Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


gajka -> Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (9.12.2008 9:42:43)

Zanima me, če je že katera preverjala, kateri avtosedež je bolj komot za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , ki bolj ''pridno'' rastejo in boljši: Römerjev Safefix Plus ali Maxi-Cosi Priorifix? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Odločam se namreč za nakup avtosedeža, naš fante pa je kar med precej velikimi in rejenimi. Vem samo to, da sta oba dobila najboljšo oceno na ADACovih testih, M-C leta 2007 in Römer leta 2008.





miškamaška -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (12.12.2008 11:17:25)

Gajka, ste se že odločili za avtosedež?

Midava se tudi odločava med tema dvema, jih je pa kar problem videt v trgovinah. V BC v Btc so imel 1,5 meseca nazaj samo eno barvo romerja, v manjših trgovinah pa sploh nimajo na zalogi avtozicev z isofixom. Vsi lahko kao lahko naročijo, ko pa rečeš da bi prej malo sprobali, te pa čukast gledajo. Halooo! 
Skratka, midva sva imela namen it v akcijo že prejšen teden, pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobil neke viruske (vročina, zabasan nos, kašelj),  tako da nismo nič po trgovinah hodili. Bomo šli pa v soboto v shoping.

Aja, pa še to ko sva že prej mal gledala ta 2 avtozica, me je zmotilo tudi to, da maxi cosi nima tiste blazinice za glavo, jo je treba dodatno kupit. Tako da je bila cena res potem tam tam.





botrca -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (12.12.2008 11:38:30)

Mi imamo Maxi Cosi Tobija in smo ful zadovoljni ne bi ga menjala za nobenega drugega. Romer se mi je zdel zelo drag, sta pa vizualno skoraj enaka.
Kupila sva ga v pikapolonici (v baby centru niso imeli ustrezne barve)po 240€. Smo pa iz Mb. 




gajka -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (12.12.2008 16:01:54)

miškamaška - kot si že rekla, je cena pri obeh modelih skoraj enaka. Rezultati testiranja so tudi skoraj enaki. Žal se še pa nisem odločila. Rada bi videla oba sedeža v eni trgovini, ju postavila enega zraven drugega in ju primerjala v živo. Povej, če boš kaj pametnega izvedela oz. če se bosta za katerega odločila!




kesi -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (12.12.2008 17:16:46)

Mi imamo v enem avtu roemerja, v drugem pa maxi cosija. Ampak je roemer boljši, tako v izdelavi kot v izgledu.




miškamaška -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (13.12.2008 20:17:44)

Evo Gajka, da ti poročam. Mi smo se odločili za romerja, ker je malenkost bolj prostoren, boljše je tapiciranje, lažje se nastavlja višina naramnic, pa tud barve in vrste blaga so nam bile bolj všeč, da o blazinici za glavo sploh ne govorim. Smo šli v BC v BTC, je bila prodajalka zelo prijazna, nam je oba namontirala na sedež (tam imajo imitacojo avtosedežev), dodali smo še našega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] in na koncu smo se vsi trije odločili za romerja. Tako da naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] od danes naprej že kraljuje v novem avtozicu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Aja pa dobili smo še vavčer, skaterim imamo 10% popusta po preteku 2 letne garancije za nakup naslednjega sedeža iste znamke.




gajka -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (14.12.2008 10:18:33)

Hvala za poročilo! Sva se tudi midva malo k Römerju nagibala, pa si me zdaj kar prepričala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




LenaG -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (15.12.2008 10:50:45)

Gajka in miškamiška a to sta gledali sedeže  skupine0+ do 13 kg? Tudi mi iščemo nov sedež, ker je lupinica postala permajhna, zdaj ko smo debeleje oblečeni. Ker na netu sem videla da Römer safe plus je več modelov. Katerega ste izbrale? Al sem kaj narobe gledala? Hvala za pomoč




gajka -> RE: Römer Safefix Plus vs. Maxi-Cosi PrioriFix (15.12.2008 11:52:57)

Gre za avtosedeže 9-18 kg.

Če pa iščeš večjo lupinico (za 0+), je pa menda od Maxi-Cosi kar precej prostorna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sama je ne poznam, mi imamo sicer zaenkrat še lupinico Peg Perego Primo Viaggio Tri-Fix, pa nam je še trenutno kolikor toliko prav, čeprav je že do konca raztegnjena. Ni pa naš fantek v njej nikoli oblečen v bundo - ga za v avtu samo z dekico pokrijem, če avto ni bil prej v garaži parkiran. Pa pri tej lupinici je ena trapasta fora, da lahko na hrbtnem delu pasove malo podaljšaš. Drugače bi tudi nam že bila ta lupinica premajhna oz. pasovi prekratki.






Stran: [1]