|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice 87,86,85letnik ŠTAJERKE
13.12.2008 17:09:27   
smejčica
Maja zarja.
Ja zenkrat še gre, amapak vse težje,....ni več volje, pa bom vseeno dala vse od sebe. user posted image
Moj porod pa je bil naporen. Zjutraj sem prišla na pregled, pa so mi zaradi pritiska sprožili porod. Tako, da sem bila celi dan tam. Rodila sem pa šele zjutah ob štirih. Popadkov nisem imela, odprta za 1-2 prsta. Pol pa so se začeli tisti pregledi pa to, ko so boleli ko user posted image . No, zvečer okoli 22.00 ure mi je odtekla voda, no takrat pa se je počasi začelo. Bila sem na umetnih popadkih, nič kaj prijetno. Sem upala, da bom imela svoje. Moj je bil ves čas z mano, tako, da mi vsaj dolgčas ni blo. Vseeno pa sem si mislila, sploh takrat, ko se še nič ni dogajalo...zdaj mi lahko še na kakšen sok nekam šla. user posted image Grozno je bilo tudi tisto z boka na bok. Uf, so me že tak boleli. Na začetku so mi dali še gel in svečko. No, dragi je pomagal malečko spravit v porodni kanal. user posted image Ko pa se je rodila, pa je dragi še bil 2 urci pri nama, pol pa je šel domov ajat. Tak je blo fajn, da je bil zraven, res. Ga nisem in ga še zdaj ne morem prehvalit.user posted image
Rodila pa sem v Mariborski porodnišnici.

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 101
13.12.2008 17:30:40   
maja zarja
O smejčica,a si mela preeklampsijo? Jaz sem jo imela sem zadnji mesec bila v bolnici pol pa so mi tudi zaradi pritiska sprožli porod.Bila sem 12 ur na umetnih popadkih,pa se nisem odpirala.Moj tlak pa je bil že porazn 220/120 in so me dali na CR.Je pa bil tudi moj dragi skoz z mano,da sem lažje prestajala tiste umetne popadke.

ok grem zdaj k mami na user posted image , me Zarja že čaka.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 102
13.12.2008 17:57:08   
majar.
tudi jaz sem rodila v mariborski porodnišnici, pa naj povem kako je bilo...
zgodilo se je 1 teden po prihodu z morja in točno 1 mesec pred rokom...
še zdaj ne vem ali je bil za prezgodnji porod kriv dopust ali kaj drugega.
preden sem šla spat, sem mojemu pravila kak čuden občutek imam v trebuhu, kot da bi imela M krče, meni pa tudi malo jasno, da bi bili to popadki. ko bi vsaj kdo povedal pribljižno kk to zgleda...
ob 4ih zjutri se zbudim cela mokra, grem na wc, se umijem, preoblečem in grem nazaj spatuser posted image sem že mislila, da sem se polulala, buča jst. pa se mi v roku pol urce nardi isto, sem prov čutila kak je šla voda iz mene, zbudim sebata in mu povem. nama nč jasno, kdo bi pa pomislil, da je voda odtekla, ko sem pa imela še cel mesec pred seboj... pa greva za foro na internet gledat, nč pametnega zvedla, pokličeva še v porodnišnico, kr tk mal za foro, pa mi rečejo naj pridem na pregled-ura 5 zjutraj.

v porodnišnici me pregleda ena stara koklja, joj kk je z mano delala, kot da bi bla žival. pa mi najprej reče, da ni nič, pol si pa hitro premisli pa pravi, da bom rodila. danes? jutri? kdaj? noben ne ve....
me dajo v porodno sobo, voda teče iz mene v slapu, kar naprej sem bla mokra in še vedno nič vedela...
no pol sem okrog 4ih popoldan zvedela, da bom mogla rodit, ker dojenčel pač ne more brez vode v trebuhu in mi potisnejo not neko tableto, da bi se počasi že začelo. pa se ni...
ob šestih popoldan sem bila odprta komaj za 1 prst. ej, po  resnic povedano nisem vedla kaj to pomeni... rodit sem šla brez pojma o pojmu, ker v svoji nosečnosti še nisem prišla do tiste točke, da bi študirala o porodu. tud pribljižno nisem bila pripravljena. ne psihično, ne fizično...
no, in potem se odločjo za umetne popadke, to je pa nekaj najhujšega. ha ha
kaj praviš smejčica? user posted image

