|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim odgovor
8.12.2008 16:29:14   
Anonimen
Oi

Vsem ki mi lahko pomagate prosim da če slučajno vedo kakšna je meja sladkorja v krvi.
Vem da je bilo že veliko govora o tem ampak nikjer nisem zasledila kakšne so meje.Naj povem da sem imela danes G in moram že 2 na odvzem krvi zaradi sladkorja.Vprvi preiskavi sem ga imela 7.5 sedaj po drugi pa 8.8.Sem pred tem morala spiti 50g sladkorja v 1/4 l tekočine. Vse ki kaj veste o tem ali ste kje prebrale mi prosim povejte.Pa vsem hvala že v naprej. Sem rahlo zaskrbljena
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim odgovor
8.12.2008 16:35:02   
Felicita
mislm da je pred obrokom 4-6 mmol, pol ure po obroku pa pod 8 mmol... ne vem pa če je za nosečnice kej drugač...

< Sporočilo je popravil Felicita -- 8.12.2008 16:36:52 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2008 16:44:25   
Andromeda
Normalne vrednosti glukoze:
- 1. merjenje na tešče: 3,6 - 6,1 mmol/L
- po testu OGTT (2. merjenje): manj kot 7,8 mmol/L

Glede na to, da si imela pri OGTT-ju vrednost 8.8, gre očitno za nosečniški diabetes, verjetno te bodo poslali še na 100 g OGTT. Naj te potolažim, da ni tako resno, jaz sem imela v 28. tednu po 50 g OGTT-ju sladkorja 10,6. Z dieto (ki sicer res ni ravno slastna in hranljiva, amapk se tudi na to navadiš) sem potem uspela znižat sladkor. Srečno!

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 8.12.2008 16:45:13 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2008 19:40:09   
naia
se strinjam z Andromedo, uro po 50g OGTT je meja 7,8, sama sem imela 8,7, ampak to še ni zihr, da imaš nosečniško sladkorno, zato so me dali na 100g OGTT...tle pa nism zdržala...sm ga mal zbruhala...user posted image ...nato so se odločili, da ne bom več pila glukoze, ampak me bodo kontrolirali in sem začela s to dieto, zdaj hodim na pregled, 90 min po zajtrku...nazadnje sem imela 4,6, kar je baje ful dobr, tko da mi je dr. rekla, da se ne rabim več strogo držati, sam naj jem zdravo in naj se izogibam sladkorja...naj povem, da mi je dr. povedala, da pri meni ne vejo ali imam sladkorno ali ne, ker prvi test (50g OGTT) ti ne pove, če imaš sladkorno, le nakaže, da je povišana vrednost, drugi test pa potem pove (100g OGTT) realno stanje...tko da se ne rabiš nič bati...ta dieta pa tud ni tko huda...vsaj redila se ne boš...jaz sem od 24.tedna na dieti in nisem dobila niti enega kilograma, zdaj v 30.tednu sem še zmeraj na +4 kg...vsaj ne bom imela težave s pretirano debelostjo...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?