SPANJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

fujdo -> SPANJE (8.12.2008 10:05:51)

punce pozdravljene imam 2 meseca staro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].ki mi noce zaspat do pol 1 ponoci.kaj mislite da lahko kaj storim da zaspi prej?????'

vodica -> RE: SPANJE (8.12.2008 13:08:16)

Pri dojenčkih se ne da naredit veliko,da bi spali tako kot mi hočemo.Ima pač svoj ritem spanja in mislim da tu ni kaj pomoči.Mine samo od sebe,večji so boljše je.Sicer je pa zdej že tolk velika da najbrž že čez dan rabi manj spanja,pa jo probi čez dan mal več gor držat,če ti bo ratalo.

AnciM -> RE: SPANJE (8.12.2008 14:38:30)

Poskusi narediti bolj očitno razliko med dnevom in nočjo. Na primer, jaz sem mojega na začetku podnevi striktno zbujala na 3 ure, da sva jedla, se previla... Ponoči sem ga pa pustila pri miru. Podnevi je TV vedno prižgan, da je hrup. Po 22h se TV utiša na minimum (mali spi v dnevni). Rolet nikoli ne spuščam podnevi...

simin -> RE: SPANJE (8.12.2008 15:53:17)

jaz sem mojega že od prvega dne doma navajala na večerno rutino tako, da sem ga okoli 19.00 začela umivat, pa preoblekla sem ga v pižamo oz. spalni pajac, pa TV ali radio smo dali bolj potiho, potem še dojenje in je zaspal. pa še danes, ko je star 8 mesecev, se tega držimo in vedno zaspi od pol osmih do osmih zvečer. vstaja pa okoli 6.00 zjutraj. pa ponoči se še hraniva.
res je, da otrok ne moreš programirat, poskusiš pa lahko, naj ima vsak večer isti "obred".
srečno!

Lucija Perc -> RE: SPANJE (8.12.2008 16:53:58)

Probaj naredit zvečer nekakšen "obred" pred spanjem, ki naj bo vsak dan enak. NPR kopanje, hranjenje, crkljenje, branje pravljice,... in podobno. Počasi si bo zapomnila da je tako zvečer čas za spanje. 

botrca -> RE: SPANJE (8.12.2008 22:35:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Lucija Perc

Probaj naredit zvečer nekakšen "obred" pred spanjem, ki naj bo vsak dan enak. NPR kopanje, hranjenje, crkljenje, branje pravljice,... in podobno. Počasi si bo zapomnila da je tako zvečer čas za spanje. 

točno tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Stran: [1]