|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: obupana
9.1.2009 10:01:37   
Vijoličarka
Brez zamere, softic, ampak res me zanima, zakaj še vedno vztrajaš z njim? Mar nisi že za stanovanjem gledala? Kaj imaš od njega? Seks z njim ti je muka, on pa kar naprej visi na tebi in te praktično posiljuje. Zdaj te pa še pod***, ker ne strežeš pravilno njegovim otrokom?

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 51
9.1.2009 11:08:27   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: softic

Živio!
Že kar nekaj časa se nisem oglasila, med tem pa se je marsikaj zgodilo.

Z otroki smo se malo pobotali, Otroci si dajejo sami cote prat, ker jaz enostavno ne morem več posegat v njihovo osebno življenje. Včasih si same pripravijo za jest itd. enostavno jih pustim, da delajo po svoji želji. Ker je partner opazil, da si določene stvari punce same uredijo, me je začel ****, da se jim maščujem na vse načine, čeprav to ni res, ampak jih enostavno ne upam več pokomandirat, da se jim nebm spet komu zamerla.
user posted image user posted image

najslabše kar delaš se skriva v tistem stavku, ki sem ga zgoraj označila. vedno daješ sebe na zadnje mesto, vedno se klanjaš drugim, ni ti pomembno, če kdo prizadene tebe - glavno ti je le, da je v hiši mir....a se res tako malo ceniš? zakaj nisi bolj samozavestna?

včasih moraš biti enostavno tudi malce egoistična...če ne bodo kaj kmalu pometali s tabo in te imeli za predporažnik. Bi res to rada??

< Sporočilo je popravil mojamura -- 9.1.2009 11:09:07 >

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 52
9.1.2009 11:25:49   
mayflower
Zakaj ne spokaš za začetek dva tedna na počitnice? Ker če se še po toliko letih s tabo tako poniževalno obnašajo, za tvoje dobro, nimaš kaj iskati v takem okolju. Jim nisi dolžna ne prat ne kuhat- niti tvojemu ne. Očitno se nisi nikol postavla zase, ker ti je zdej tako težko, da boš slabo izpadla. Saj sama vidiš, da brez spoštovanje ne moreš živet. Oprosti- ampak tud od partnerja ga nimaš. Moj mož ima že dvajset let očima in ga spoštuje kot očeta. In ni govora, da bi si kdaj privoščil tako obnašanja, kot ga ti opisuješ.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 53
9.1.2009 12:37:56   
atabom
Zakaj ne spokaš za začetek dva tedna na počitnice?

... da lahko sami v miru razmislijo. pred tem si naredi svoj nacrt katerega se moras striktno drzati in jim povej kaj si zelis ko prides nazaj in ce ne bo tako (spucana kuhna, oprane cote, odnosi...).... pac ves sama ce bos sploh odlozla kovcek. naj sami vidijo koliko je vredno tvoje mesto.

povej jim da jima matere ne mores nadomestit, suznja pa ti tudi ni treba bit.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 54
10.1.2009 22:21:13   
Detece
Nisem brala drugih mnenj, napisala bom samo svoje na kratko.
Govoriš o otrocih, ki so v kriznih letih, ki so občutljivi. Ne smeš jim zameriti, da so nesramni do tebe. Verjamem, da ti ni lahko. Po drugi strani jih pa razumem, saj sem bila sama v podobni situaciji ( živela sem z mačeho ). Med nama so bila vedno trenja. Bolj kot sem odraščala, večja so bila. 
Danes teče 7 leto odkar ne govorim ne z mačeho in ne z očetom, pa sem stara 25 let. Žal mi je, da moji starši niso bili bolj pametni od mene.
Zato je moj nasvet: Ne jemlji stvari osebno. Bodi pametnejša!

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 55
12.1.2009 8:09:21   
softic
detece zakaj pa se ne pogovarjaš z očetom, če že ne z mačeho. Jaz jim ne želim nič slabo, vendar en red pa mora vseeno bit, ali sem mama ali mačeha. Najbolj pri vsem tem je bilo (meni se zdi narobe), da me  njihov oče niti malo ni dal prav, ampak, je dal prav otrokoma, oziroma je postal nevtralen. Ozogibal se je odgovornosti do mene in otrok. To pa tudi ni prav. Če bi bil prav dec, bi vse skupaj  poklical in bi se na štiri oči moral pogovoriti, ne pa da moramo tako otroka kot jaz sama rešvat probleme. lahko bi iz drugega zornega kota dal mnenje vseh. Pa NI!user posted image  

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 56
20.1.2009 16:05:24   
Stefka
Tudi jaz nisem brala vsega, ampak ti bom povedala samo svojo izkušnjo.

Moja mama je umrla, ko sem bila stara 12 let in je za sabo pustila mene, dve moji sestri (20 in 11 - od tega je starejša bila z njenega prvega zakona) in brata (7 let).
Kmalu po tem (recimo eno leto) je oče našel partnerko, z njo sta ostala skupaj dobrih 10 let.

