|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
28.1.2009 0:00:40   
Zvezdica
Se pokorno javljam... ŠE VEDNO TUuser posted image

Če se nič ne zgodi, dobite kofico in zajtrkuser posted image

NOČKA

i belive i can fly....

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
28.1.2009 6:52:49   
VRTNICA84
Ojla!

Imela sem neke rdeče pikice in so full srbele. Pol pa sem šla prvi dan k dežurnemu zdravniku in je rekel, da če ne bo boljše naj grem vporodnišnico. Tam pa so me obdržali in nisem šla več domov. Ne vejo kaj je vzrok alergije. So misli sprožit porod če se ne bi končalo.
Tak pa na srečo ni bilo potrebe.
Pravijo, da bi naj bila to psiha ali pa mogoče res trenutna alergija na kaj.

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
28.1.2009 6:56:36   
Zvezdica
jutro

O vrtnica, ti tud zgodnjauser posted image . Sam da si doma, pa da je vse ok.

No tukaj je obljubljeni zajtrk

http://user posted image in

http://user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
28.1.2009 7:38:16   
khurde
Dobro jutro!

Zvezdica, hvala za zajtrk! Sem imela podobnega okoli pol šestih zjutraj, ko sem šla na vsakonočni sprehod do wc-ja in vmes ugotovila, da sem lačna. user posted image  Rogljič s čokolado in šalca mleka, dobr, pa še cuker sem si zmerila po tem obroku in je 5,0 - max. je 6,6. user posted image  Čez noč smo bili brez elektrike, sem imela zgodnji zajtrk ob svečah in sem razmišljala, da bi bilo res "super", da me prime rodit, štroma ni, moj pa ne bi mogel spraviti avta iz garaže (vrata na štrom user posted image user posted image user posted image ).

Punce, ki ste že rodile, a ste imele kakšen obarvan izcedek pred porodom? Iščem po netu in kakšne naj bi ga imele, kakšne pač ne. Mislim, jaz imam rjavega sedaj, je čez noč še enkrat spremenil barvo. Mi pa dete prav zadovoljno miga, se mi zdi, da sem v zadnji uri in pol že naštela "predpisanih" 10 gibov, ker me skoz nekaj bocka in sem prav vesela zaradi tega. Bom poklicala mojo G, pa jo vprašala, drugače imam itak jutri CTG.

Vrtnica, jaz sem imela enkrat ali dvakrat "začasno" alergijo, pa saj sem to že zadnjič, ko si spraševala, napisala. Sem dobila nekaj za mazat, sem pa imela po vratu in se mi zdi, da zaradi praška ali mehčalca, ker se mi je naredila po nošenju puloverjev z ovratnikom, ki jih sicer ful nosim. Je minilo pa ene dveh tednih, samo ni pa bilo med nosečnostjo.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
28.1.2009 7:54:16   
khurde
Eh, sem klicala mojo G, so mi rekli, naj grem kar v P, ker sem "neobčutljiva na popadke" (njene besede). Sem klicala tja, so rekli, naj pokličem čez eno uro, ko začnejo delati v sprejemni ambulanti in se zmenim ali je kaj nujnega ali se lahko pridem pokazat kasneje, ko pride moj iz šihta. Ker ne bi šla tja in čakala v P še ene dva dni, da se kaj začne, noćem pa niti, da mi bi za bv sprožal (itak sem pa za sproženje, če bi bilo treba, da ne bi bilo pomote). Pa še moja G me je poslala tja že prejšnji četrtek, pa sem še tukaj. Tako da grem dremat ali pa igrice igrat za kakšno uro, potem jih pa pokličem. Vmes pa itak pridem pogledat, katere čveke smo še ostale. user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
28.1.2009 8:45:53   
African queen
Dobro jutro user posted image  in mamice!

Barba čestitke user posted image user posted image

snikolina,kar stisnilo me je,ko sem prebrala tvojo zgodbo.Spet sem se spomnila svojega cr-ja,ki mi tudi ni ostal v najlepšem spominu..hvala bogu,da je bil to moj tretji in zadnji otroček.
Upam,da boš s časom pozabila in se kasneje odločila še za kakšnega user posted image .user posted image user posted image
Tvoj Anže je pa tolk luškan.Čestitke še enkrat user posted image

saša,vse najboljše tvojemu Janu..da bi dobil veliko user posted image ..čakam slikico od Anžeta!!

zvezdica,a tvoj medi se še vedno skriva na toplem ?Mogoče pride pa ven jutri,na tvoj roj.dan...to bi pa tudi bilo lepooo

Pri nas nič novega,Noah zdej spi...jaz pa na hitr mal po internetu..aja,mi pa tudi danes praznujemo,naš Jakob ima 9 let!Vse najboljše ljubček moj user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
28.1.2009 9:00:54   
Zvezdica
Pri nas nič novega,Noah zdej spi...jaz pa na hitr mal po internetu..aja,mi pa tudi danes praznujemo,naš Jakob ima 9 let!Vse najboljše ljubček moj

VSE NAJBOLJŠE Jakob http://user posted image

Ja naš mali je kar notri. Grem na CTG, pa sporočim če bo kaj.

