miševi -> Sladkorna (4.4.2005 8:02:26)
|
Na sredini prve nosečnosti so tudi meni odkrili nosečniški diabetes:(( (mimogrede, Valentina, res je, da če si močnejši, kot sem tudi jaz, da bi tudi zaradi tega lahko prišlo do tega, vendar je tudi ogromno zeeeeloooo suhcenih nosečnic s tem diabetesom). Na začetku dieta, pa špikanje v prst, po enem mesecu - pri vrednosti 8 pa do konca 2x na dan inzulin. Tudi jaz sem mislila, da ne bom zmogla špikanja, pa potem kar gre. Pri tem diabetesu so meni rekli, da je "najhujši" jutranji obrok (kar sem glesde na vrednosti tudi sama kmalu ugotovila), zato takrat čim manj kruha, raje kakšno sadje zraven.... Preživela sem z dieto (z občasnimi prekrški) do konca, otroček hvala bogu po porodu v redu:) - nekaj časa mu kri kontrolirajo, da vidijo, da je vse v redu. Potem je ta diabetes izginil, kot je prišel:bravo:. Sedaj, ko sem v drugo noseča, sem že takoj G povedala, kaj je bilo prvič in me sedaj bolj kontrolira. Zaenkrat je še vse ok, bom pa videla 11.4. kaj bo, ko bom šla zopet na test. Srečno in brez strahu do konca!:rozica:
|
|
|
|