Povedat ti moram, da sem prepričana, da smo ji kdaj delali krivico. Grozno je, če si otrok in nimaš koga poklicat MAMI, če nimaš nikogar (ženskega spola, da ne bo pomote), ki bi bila tvoja mami (ker skoraj nihče ne ljubi otrok tako kot mama in oče), ki bi ti rekel, da te ima rad, da si ful lepa, da bo vse v redu, da bi šla kam s tabo, ... da bi se do tebe vedla kot prava mama. Ne vem kako se z njimi razumeš ti, v vsakem primeru rabiš podporo partnerja, brez nje ne gre. Ampak biti mačeha ni pranje in kuhanje in rihtanje stvari (tega mi nismo imeli, je delal vse oče sam ali pa mi), ampak je biti tam za njih. Igrati se z njimi, preživljati z njimi čas... In biti odrasel. Ne moreš pričakovati, da je 13-letnica racionalna. Lepo te prosim! Že tako gre skozi težko obdobje, ne moreš pričakovati, da se bo do tebe drugače obnašala kot do svoje prave mame, če bi bila še živa.  Ker verjemi mi, da bi tudi njej zabrusila kaj takega. Zato pa je puberteta.

Tvoj bi se moral bolj postaviti zate, ne rečem, je pa tudi res, da se MORA postaviti zanje, ker imajo samo njega. Jaz bi si želela, da bi se moj oče kdaj postavil za nas, ne zanjo.

Mimogrede, ta moja bivša mačeha je pred nekaj tedni umrla - po 10 letih, ko smo jo imeli doma, je bil komentar slehernega od nas :Aja?

Če ti nimaš rada otrok, tudi otroci ne bodo imeli radi tebe. Ker sem prepričana, da s svojimi otroki ne bi ne govorila tri tedne skupaj.

Verjemi mi tudi, da se otroci ne bodo spremenili, če se bo kdo spremenil, se bosta morala vidva.

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 57
20.1.2009 16:22:56   
U*
Evo še ena ki ni prebrala vsega pa ti bom vseno svetovala da pojdi čimprej.
Vem da ti bo hudo če drugega ne za partnerjem samo tako ne boš mogla živet ker to verbalno nasilje punc se bo začelo samo stopnjevati, če jim oče nič ne reče.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
20.1.2009 17:04:33   
staši
Tudi jaz nisem brala vsega ,pa vseeno - če te tamale izkoriščajo in če partner ni potegnil s teboj to pomeni da pri vaju nekaj ne štima.Zdej tamale je skoraj za razumet samo če praviš da jim je mama umrla pa bi vsaj oče jim lahko razložil da jo ti nekako nadomeščaš in da jim želiš samo dobro saj pišeš da si hišna gospodinja,pa verjetno jih rada tudi imaš .Pa še nekaj me zanima pa ni mus da odgovoriš -8 let če se ne motim si znjim ,zakaj pa nimata vidva svojih otrok?

(odgovor članu U*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
20.1.2009 18:16:22   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: softic

Sem vam že pred časom  pisala, da živim s partnerjem in njegovimi hčerami. (5,5 let) Vse je bilo še nekako znosno, vse dokler nisem zasledila, da me ima tamala (13 let)  za "budalo butasto" in kako ji grem na živce. Stvar sem hotela razčistit z otroki in partnerjem,  in dobila sem hladen tuš z vseh strani.Skoraj me je kap.  Punce so mi rekle, da sem zelo slaba mama, da ne pomivam posode kadar kuham kosilo ( čeprav vsak dan pospravim kuhinjo v nulo, ostane le posoda, ki jo punce zamažejo po tistem, ko grem spat) Dolgo so na račnalniku in so seveda potem lačne. Bilo je še več podobnih kritik, vmes so jokale in bile najbolj uboge na tem svetu. Jaz **** dim, ki vsak dan kuham, pospravljam, hodim v službo in jim domov prinašem vse tiste drobne stvari, ki so v kuhinji in pri hiši nepogrešljive. Moj partner je samo opazoval rekel ni nič, čeprav ve, da tako kot so me one nahrule ni res. Zamerlu sem do dnu duše. In ko sva šla spat, je ta kreten z mano hotel še seksat. Nisem dovolila.
Sedaj se že 3 tedne z puncami ne pogovarjem, enostavno sem jih zasovražla, tako kot one mene. Od očeta sem pričakovala, da jih bo opozoril, da se tako ne smejo obnašat in, da naj bodo bolj spoštljive do človeka, ki jim ogromno pomaga. Pa nič. Mislim, da bom mogla počasi pakat 