LP

i belive i can fly....

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
28.1.2009 9:35:26   
tjasssa
Dobro jutro, punce
tud jz se še pokorno javljam,še vedno sem doma in  čist nič se ne dogaja, dons ob 13h spet ctg...še zdanjič pri moji g., potem bo treba pa v petek v porodnišnico, upam na lep scenarij, da me zadržijo not in da po vsej sreči naletim na dežurnega anestezista ki mi omogoči epiduralno...
jaja sem pa opitimistična ja....user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
28.1.2009 9:36:01   
petra88
zvezdica, khurde, ploha, tjasssa.. še ste tle? user posted image user posted image držim pesti za vas, da bo čimprej mimo in da se boste kmalu cartaliuser posted image
african queen vse najboljše za Jakoba!! user posted image user posted image
jaz čakam patronažno da pride spet tehtat našega Davida. nekako imam slab občutek, da zadnje čase manj je. imamo pa tudi mi problem s temi kupčki, naš mali je tak zaspanec, ko se on odloči da bo zaspal na joški ga ne moreš zbudit nikakor. ko pa ga neseš v zibko se pa zbudi in ne zaspi nazaj. že sedaj je tak nagajivec, kaj šele bo? user posted image no na srečo ponoči spimo, se zbudimo samo za podojit in spat nazaj.
aja, na seznamčku sem videla da nimate mojih podatkov - lahko jih napišete, težak je bil 3380g, velik pa 54cm.
no moram laufat ker se je David zbudil. še kaj pišem

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
28.1.2009 10:26:34   
mimi30
jutro, mislim, da smo se vse pofočkale user posted image . Ploha, crtka, sonček? Torej zvezdica sneženje ni bilo povezano s porodom. Naslednji rok je tvoj rojstni dan. Danes lepo uredijo ceste in vse ostalo potem pa greš.

khurde, si že klicala? Jaz sem imela prvič prozoren izcedek, potem se mi je obarval (roza), pol je pa še kri zraven pritekla (popadki so tud že bili) in smo šli. Upam, da se bo pri tebi tudi stopnjevalo in bo šlo hitro naprej.
Ja, glede štroma sem imela jaz tudi skrbi user posted image , sej sem že včeraj napisala. Danes sem zvedla še, da tast tud ne bi mogel avta ven dobit iz garaže in da bi rabli do nas kar nekaj časa več, ker tud cesta ni bila prevozna (majo kar fajn hrib).

naš Jakob ima 9 let!

user posted image Jakob vse najboljše!user posted image

upam na lep scenarij, da me zadržijo not in da po vsej sreči naletim na dežurnega anestezista ki mi omogoči epiduralno...

tjasssa, naj se zgodi kot si si zamislila user posted image .

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
28.1.2009 10:32:24   
sonček33
Ojla!
jakob in jan vse najboljše!

jaz sem še kle. danes sem imela prvič ctg že v porodnišnici. Kao eni popadki, sam jaz jih ne čutim. zaprta ko konzerva. mali ima cca 3500g. V petek ponovi vajo.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
28.1.2009 10:39:59   
Ploha
evo mene,...

punce, mene je dons tale amnioskopija tako user posted image bolela, pa še strah me je, da sm vsa trda, joj no,...user posted image user posted image , pol sm bla pa tolk zaprepadena od bolečin, da si nism uspela zapovnt kaj je rekel o MV, edin kar vem, je to da je plodna voda zrela, a katera kaj ve, kaj to pomeni??????

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
28.1.2009 11:02:24   
tjasssa
Ojj punce, dejte mi povedat, jz bom v petek šla že zutri v porodnišnico ker sem 1 teden čez rok, pa me zanima k sem glih brala tebe Ploha za tole amnioskopijo, da te je full bolel...........a men bodo pol vrjeten tud to nardil, al na podlagi česa se to  odločjo da nardijo..........to mi je jasn, da bodo vrjeten delal ultrazvok, pa klasičen pregled,...kaj pa amnioskopijo?

