TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: softic Sem vam že pred časom pisala, da živim s partnerjem in njegovimi hčerami. (5,5 let) Vse je bilo še nekako znosno, vse dokler nisem zasledila, da me ima tamala (13 let) za "budalo butasto" in kako ji grem na živce. Stvar sem hotela razčistit z otroki in partnerjem, in dobila sem hladen tuš z vseh strani.Skoraj me je kap. Punce so mi rekle, da sem zelo slaba mama, da ne pomivam posode kadar kuham kosilo ( čeprav vsak dan pospravim kuhinjo v nulo, ostane le posoda, ki jo punce zamažejo po tistem, ko grem spat) Dolgo so na račnalniku in so seveda potem lačne. Bilo je še več podobnih kritik, vmes so jokale in bile najbolj uboge na tem svetu. Jaz **** dim, ki vsak dan kuham, pospravljam, hodim v službo in jim domov prinašem vse tiste drobne stvari, ki so v kuhinji in pri hiši nepogrešljive. Moj partner je samo opazoval rekel ni nič, čeprav ve, da tako kot so me one nahrule ni res. Zamerlu sem do dnu duše. In ko sva šla spat, je ta kreten z mano hotel še seksat. Nisem dovolila. Sedaj se že 3 tedne z puncami ne pogovarjem, enostavno sem jih zasovražla, tako kot one mene. Od očeta sem pričakovala, da jih bo opozoril, da se tako ne smejo obnašat in, da naj bodo bolj spoštljive do človeka, ki jim ogromno pomaga. Pa nič. Mislim, da bom mogla počasi pakat moja mami je bila v zelo podobni situaciji, s tem, da sem se jaz že odselila, moja mlajša sestra takrat stara 16 let in partnerjevi dve hčerki (16 in 14) pa so ostali skupaj. Pri moji mami in sestri je bilo tako, da so ju dobesedno njegovi hčeri imeli za služkinji...."a mi nisi oprala tistih kavbojk, a je majica že zlikana, kaj je za kosilo - o fuj, jz pa tega že ne bom jedla..." in take..pa grdo govorjenje v stilu "atijeva budala"....Tudi med njegovima hčerkama in mojo sestro so se s strani maminega partnerja delale ogormne razlike. Od moje sestre je pričakoval, da bo med vikendi pospravila celo hišo (prah, sesanje), njegovi dve pa naj bi po njegovem lahko spali do kosila, saj sta celo noč bile za comp...Moja sestra pa sploh ni imela dostopa do računalnika...Nevzdržno je bilo...jz sem samo debelo gledala v kaj se je moja mami spustila...sestra se mi je v dno duše smilila...Na srečo mami ni dolgo zdržala, po 3-4ih letih je šla nazaj v svoje stanovanje. Sestra se je preselila k fantu. Taisti partner je še vedno njen "partner" ampak živita nekako kot fant in punca, saj se imata rada, zelo. Ampak šele zdaj, ko je mami spet doma v svojem stanovanju je spoznal kakšno krivico je njej in moji sestri delal. Tudi njegovi dve hčerki zdaj že študirata in nekako sta šele zdaj, po več letih, začeli spoštovati mojo mami. Tastarejša se ji je zadnjič menda nekaj zaupala in zraven tudi omenila, da svoji tapravi mamici tega kar ji je povedala ne upa, oz. ne more zaupat.... Tko...po svoje se je mamina vztrajnost izplačala, le umakniti se je morala iz okolja, kjer je veljala za "vsiljivko" z vidika otrok.
|