vanilla -> RE: majčice iz MB in okolico (20.3.2009 10:35:04)
|
Ojla! O, Pikica, kako lepo te je slišat, da si v redu in da si doma. Smo se kar ustrašile, da ne bi slučajno naredila "uradno otvoritev" majčic v P [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. O, imaš pa potem rok takrat ko jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ja, to da se že v tem obdobju radi začnejo prezgodnji popadki je pa kar pogosto. Potem ti preostane samo še počivanje lepo do konca in pitje magnesola. Tako da se res kar čuvaj! No, upam, da se spet kmalu dobimo (lahko kar na istem mestu) in bomo spet čvekale kaj... Lahko že drug teden - tokrat tudi s tabo, Pikica! Ebetka, upam, da si kaj boljše! Oreng te je to zadelo! Ampak nosečkam itak pade imunski sistem, sploh potem proti koncu in zato se lahko zgodi, da fašemo take prehlade. Pazit se moramo tudi, če je lepo sončno vreme, ker zna bit zelo varljivo, če obenem piha veter in so previsoke temperature. To je tudi idealno za viruse. Poloma, upam, da ti gre učenje dobro od rok. Sicer pa vem, ja, kako je to, ko si skos iščemo izgovore in bi rajši počeli karkoli drugega kot pa sedeli pred knjigo. Jaz sem v redu. Včeraj sva bila z mojim na materinski šoli in sva bla edini par! So kar nekaj odpovedovale ene - tudi zaradi sneženja itd. No, ampak smo se meli super. Smo imeli kar individualno predavanje z dvema babicama. Čist sproščeni smo bili in smo se vmes pogovarjali. Čudovite nasvete so nama dale - od tega, kako je dihanje izredno pomembno in da mormo dihat, ko nastopijo popadki,ker s tem zmanjšamo bolečino in tudi preusmerimo misli na dihanje in ne na bolečino. Pa o masaži hrbta med popadki, o TENSU (tisti elektronski zadevi, ki ti jo nalepijo na hrbet in z električnimi dražljaji masira prave točke, da zmanjša bolečino).... Pa, da je treba čimveč hodit med popadki itd. In o vseh možnostih, ki jih nudijo v porodnišnici za lajšanje - le rečt je treba in bit odločen, da ti res to vse omogočijo. Za marsikaj sploh nisem vedela, da imajo in da imaš pravico do tega, le rečt je treba. Ne vem, meni so se nasveti res zdeli koristni. Pa tut midva sva malce pošimfala vmes to naše porodničarstvo: da ne dajo ultive radi, da ne vidijo radi, če hočeš hodit in menjavat položaje (ker te najraje kar na hrbet poknejo, da majo mir), da prehitro režejo presredek itd..... So se kar strinjale in rekle, da bo najboljši recept (ki pali pri babicah), da smo recimo prijazni in da recimo partner poskuša dosti stvari na šalo obrnit in jih kaj spomnit (recimo za ultivo, sedenje na žogi, pručki, hojo, spremembo položaja na postelji, itd.). Ker če vidijo prijaznost iz naše strani, potem se temu ne morejo upret [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Rekle pa so, da je tega veliko premalo, ker večina parov pride ful živčnih in ekstra pametnih - in potem se iz tega ne izrodi nič pametnega in se samo kregajo vsi tam... Tako da - prijaznost rodi prijaznost. Ohranit mirno kri in se predvsem sprostit, ker porod je naravna stvar in že zato imamo dovolj razlogov, da se sprostimo in da ne začnemo paničarit. Huh, sem se razpisala....Se vidi, da je zunaj grdo vreme in mam navdih za filozofiranje, hehe..... No, mene so v glavnem kar pomirile! Nič, lepo se imejte in veliko počivajte. Evo, dopolnila sem 34. teden... Uffff, že!
|
|
|
|