Ploha - ja kaj so ti pa rekel, glede na to da je plodovnica zrela,, a kr domov so te pošibal, kdaj maš pa pol naslednji pregled?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
28.1.2009 11:02:43   
sonček33
Plohca ne bit žalostna. Sej menda at amnio vedno boli, pa to še nič ne pomeni, da bo tudi porod. kako pa sploh to amnio naredijo? Ker meni je v 7. mesecu vezla G bris pa me je bolel kot sto hudičev, danes mi je pa pogledal, če sem kaj odprta, pa nič bolečin.

Kar se tiče plodovnice pa mislim, da to pomeni, da je čas za akcijo. Al se motim? Zvezdica???

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
28.1.2009 11:15:04   
mimi30
Kolikor se meni zdi zrela plodovna voda pomeni, da je mlečna kar je za te tedne nosečnosti normalen pojav in ni nič narobe. Porod je potrebno sprožiti, če je plodovna voda zelena.

tjasssa ni nujno, da ti bodo naredili amnioskopijo, ker je v nekaterih porodnišnicah sploh ne delajo oz. zelo redko. Jaz sem v prvo tudi čez rok rodila in mi je niso nikoli delali. S pomočjo UZ se tudi pregleda plodovna voda in posteljica in se vidi njuno stanje. S ctg-jem pa preverjajo počutje otročka. 

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
28.1.2009 11:18:36   
Ploha
sej pravm, velik nism slišal, ker sm bla tolk v šoku, ampak samo to da je plodovnica zrela, pa naslednji pregled, in to spet amnioskopija imam v petek zjutraj,...sm se pa zdele spovnla, da mi je ena sestra, ki je bla zeloooooooo prijazna in potrpežljiva rekla, da če nam čutla otroka naj pridem v P, edin to,...

sej sama amnioskopija ni boelela, bolel me je ko mi je prste not tiščov in pregledvov MV, zdej upam da vem kaj je delov,...vsaj mislm,..

aja pa bris za streptokok mi je še 1x vzel, ko je vidu da imam v mat. knjiži napisan, da ga imam,...

sonček: najprej gre z unmu "kukalam" kot pri navadnem gin. pregledu not, pa v temi ležiš, pol on posvet notr in to je to, sam poj ko je tiste njegove sicer drobne prstke not tiščov, pa sj ne vem a je clo celo roko not dajav, ko me je tolk bolel, pa še tko skrehnena sm mogla ležat, da mi sploh ni blo udobno, sicer ga pa morm pohvalt, da je bil izjemno potrpežljiv, me je strah v petek če bo kšn drug, pa da bo zoprn,...

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3841
28.1.2009 11:30:22   
tjasssa
user posted image thnx, sem se mal odahnla, da ni glih ziher da mi bodo delal amnio, ja sej če ultrazvok delajo se itaq vid, kok je plodovnice, pa kakšna je posteljica vsaj men je g. tko rekla, če je pa ctg uredu pa itaq pomen da se otroček še čist uredu počut in ima uredu pogoje...
joooj se mi zdi  da smo že vse blesave od teh podatkov, tole čez rok ne pelje nikamor, skos sam študiraš kaj pa to pomen , uni so pa to gledal men pa niso, čakaš kdaj te bo neki špiknlo pa zabolel.............najboljš je res da te presenet ene 14 prej in se pol tolk ne obremenjuješ...vsaj k si v prvi nosečnosti k res ne veš kaj prčakvat.....user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
28.1.2009 11:48:08   
Zvezdica
Ojla

Zaprta, MV za odtenek zmehčan, tamal brca, ctg ne zazna niti najmanjšega popadka, NIČ MAGLA NIČ.
V petek spet CTG  pa če en bo nič, moram v soboto ali ponedeljek na sprožitev poroda.

Mimi, daj bog da bo tko.

Grem mal spat, ker sem user posted image .

i belive i can fly....

(odgovor članu tjasssa)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
28.1.2009 11:51:35   
Ploha
zvezdica: saj sem jaz tudi user posted image , pa še ta amnia mi ne gre iz glave, kaj tebe ni nič bolel pregled??

jst grem tudi spat,...

pa tudi upam, da ta plodna voda kaj pomeni, da grem čim prej sama v P in sem odrešena, in zdej bom tako kot barba, vsake 2 dni hodila na to zverinsko mučenje user posted image user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
28.1.2009 11:54:25   
nina166
Pozdravček!

Najprej iskrene čestitke vsem, ki ste postale mamice odkar me ni bilo tu gor. Lepo cartajte svoje zakladeke.

