse delali mi ampak plačani delavci..... z eno besedo KATASTROFA!

Kokrkoli, lahko sam povem, da omet odpada....zdaj ne več, ker je vse na novo narejeno, ploščice odstopajo za cm.... Ne bi naštevala. Ko bo fertik bom pofotkala pa dala slikce v album. No, hočem povedat, da grem jutri v LJ, ker danes zaključujejo spalnico in bodo montirali vgradno omaro, monter pride že ob osmihuser posted image , no hočem povedat, da sem vidla mojo omaro in je tko lepaaaaaaaaa.
Ok dost o fletkotu.

Kako ste ve, sem vas brala za nazaj, ampak nič več ne vem, ker sem itak izčrpana, danes sem tri ure kruzala po supernovi...darila...zadnji hip. Kot vsako leto.

Kokrkoli, SAŠA popadki po  ur. Jast bi verjetno v tem času rodila, jast vam povem ko bom imela prvi popadek, bom čez nekaj ur že cartala...boste vidleuser posted image

Kje boste preživele praznike? Mi bomo vsaj za božične pri tašči, pr nas je božič čaščenje božička, ki nam nosi tista "praktična " darilauser posted image user posted image user posted image user posted image . od letos naprej  to velja, ker če ne vsako leto toliko vržemo dnarja, na konc pa vse skup en drek, vse nekaj nobel, uporabno pa nič. Ok, jast talam darilne bone.

Se mi vidi, da me nekaj dni ni bilo, pa kar nekaj bluzim.  Najbolje, da grem kar spat, ker moram jutri vstat ob šestihuser posted image , pa potem v LJ, ker tale škofljca je skoz zabita, čakaš eno uro, kar prevoziš ob normalni uri v ih minutah.

Tako... a kaj klikate na moje mesto? če niste, pa dajte zdaj, pa vam bom spet pridno kavice kuhala.

pozdravčka vsem.

i belive i can fly....

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.