Čupka -> RE: gastroskopija pri 3 letniku (9.12.2008 10:23:54)
|
No, predvsem otroku ne dajo narkoze, temveč neko posebo obliko pomirejvala, ki otroku baje naredi manj škode, kot anastezija. Moja mala je bil zelo omotčina, ko se je zbudila. Bilo ji je precej slabo, vendar je hitro minilo. V cca 1 uri je bila dobra in je že veselo jedla. Domov sva šle isti dan. Gastroskopijo je imela že dvakrat. Enkrat pri starosti 3 let in drugič pri starosti 6 let. Povedala je, da je videla vse, kar se je dogajalo z njo, med posegom. Lahko si zraven, vendar jaz nisem bila. Videla je mene, ko sem odšla iz sobe, čeprav naj bi takrat že spala - z odprtimi učki, seve. Videla je na monitor in videla je sestre, ki so jo držale. Vendar pa na to nima slabega spomina in bolelo je ni nič, tudi čutila ni nič. To pa zaradi pomirjevala. Za starše bolj zoprna zadeva, kot za zadete mulčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A ja, je pa zoprno, ker mora bit otrok povsem tešč. Poseg pa včasih opravijo tudi šele ob 12.00, ali še malo kasneje. To je v bistvu bilo obakrat najtežje zanjo.
|
|
|
|