ne vem kako je ponavadi, jaz sem dobila dvojne in potem se je počasi začelo. bolelo kouser posted image in sem mislila da je to najhujša bolečina kar jih je, pa je bil komaj začetek. seba je bil ob meni od začetka pa do konca in v tistih urah je bil zame nabolj zasovražen človek.user posted image ampak je vse kletvice in napade dobro in brez zamere preživel.user posted image ja to pol itak veste kak grejo popadki, jst sem tiste ta hude devala čez 5 ur. kriza, ne? in potem na koncu še 2 potiska in ob 23.00 krik tisočletja in niagarski slapovi in hana je bila zunajuser posted image user posted image user posted image user posted image
moram pa povedati, da sem od 6ih zjutraj pa do 20ih zvečer poslušala krike iz sosednjih sob in si zraven mislila, pa kaj je res tolk hudo da se tolk derejo?? no, pol sem bla pa že jst na vrsti, hvala bogu.
sem pa mela to srečo da me ni bilo treba šivati ker je bila naša mala bučika tako micena, da sem jo tudi takoj po porodu za minutko stisnila k sebi in so jo že odpeljali v inkubatorju...
tam je moja micipici preživela noč in nič več, ker so rekli da je bila za nedonošenčka zelo vitalna in močna. kraljica!
prinesli so mi jo pa šele okrog 12e ure popoldan naslednji dan, seveda.
na začetku se nisva dojili, ker je bila mala prešibka, da bi bila zmožna vlečti bradavico. potem pa nama je počasi uspelo. v porodnišnici sva bili 12 dni, potem pa končno domovuser posted image

...end...

(odgovor članu majar.)
Neposredna povezava do sporočila: 103
13.12.2008 21:31:16   
smejčica

Maja zarja

Ne, nisem je imela. Pri meni je bil prisoten strah. Niso mi všeč ginekološki pregledi. user posted image Sem imela včasih povišan pritisk, pa mi ga je po parih minutah spet zmerla ali pa ko sem prišla s pregleda, pa je bil ok. No, ko pa sem šla v bolnico na pregled, pa tega niso vedeli. Pa mi je rekel, da je plodovnica v redu, popadkov ni, jaz sem se fajn počutla. Ko pa je videl pritisk, pa je rekel....nič, bo treba danes sprožit. Nisem še bila najbolj zato, sem rekla, če še lahko kak dan počakamo, pa je rekel, da je previsok. Da moremo zaradi naju obeh sprožit, ker je stanje lahko ogroženo za oba. No, pa sem se vdala. Rekla sem tudi, da mi ga včasih več krat merijo, pa so mi ga še en krat zmerli, pa je bil še večji. user posted image Strah pač. Nato me je še pregledal in ugotovil, da sem malo že odprta (pa ne bi o tem, kak je bil grob tam doli). No, pa sem šla v porodno. Tam je bil pa pritisk skoz normalen, in vsak, ko me je prišel pogledat (ko so menjali smene), me je vprašal zakaj sem tam, glede na to, da je bilo vse ok. user posted image Sem bila takrat kr malo jezna, da še niso počakali, ker bi se pa morda kmalu začeli naravni popadki. Pa kaj češ, komanda je padla. user posted image   Pa sva z dragim vedno rekla, samo, da ne bo decemberska (takrat še nisma vedela, da bo punčka). In ko po naročilu, rodila se je zadnjega novembra. user posted image

Majar

to je moglo bit pa res noro. No, mislim.....res ni najbolj fajn, če te bejbika za toliko dni prehiti. Nisi pripravljen, niti si ne misliš, da bi se lahko že kaj dogajalo. Ja, tile umetni so res user posted image . Jaz sem tud mojemu zadnji 2 uri govorila, da ne morem več. Pa me je tko tolažil. Je pa rekel, da sem se dobro držala. In da ni mogel vrjet, da se nisem kaj drla na njega. user posted image
Katera te je pa pregledala, ko si prišla? Je imela kratke rjave kravžlaste lase?
Tudi meni je bilo mučno poslušati krike iz porodnih sob, ko še sama nisem bila tako daleč. Sem se isto spraševala, kot ti. Upajmo, da bo drug porod spontan in brez umetnih popadkov. user posted image user posted image

Kaj pa epiduralno je katera imela?

(odgovor članu majar.)
Neposredna povezava do sporočila: 104
13.12.2008 21:39:52   
smejčica
tatly.
user posted image user posted image bravo za hiter porod. user posted image

barby_nik
kje hodiš? A še vedno delaš? user posted image Pogrešam tvoje smečke. user posted image

Pa ostale punce, kje ste zdaj?