Se morem malo pofočkat, da me ne pozabite user posted image . Mi smo doma že od sobote, veselo se cartamo, papcamo, spimo in se navajamo drug na drugega.  Porod je bil ekspresen, trajal je uro in 20min, od tega je bila prva ura skoraj brez popadkov, zadnjih 20min pa je bilo zelo intenzivnih...je bolelo ko user posted image  in sreča da je trajalo samo 20min. Potem sem imela spet probleme s posteljico, so mi jo z veliko težavo odstranili, potem pa je sledilo še čiščenje pod narkozo. Prerezana nisem bila, sem pa se malo raztrgala in pokasirala 3 notranje šive. Že naslednji dan sem bila čisto ok in bi lahko šla že kar domov. Daša je tudi vredu, imela je malo zlatenice, in pa imava široko povijanje. Je pridna...lepo ziza, ponoči pančka tudi po 4 ure skupaj, čez dan pa se dojima včasih na 3 ure, včasih pa se hoče malo crkljat in se dojiva tudi na 15 min. Dojenje nama je steklo...na začetku je bilo kar nekaj težav, ker nisem imela mleka prva 2 dni, Daša pa ful močen sesalni refleks in mi je čisto pogrizla bradavico. Tako da me še sedaj boljijo, ko se dojima...je boljše, ni pa še čisto vredu.

Toliko zaenkrat...zdaj pa grem spat zraven Daše...Domen pomaga babici kuhat, tako da imam čas malo počivat.

Tiste, ki še niste rodile, želim čimlažji porod in da bi čimprej cartale.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu tjasssa)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
28.1.2009 11:56:15   
tjasssa
ZVEZDICA - midve sva čist na istem, jz grem tud čez 1 urco na ctg, in že vidm da mi bo isto rekla k teb, kar pomeni da bova istočasno v porodnišnici...petek ali ponedeljek....user posted image

punce ne bit tok žalostneuser posted image važn da je z našimi otročki vse okey!!user posted image user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
28.1.2009 12:15:28   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: tjasssa

ZVEZDICA - midve sva čist na istem, jz grem tud čez 1 urco na ctg, in že vidm da mi bo isto rekla k teb, kar pomeni da bova istočasno v porodnišnici...petek ali ponedeljek....user posted image

punce ne bit tok žalostneuser posted image važn da je z našimi otročki vse okey!!user posted image user posted image

Tjasssa, kje pa imaš G?

Ja, ziher se vidiva v Puser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu tjasssa)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
28.1.2009 12:16:58   
sasa78
dannnn!

Zvezdica hvala za zajtrk - moj je bil podoben - le da sem kruh spekla sama - ampak te kifle tudi sama delam - ponavadi za rojstne dneve. Danes jih ne bom Jan ma namreč 6 let, ker sem čist out - mali ni spal ponoči - ma je sam je šel prepozno spat.

Jaz bi imela kar vse 3 doma ampak sem pol tako utrujena da me ob 6 - ih pobere!!! pa to spet ni lepo.

Nina166 - podobno k jaz, men tud posteljica ni šla ven - tako da sem po porodu dobila norkozo - (kot že pri vsakem porodu) in so me čistili oz. luščili posteljco. Sem pa izredno dost krvavela tako da sem sedaj bleda k smrt - tako moj pravi.

Punce tiste ki ste že rodile mam eno vprašanje Koliko čase ste imele tisti rjavi izcedek še po porodu - jaz ga mam še vedno pa je od tega že 3 tedne?

AQ - dobiš slikico, sam moram neki še prej naredit  Tudi tvojemu Jakobu vse najboljše za 9. rojstni dan

LP moram it Anže se je zbudil in hoče jest 

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu tjasssa)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
28.1.2009 12:28:01   
mimi30
kaj tebe ni nič bolel pregled??

Ploha, jaz sem včeraj po pregledu še cel dan čutla tak neprijeten filing tam spodaj. Mene tudi vedno boli in stiskam pesti in zobe skup.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
28.1.2009 12:28:02   
tjasssa
ZVEZDICA - jz mam g. v  Domžalah, klinika Kalliste, dr. Šelihovo, je pa privat, tko da sem zadovoljna zaenkrat, mi nardi vedno tist kar sama hočem, ni glih tko da neki gleda kok UZ ti pripada..... , ker je samoplačniško, tud prijazna je ful, ve da me je full strah poroda in dostkrat prav, kaj ona lahko nardi da se jz nebi tok bala, sam sej nima kj, to je vse v moji glavi...user posted image
Luštn mi je tud zato ker mam tok bliz in grem lohk peš...

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?