Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
prolaktin in ponoven pregled 8.12.2008 20:20:18
|
|
|
|
nhaya
|
Pozdravček! Danes sem ponovila preiskave v Adria labu in sem veliko bolj vesela kot prejšnjič ( prejšnjič sem imela FSH 77,4; PRL pa 8) in ker je dr. Reš menil, da gre za napako, sem ta mesec morala ponoviti in sedaj je FSH 5,6; PRL pa 28. Kaj to pomeni za PRL? Vem, da je do 24 nekje meja in da se za zniževanje dobijo tablete. Meni je dal prejšnji mesec Klomifen in rekel, da naj se oglasim konec februarja. Vendar takrat še ni vedel za prave izvide hormonov. ALi naj ga raje pokličem, da bi mogoče že prej dobila tablete za zniževanje PRL-ja ali naj res čakam do februarja? Kolikor vem klomifen ni za zniževanje PRL-ja.... Res ne vem, ali naj ga kličem, ker ne želim, da bo kaj slabe volje ali pa rekel da sem neučakana (ampak sem po dveh letih poskušanja res ).
|
|
|
|
RE: prolaktin in ponoven pregled 9.12.2008 8:27:07
|
|
|
|
sončekm
|
Sicer ne vem kaj so vse te oznake, ker jaz tega še nisem imela. A to so oznake hormonov? Ti pa svetujem, da ga kar pokliči. Naj ti pove kaj zdaj to pomeni! Sama itak ne moreš nič naredit, če ne veš kaj in kako. Zato pa je tam, da nam pomaga!!!!
|
|
|
|
RE: prolaktin in ponoven pregled 9.12.2008 21:50:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nhaya Meni je dal prejšnji mesec Klomifen in rekel, da naj se oglasim konec februarja. Vendar takrat še ni vedel za prave izvide hormonov. ALi naj ga raje pokličem, da bi mogoče že prej dobila tablete za zniževanje PRL-ja ali naj res čakam do februarja? Kolikor vem klomifen ni za zniževanje PRL-ja.... Res ne vem, ali naj ga kličem, ker ne želim, da bo kaj slabe volje ali pa rekel da sem neučakana (ampak sem po dveh letih poskušanja res ). Dal ti bo Bromergon tablete, ki znižujejo nivo prolaktina. Jaz sem ga imela 27 in drug teden grem ponovno na kontrolo, če se je s pomočjo tablet nivo kaj znižalo.. Mogoče počakaš do februarja, do takrat pridno ješ Klomifen, saj nimaš tako zelo povipanega prolaktina, da bi lahko bil problem v tem...
|
|
|
|
RE: prolaktin in ponoven pregled 10.12.2008 14:56:16
|
|
|
|
metuLJchy
|
Pozdarvljena, glede prolaktina sem sama že skoraj doktorat naredila, najprej bi te rada pomirila da prl 28 ni nič groznega, lahko je povečan zaradi stresa, grdega pika. Sama sem imela ko je bil prl najvišji le tega 216! In da te pomirim, pri meni kri jemljejo 3x (ritem prolaktina), v minuti 0, 15 in 30. In ko me je nekoč sestra malo grše pičila je bil prvič 60, drugič ko je bila igla že notri in ni bilo stresa pri vpiku pa 48, tretjič je bil nekaj čez 50. Hočem ti pokazat, da se lahko v zgolj pol ure spremeni za več kot 10 enot - zgolj zaradi situacije. Vsekakor pa je bolje če ti prl vzamejo na polikliniki, kjer ti kri vzamejo 3x, tako da je stanje bolj realno. Mislim pa da si lahko mirna in ni pretiranega razloga za skrbi. Če pa boš rabila še kakšno informacijo o prl lahko komot vprašaš, srečno!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?