Kako razložiti otroku kdo je papež (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Pia73 -> Kako razložiti otroku kdo je papež (3.4.2005 21:31:29)

Ker je včeraj umrl papež in naš 4,5 letnik srka informacije kot goba, mu je seveda potrebno razložiti kdo je bil oz. je papež. Seveda sva se z možem potrudila. Kako pa bi to razložile/li 4,5 letniku?

cmokec -> Kako razložiti otroku kdo je papež (3.4.2005 21:46:50)

Pri nas smo Sari rekli, da je papež stric, ki duhovnikom pove, kdaj je treba v cerkvi imet mašo pa molčkat, pa on pove, kdaj se barvajo pirhi in kdaj se rodi Jezušček. In če župniki kaj ne vejo, vprašajo papeža on vpraša Jezuška in pove duhovnikom. Zato ga imamo vsi zelo radi, tudi Jezušček.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Blink1 -> Kako razložiti otroku kdo je papež (3.4.2005 21:57:43)

:rozica:kak lepo:rozica:

Mi še nimamo takih problemov, zato ne znam svetovat.

Pia73 -> Kako razložiti otroku kdo je papež (3.4.2005 22:00:27)

Mi smo bolj realisti. :)- Smo mu povedali, da je on šef vseh župnikov in je skratka glavni,... Seveda je sledilo kup pod vprašanj,...

samuelion -> Kako razložiti otroku kdo je papež (4.4.2005 0:37:06)

Mi je vsec, da se še nekdo odloča za realen odgovor. Zakaj? Ker straši delajo prevečkrat napako in možgane filajo z nepotrebnimi informacijami, ki otroke delajo samo konfuzne.

Npr en primer.:
0-2 leti hov hov
2-6 kuža
6-> pes

in zakaj mu ne bi že na začetku povedali, da je to pes?

Kdor, da preenostaven odgovor, samo zato, da se znebi otroka je naredil napako. Otrok bo slej ko prej ugotovil, da ste mu povedali neresnico in bo zgubil v zaupanje v vas. Kaj se pa dalje zgodi....

In se k odgovoru....
Otroku se pove, da je papež: vladar rimokatoliške vere
:hudicek:
pa dobro je odpret kaksno enciklopedijo in kr ven brat :)-:)-

Anonimen -> Kako razložiti otroku kdo je papež (4.4.2005 9:29:57)

Samuelion, načeloma se strinjam, samo potem pade milijon povprašanja, za kar pa moraš že enciklopedijo odpret ;)

Jaz bi mu rekla, da je papež vodja oz. glavni med duhovniki.

Grascakinja -> Kako razložiti otroku kdo je papež (4.4.2005 9:51:32)

Samuelion, vsakemu otroku je treba razložiti tako, da je sposoben razumet. Resda se s tabo glede psa strinjam, pa še je takih primerov, ne morem pa 4 letniku razlagat nosečnosti in rojstva ali pa kdo je to papež, enako kot 6 ali 12 letniku.

samuelion -> Kako razložiti otroku kdo je papež (4.4.2005 16:18:38)

napaka je, da se otroci podcenjujejo ze v osnovi. napolni ga z informacijami, saj jih bo ze precistil in prebavil ko bo lahko. 1000 zakaj in 1000 zato... temu se ni za ognit, ce pa ti je tezko odpret enciklopedijo in ze vsest zraven malega .... ;)

piščanc -> Kako razložiti otroku kdo je papež (4.4.2005 21:34:38)

jah, ne vem otroku najprej rečemo, da je hov hov, ker ga po tem lahko spozna, ker se pes tako oglaša. Pes je zelo težka in neprivlačna beseda, ki otroku nič ne pomeni. Ne vem, zakaj bi otroku razlagali da je papež vladar..., če ne ve kaj te besede pomenijo. Naj se počasi nauči vseh besed, prav tako je pomembno, da ve kaj je hov hov, kaj je kuža itd. počasi naj pač spoznava vse sopomenke??

Blanka77 -> Kako razložiti otroku kdo je papež (4.4.2005 23:06:37)

Samuelion, se strinjam s tabo. mene prov živcira, ko otroke učijo hov hov. Jaz rečem temu pes, tudi ko se pogovarjam z malo. Pa mala je in ne papa, itd.

Stran: [1]