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 105
13.12.2008 22:17:10   
maja zarja
Evo jaz sem tu! Zdaj pa tebe več ni.Jaz tudi pogrešam smajlije od barby_nik.
Evo mi pa imamo 11-ti zobek.user posted image To je bilo vzrok včerejšni vročini.Ja Smejčica vem kaj si prestajala.
No da še jaz povem mojo porodno zgodbo.Vse se je začelo že tam v petem mesecu nosečnosti.Visok tlak,imela sem preglede vsaki tedenuser posted image ,groza,pa vsak teden sem dala kri in urin.Roke sem imela že kot najhujši narkoman.Potem pa se mi je v 33 tednu tlak že tako zvišal,da sem bila hospitalizirana.Sprva sem imela tri tablete dnevno no čez nekaj dni sem jih imela že 6.user posted image Pa so mi govorili,ja rodit bo treba oba z otročkom sta ogrožna.Jaz se že psihično pripravim,ok bom pač rodila.Samo da bo bebica vredu.Pa so mi naslednji dan rekli,no ja je še čas.In to sem poslušala doooolge tri tedne.No pol pa me dajo konec septembra domov s 6timi tabletami na dan.5 oktobra pa moj otrok v trebuhu znori tak je brcala da sem mislila da bo kar skozi trebuh prišla ven,tlak pa itak ubijalsko visok.user posted image me pelje v bolnico kjer me seveda zopet obdržijo.V soboto 6.10. ob 22.00 pa mi tlak tako naraste,da me dajo v porodno , mi spustijo vodo, dvojno mero popadkov in pa tisti user posted image boleči pegledi.Zjutraj ob 10.00,ko pa vidijo da se ne odpiram in da itak nič ne bo s tega pa me končno dajo na CR in ob 10.20 končno osvobodijo mojo pupo,ki je bila dvakrat ovita v popkovino in pa v taki kalni plodovnici,da so se čudli,da je sploh preživela.Baje bi bil še samo en dan usoden.user posted image Naravnega poroda pa sploh ne bi preživelauser posted image .Potem pa je bila še par dni na AB in v inkobatorju.HB da se je tako izteklo.In imam zdaj takega sončka doma.In pa ,da je bil tistih 12 ur popadkov z mano moj dragi.

no zdaj pa sem napisala eno klobaso.......upam da se bo dalo kateri te kolobocije sploh brat.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 106
13.12.2008 22:41:28   
maja zarja
Ehhhhhhh dobeni ni za en predspalni čvek.Meni pa je taka tuga, dragi je v službi,dete spi,......jaz pa tu,samauser posted image
te pa grem spat. pa pa

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 107
13.12.2008 22:48:06   
smejčica
ma neeeeeeeeeee, jaz sem tukaj. Z mojim malo debatirava, pa tko. Pa sem se odjavla, ker nobene ni bilo. user posted image
Jaz sem za čvek!!!!! user posted image
Samo očitno res vse že nekaj lepega sanjate. user posted image

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 108
13.12.2008 23:49:52   
smejčica

Nič, se bom počasi jaz tudi poslovila. Z dragim še vreževa enga, saj veste, tko za lahko noč.user posted image user posted image user posted image
Se beremo jutri.
Nočko

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 109
14.12.2008 13:13:01   
barby_nik
Dobro jutro...user posted image

Hja vidim, da me pogrešate...user posted image no tukaj sem..včeraj ni blo nič prav časa...s polno paro delala...user posted image

no da še jaz povem mojo zgodbo...PDP sem imela 15.12.2007..No ker takrat ni blo nič, sem vsaki drugi dan hodila na CTG..19.12.2007 sem imela zadnji CTG.G še me je pregledal, da je vido kaj se dogaja..pa mi je reko gospa vi bote danes rodili...jaz pa njemu kaj kaj bom...nenene lahko do ju3 počakamo...user posted image je reko ne kar danes boste, ste za 1 prst odprti, tak, da gremo...no pol so me spravli v porodno sobo..in za user posted image user posted image user posted image dali umetne popadke-v bistvu so mi porod za brezveze sprožli,bi še lahko kaki dan počakali...no v porodno sobo sem prišla ob 12ih..nabasali so me z umetnimi...bolelo, ko svinja...user posted image user posted image malo smo se mantrali, pa od bolečin jokali in skoraj obupali...bolelo je...user posted image no najhujše kar pa mi je blo pa je bil iztis...ker sem samo govorla jaz se bom posračkala, pa mi je rekla babica ne rodili bote...user posted image user posted image user posted image no in ob 15:12 se je rodil najin sonček nik..to mi je bilo nekaj nepopisnega..user posted image  je bil poleg mene...po eni strani mi je blo fajn, po drugi pa ne...ker sem bla živčna ko user posted image ...no pol, so nikeca porihtali pa mi ga dali cartat..user posted image user posted image user posted image full pa mi je blo smešno, ko je rekla babica ura poroda 15:12h jaz pa sem mela rok 15.12.user posted image Rodila pa sem na ptuju in so bli  res full fajni...user posted image user posted image

nič malo zabluzila...grem si user posted image ..pa uživat..zdraven pa priboljšek...user posted image

se tipkamo pol kaj...pridne mi bodite čvekice...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil barby_nik -- 14.12.2008 13:16:20 >

