honey
|
Mi sicer še nismo imeli problema, da bi mu morala vrtati zaradi kariesa, mu je pa brusila zalita zobka, ker je dala preveč tiste zaščitne prevleke čez. In moram reči, da je zobarca res v redu. Jaz sem tudi mislila, da bo mali zaprl usta, ko bo videl sveder, ampak ne. Ona mu je razložila, da mu bo morala malo pobrusit zobek, mu dala v roke "čebelico" (sveder), ga prižgala, da je čutil, kako vibrira in potem sta opravila. Jaz sem bila zraven pa čisto trda od strahu Ja, pa s tem, da se mali sam usede na stol, brez mene oz. kogarkoli pod njim. Sta se pogovorila z zobarco, da je on že tako velik, da res ni treba, da ga nekdo drži v naročju Drugče pa mu večkrat preberem knjigico "Zajček Srečko pri zobozdravniku". Je res super knjiga - kako si je zajček Srečko zlomil zobek, ko sta mu hudobna volk in lisica pobarvala kos starega železa v korenček. In potem, kako ga je bolel zobek, da je bil že povsem oslabel, ker ni mogel ne jesti ne piti in mu je potem prijateljica sova svetovala, da naj gre k veverici zobozdravnici, da mu bo zobek popravila. Vendar je bilo zajčka strah, da ga bo bolelo, ko pa res ni mogel več, se je spomnil, da je slišal neko žabo regljati, da kako je pri zobozdravniku hudo, da pa ta žaba ves čas reglja v tri dni. In se je revček odpraivl k zobozdravniku, kjer mu je popravila zobek in je bil potem spet ves vesel, sploh, ker ga sploh ni tako hudo bolelo, samo malo ga je zaščemelo. Knjigico je napisala prav neka zobozdravnica oz. dr. dent., tako da je res dobro napisana, sploh za take male otroke, ki jih je vsega takega strah. Mogoče bo komu pomagala, predvsem pa mislim, da bi bilo potrebno zamenjat zobozdravnika, da bo imel drugačen pristop, kot ga ima ta vaša. Res pa je, da je zelo težko najti takega zobozdravnika. Čeprav se mi zdi, da so na otroški urgenci zelo prijazni zobodravniki, znajo z otroci. Vsaj tako mi je svakinja govorila, ko je morala peljati svojo 6-letnico, ker ji njen zobozdravnik ni izpulil celotne škrbine.