moja mami je bila v zelo podobni situaciji, s tem, da sem se jaz že odselila, moja mlajša sestra takrat stara 16 let in partnerjevi dve hčerki (16 in 14) pa so ostali skupaj. Pri moji mami in sestri je bilo tako, da so ju dobesedno njegovi hčeri imeli za služkinji...."a mi nisi oprala tistih kavbojk, a je majica že zlikana, kaj je za kosilo - o fuj, jz pa tega že ne bom jedla..." in take..pa grdo govorjenje v stilu "atijeva budala"....Tudi med njegovima hčerkama in mojo sestro so se s strani maminega partnerja delale ogormne razlike. Od moje sestre je pričakoval, da bo med vikendi pospravila celo hišo (prah, sesanje), njegovi dve pa naj bi po njegovem lahko spali do kosila, saj sta celo noč bile za comp...Moja sestra pa sploh ni imela dostopa do računalnika...Nevzdržno je bilo...jz sem samo debelo gledala v kaj se je moja mami spustila...sestra se mi je v dno duše smilila...Na srečo mami ni dolgo zdržala, po 3-4ih letih je šla nazaj v svoje stanovanje. Sestra se je preselila k fantu. Taisti partner je še vedno njen "partner" ampak živita nekako kot fant in punca, saj se imata rada, zelo. Ampak šele zdaj, ko je mami spet doma v svojem stanovanju je  spoznal kakšno krivico je njej in moji sestri delal. Tudi njegovi dve hčerki zdaj že študirata in nekako sta šele zdaj, po več letih, začeli spoštovati mojo mami. Tastarejša se ji je zadnjič menda nekaj zaupala in zraven tudi omenila, da svoji tapravi mamici tega kar ji je povedala ne upa, oz. ne more zaupat....
Tko...po svoje se je mamina vztrajnost izplačala, le umakniti se je morala iz okolja, kjer je veljala za "vsiljivko" z vidika otrok.

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 60
21.1.2009 7:56:23   
naja17
Nisem šla brat vsega, verjetno pa ti je vsaka po svoje kej pametnega povedala.

Moje dva sta se ločila pri mojih 3,5 letih in si po tem dobila vsak svojega partnerja. Z očetom in mačeho sem živela od 7. leta in pol dalje. Ženska, ki mi ni nič, me je vzgajala in zato sem ji hvaležna. Ampak… Bila sem otrok z veliko bolečine, prišla je tudi puberteta in izrečeno je bilo marsikaj. Vem, da sem jo kdaj tudi prizadela, ampak nikoli, res nikoli se ni naredilo, da z menoj ne bi govorila 3 tedne… Mislim, da ni bilo niti dneva, ne pomnim…. Res pa je, da moj strogi oče tega niti ni dovolil in hvaležna sem mu za to. Spoštovanje do nekoga, ki ti pere, lika in te hrani, mora biti! In iz spoštovanja to tudi vračaš!

Prvi, ki nima spoštovanja do tebe, je tvoj mož in nato tudi hčere. Kar otroci vidijo, tega se naučijo in tako delajo. Najprej boš mogla razčistiti z njim, da boš kaj dosegla pri puncah.

Nikakor se pa ne strinjam s tvojim stavkom »enostavno sem jih zasovražila, tako kot one mene«… Ne verjamem, da te sovražijo in tudi, da ti njih, ne… Je to res možno? Lahko, da si obupana, lahko da jezna, ampak sovraštvo je tako močna beseda… Če bi bile to tvoje hčere, bi tudi lahko to napisala? Misliš, da lastni otroci nikoli ne pridejo v obdobje, ko rečejo svojim staršem kaj kar jih prizadene? Moja mačeha me ima za svojo, kljub svojima dvema hčerkama. Seveda je bila razlika, ampak meni je bilo to razumljivo, vseeno vem, da me ima neizmerno rada….

Dobro premisli o svojih besedah. Če resnično čutiš sovraštvo, nimaš tam več kaj iskat.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 61
21.1.2009 13:04:07   
softic
Vam moram povedat, da smo se pobotali in se že v zraku čuti, da med nami ni več sovraštva. lepo se pogovarjamo in se razumemo.
Med besedami sem ji dala vedeti, da jih bom zapustila in, da nimam več živcev.
to jih je verjetno spravilo na realna tla.user posted image
Vsaj za enkrat, v kolikor se bo stanje poslabšalo, bom pa naredila korak selitve.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 62
21.1.2009 18:09:07   
lelaval
mislim, da ti je Ronja tako lepo napisala, da sploh ni več kaj dodat

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
21.1.2009 18:11:09   
lelaval
Vam moram povedat, da smo se pobotali in se že v zraku čuti, da med nami ni več sovraštva. lepo se pogovarjamo in se razumemo.
Med besedami sem ji dala vedeti, da jih bom zapustila in, da nimam več živcev.
to jih je verjetno spravilo na realna tla.
Vsaj za enkrat, v kolikor se bo stanje poslabšalo, bom pa naredila korak selitve.

Sem prav vesela, da ste uspeli zgladit stvari Pa upam, da ne samo začasno - da ne bosta čes čaz zopet po starem delali.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu softic)
Neposredna povezava do sporočila: 64
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

TV.
пеперутка16

Koliko časa dnevno gleda vaš otrok televizijo?

Ne gleda/je premajhen. (33%)

Do 30 min. (50%)

1 - 2 h. (17%)

Več kot 2 uri. (0%)

Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!