ronja
|
Ronja, a tako je pri tebi bilo s to kritiko. Ma jaz sem kar precej tolerantna do vsega in vseh. Celo do mojega moža in njegovega načina vzgoje, ki po eni strani, kar se tiče drznosti otrok dopušča precej več kot jaz (ta mal je imel prejšnji teden velikansko buško pod očesom, ker se je s sankami zaletel v enega fancy Audija), po drugi strani pa zahteva od njiju izjemno veliko (jaz jima včasih pustim, da sta dojenčka - jima dajem hrano z žlico v usta, jima pomagam se oblačit itd.). hehe, jaz sem bližje tvojemu možu: midva mali pustiva marsikaj - edino pri stvareh, na katere ona nima vpliva, sva bolj previdna - recimo da ji nisva dajala za jest raznih alergenih zadev predno so jih dovolili pa da jo je treba vozit v avtosedežu itd... Sicer pa se mi zdi, da bi bilo škoda, da bi jo pitala, saj otroci tako zelo uživajo, če lahko nekaj sami... Ampak je pa ne puščam same - nikoli in nikjer. Nimam problemov je zaupat komu drugemu, ampak čisto sama pa ni, razne parkrat ko sem cucka dol peljala, pa še takrat mi je bilo grozno - ampak dobesedno nisem imela izbire... koliko pa sta tvojadva malaa stara? Sta bratca ali si ju slučajno dobila v kompletu? saša, hehe, ja, zdaj pa lubija vedno bolj matra . Pa skoz pravi, da bo ziher kaj vmes prišlo, sam da ga zaj* Zdaj se je mal spočil pa naspal, pa mu je seveda težje - če si čist zmatran, padeš dol, pa še v službi so meli dirko in ni mel tok časa na to mislit, zdaj je pa skoz doma z mano... Pol pa itak . No, včeraj sva se vsaj tuširala skup - sicer naju je nadzorovalo budno oko najine tamale, ki seveda ne prenese, da bi bil kdo sam v kopalnici . Ampak je bilo vseeno luštno, vsaj tko mal, da ne pozabiva, kako zgledava brez cot . Itak, da se je zajebaval, če je bil pri 2 porodih, gotovo ne bi hotel zamudit še 3. pikapoka, meni se nič ne mudi, kar naj lepo počaka vsaj do 1.1, da vse zrihtam, hehe. Pa da se ona še malo oporavi tam not, malo podebeli, pa vse kar pomaga takim malim čižotom. Zdaj ji je gotovo lepše not, kot da bi že morala ven... Do 17. je še dolga. Pa še g. mi je rekla, da mam za poskrbet, da se vidiva po njenem dopustu, hehe. ojlica,hehe, med porodom kolkov sploh ne čutiš, te preveč trebuh boli (jih pa kasneje, si ko barbika, ki ji en noge počupa ). Strah me ni pa še vedno nič - strah me je bilo, ko sem mela popadke na 5 min., pa tudi taprvič, ko so bili tok boleči... Ker pač še ni čas. KO pa bo čas, pa se mi zdi, da bom spet enako mirno kot prvič. Pač - če čemo, da pride eno dete od 50 cm+ ven, potem se to pač čuti, nimaš kaj... Saj svinjsko boli kvečjemu pol dneva, ostalo je pa za zdržat - pa malo se tolažim, da bo zdaj malo manj časa svinjsko bolelo, hehe. Glede na to, da sem že 2 cm odprta, takrat sem se morala za to kar namatrat... Nočem pa bit zadrogirana, tudi če bo svinjsko, hočem bit z glavo zraven, tako da jaz sem bolj za naravni porod, če sem prvič preživela, bom pa še 2, saj verjetno ne bo zadnjič. Kje boste ve kopale dojenčke? Mislim, kam boste postavile banjico? V kopalnico ali v otroško sobico zraven previjalne? Dokler bo čisto mala, bo verjetno lubi prinesel banjico v sobo na mizo, da se ni treba sklanjat. KO bo toliko velika, da bosta lahko skup, bo banjica verjetno na tleh ali pa v bani v kopalnici, pa midva zraven ali pa bomo vse skup v veliki bani. Če dečko ni švoh, potem je to najlažje, sploh zate, ker če se slučajno kaj ustraši, ga lahko takoj vzameš ven in stisneš in maš vse na previjalki čisto zraven. Kasneje pa kopanje v sobi ni praktično, ker je vse okoli mokro: mi si to sicer lahko privoščimo, ker mamo po tleh tatam (to je una guma, ki jo majo judoisti in se da super spucat), ampak za kak parket pa to ni, za tepihe pa sploh ne... No, tepihi itak niso za dojenčke uršika, ti razmišljaš s svojo glavo in iščeš logične povezave - torej z dojenčkom ne bo problem, saj boš kmalu videla vzroce - na začetku pa samo zaupaj intuiciji, pa bo prav. Meni se zdi, da je to čisto prenapihnjeno - ne vem, če se mi je vsega skup 3x zgodilo, da ne bi vedela, kaj Ronji ne paše. Pa po moje ni bilo 3x - v celem njenem življenju... Saj ne, da ji vedno lahko ugodiš, ampak veš pa, zakaj se jezi/joče,... strij še nimam, prvič jih tudi nisem dobila - no, po prsih v prvih dneh ja, ampak so potem zginile .
|