*Ni lepšega od vzajanja in zahajanja sonca.
Ni večjega čudeža kot je otrok*

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 110
14.12.2008 14:15:52   
barby_nik
user posted image

Jaz sem tu, vas pa ni...kje ste?čvekice...user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu barby_nik)
Neposredna povezava do sporočila: 111
14.12.2008 14:33:07   
smejčica

Ojli

Pa si se le pokazala. user posted image
Ne bi raje tisti priboljšek ven spustila? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 112
14.12.2008 14:48:01   
barby_nik
user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil barby_nik -- 14.12.2008 14:49:00 >

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 113
14.12.2008 14:48:47   
barby_nik
IZVIRNO SPOROČILO: smejčica

Ojli

Pa si se le pokazala. user posted image
Ne bi raje tisti priboljšek ven spustila? user posted image

user posted image če paše poleguser posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 114
14.12.2008 14:48:48   
majar.
vidim punce, da ga kr bakate...
kaj pa med dojenjem, ste se vzdržale, al ste vseen?
jst sem že 1 celo leto brez vsega, pijemo ga itak ničveč ne-prej smo ga vsak vikend, zarad kajenja me pa tam pa tam zamika, ampak sem rekla da dokler dojim, ne hvalauser posted image

ja drugač pa, danes sva prvič po dolgem času oba z dragim doma, bova maximalno izkoristila, ker on po navadi dela 7 dni na teden, tk da če me nič ne bo, mam dober razloguser posted image

vreme je itak v k...., spali smo do 12ih, smo mogli še od včeraj nadoknadit, ewo to  je to
zdaj pa user posted image user posted image user posted image user posted image

aha...
pri kateri sem zapacala, da ima roj dan 15.11??
jst ga mam pa 16.11user posted image ha ha škorpijonke, huda huda

user posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 115
14.12.2008 14:51:34   
barby_nik
IZVIRNO SPOROČILO: majar.

vidim punce, da ga kr bakate...
kaj pa med dojenjem, ste se vzdržale, al ste vseen?
jst sem že 1 celo leto brez vsega, pijemo ga itak ničveč ne-prej smo ga vsak vikend, zarad kajenja me pa tam pa tam zamika, ampak sem rekla da dokler dojim, ne hvalauser posted image

majar...
ko sem ga dojila nisem...me pa je full mikalo...user posted image sem pa že vse nadoknadila..user posted image

< Sporočilo je popravil barby_nik -- 14.12.2008 14:52:07 >

(odgovor članu majar.)
Neposredna povezava do sporočila: 116
14.12.2008 14:53:42   
smejčica

Ja pa čuj barby_nik, pa veš, da cigareti škodujejo zdravju? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 117
14.12.2008 14:54:59   
smejčica

Mislim tako mlada, pa cigaret v ustih. Groza ..... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 118
14.12.2008 14:58:07   
majar.
aja...
jst nisem misla na cigarete...
za njih vem da škodujejo zdravju, kakšna domača domačica....

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 119
14.12.2008 15:00:32   
barby_nik

Ja pa čuj barby_nik, pa veš, da cigareti škodujejo zdravju? user posted image

bom probala nehat..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 120
14.12.2008 15:02:03   
barby_nik

Mislim tako mlada, pa cigaret v ustih. Groza ..... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 121
14.12.2008 15:11:20   
smejčica
barby_nik
No, takšne stvari jaz poslušam. user posted image
Nič bat, ne obsojam. Sem sama kadilka. user posted image

majar
jaz sem vseeno, ko sem dojila, kakega potegnila, ker mi je tko dišalo. :) Redko, sem pa. Ko je šla mala ajat, tko da se je par ur za tistem dojila.
No, zdaj upam, da ko bom noseča z drugim otrokom, neham.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 122
14.12.2008 16:32:01   
barby_nik

barby_nik
No, takšne stvari jaz poslušam. user posted image
Nič bat, ne obsojam. Sem sama kadilka. user posted image

majar
jaz sem vseeno, ko sem dojila, kakega potegnila, ker mi je tko dišalo. :) Redko, sem pa. Ko je šla mala ajat, tko da se je par ur za tistem dojila.
No, zdaj upam, da ko bom noseča z drugim otrokom, neham.user posted image

smejčica ni panike...user posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 123
14.12.2008 21:18:31   
smejčica

Ja, kaj zdaj čveke. A vas je tema vzela?

Neposredna povezava do sporočila: 124
14.12.2008 21:25:33   
barby_nik
user posted image  meni ni tema vzela...
heh, nik je že doma...iz počitnicuser posted image

smejčica kaj boš povedla?

samevam moja fanta že oba spita...user posted image

< Sporočilo je popravil barby_nik -- 14.12.2008 21:26:28 >

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.