|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod v vodi?!
5.12.2008 19:30:55   
Mlada mamica
Izkušnje prosim,katere ste ga preiskusle,oz.tut tiste ki vete kaj o tem...user posted image
Razmišljam,da bi se odločla za porod v vodi...
Hvala za odgovore....

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod v vodi?!
5.12.2008 20:01:13   
detelja
Mlada mamica tudi jaz sem razmišljala o porodu v vodi, ampak odpade...bila sem okužena s streptokokom pa baje, da je v nosečnosti velika nevarnost, da se ponovno pojavi in baje to zame odpade...gin. mi je rekla, da mora bit nosečnica popolnoma tipi topi, da ji odobrijo porod v vodi-normalen pritisk, nobenega vnetja, težav v nosečnosti....moja sodelavka je rodila v vodi pa je rekla, da je bila ful zadovoljna in da bi porod v vodi še ponovila...edino kar je rekla, da se ji je banja zdela prevelika, da ni znala kako se naj namesti...ampak, če tako gledaš saj tudi jaz nevem kako se bom znašla na navadni porodni miziuser posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2008 20:04:43   
zmajaz
Js drugače nimam s tem posebnih izkušenj, se pa samo spomnim iz materinske šole, da so nam rekli, da na koncu zelo zelo malo žensk na koncu dejansko rodi v vodi, ker jih iz različnih razlogov pred koncem poroda prestavijo ven.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2008 20:30:48   
skuštrana
Js drugače nimam s tem posebnih izkušenj, se pa samo spomnim iz materinske šole, da so nam rekli, da na koncu zelo zelo malo žensk na koncu dejansko rodi v vodi, ker jih iz različnih razlogov pred koncem poroda prestavijo ven.

Ja, to počnejo v Postojni. V tujini je drugače, tam ženske dejansko rodijo v vodi. Tudi jaz sem si želela roditi v vodi, ampak se žal ni izšlo. No, v tretje gre rado, morda mi sedaj uspe user posted image
5 mojih prijateljic je rodilo v vodi (celoten porod) in vse razen ene so bile super zadovoljne. Ta, ki ji ni pasalo je pa bila v kadi samo na začetku potem pa se je prestavila na pručko in je rodila tam.

Drugače pa malo z iskalnikom poišči, je že bilo kar nekaj govora o tem.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 5.12.2008 20:31:40 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2008 6:34:29   
Anonimen
Porod v vodi se izvaja v zelo majhni meri v SLO....zaradi možnosti okužb.Po svetu se tudi opušča. Kar se dela v vodi je edino premagovanje porodnih bolečin....po tem pa porod teče "na suhem" po normalni poti.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2008 10:03:08   
Mlada mamica
Hvala vsem za odgovore,sem jih vesela....
Tudi jaz zaj čakam na izvide za bakterijo Streptokok,upam,da bo vse ok!
V primeru(najslabšem)da nimam pogojev za porod v vodi,lahko ostanem brez epiduralne ali ultive?Glede nato,da se moreš za ta način predhodno naročit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2008 10:27:08   
detelja
Mlada mamica nam je gin. svetovala, da če želimo imeti EA ali ultivo nismo pa še čisto ziher, da naj ji vseeno povemo, da nam, da napotnico in da gremo v bolnišnico se z anestezistom zmenit in da dobimo tisti nek papir, ki ga moraš imet ob porodu, da imaš odobreno ali EA ali ultivo (boljše, da imaš ta papir pa ga ne rabiš kot pa da si premisliš pa ga nimaš)...rekla pa je, da tudi, če si že zmenjen z anestezistom za EA ali ulstino ni nujno, da ta način poroda izbereš...predvidevam, da si iz mojega konca zato mislim, da zate velja isto...pa še to SB MS ima vsako drugo soboto v mesecu od 10-12 h uradne ure in si lahko greš pogeldat porodne sobe, banjo za porod v vodi...vse si lahko ogledaš, seveda, če tisti trenutek ni zasedeno...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.12.2008 11:42:33   
skuštrana
Po svetu se tudi opušča. Kar se dela v vodi je edino premagovanje porodnih bolečin....po tem pa porod teče "na suhem" po normalni poti.

Res me zanima od kje ti te informacije?V tujini se celoten porod izvaja v vodi, preverjeno..No, pri nas se ne, ker babice niso usposoblejen za to in imajo rajši, če gre sam izstis na suhem.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 6.12.2008 11:43:47 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2008 11:47:03   
Mlada mamica
predvidevam, da si iz mojega konca zato mislim, da zate velja isto...pa še to SB MS ima vsako drugo soboto v mesecu od 10-12 h uradne ure in si lahko greš pogeldat porodne sobe, banjo za porod v vodi...vse si lahko ogledaš, seveda, če tisti trenutek ni zasedeno...

Ja, s tega konca sem ja in grem v Rakičan rodit...V sob 13.grem na ogled porodnišnice,tak kak si napisala od 10 do 12 ja.Bom pa še definitivno vprašala kak pa kaj glede tega ja...Hvala....

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2008 11:49:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Po svetu se tudi opušča. Kar se dela v vodi je edino premagovanje porodnih bolečin....po tem pa porod teče "na suhem" po normalni poti.

Res me zanima od kje ti te informacije?V tujini se celoten porod izvaja v vodi, preverjeno..No, pri nas se ne, ker babice niso usposoblejen za to in imajo rajši, če gre sam izstis na suhem.

Iz prve roke iz materinske šole v PO! Prenašam samo podatke, ki sem jih tam dobila.

Zdaj pa se ne delaj pametna.

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2008 17:00:43   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Iz prve roke iz materinske šole v PO! Prenašam samo podatke, ki sem jih tam dobila.

Zdaj pa se ne delaj pametna.

Najprej si dobro preberi- napisala sem, da pri nas (v Postojni, ne vem kako je v MS) počnejo tako, ker babice niso dovolj izobražene za izvajanje porodov v vodi. Žal. Drugje v tujini tega ne počnejo, ampak JE CELOTEN POROD IZVEDEN V VODI user posted image In, ja, tudi jaz vem kaj govorim, drugega otroka sem rodila v Postojni user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2008 22:11:20   
Medeja75
Jaz sem pred tremi meseci rodila v PO. Ce ne bi bilo odvzema popkovne krvi, bi menda lahko v celoti opravila v vodi. Ne vem no. Jaz mislim, da je tudi v Postojni mozno.

Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2008 7:11:05   
Anonimen
Mislim, da se edino v PO da roditi v vodi, vendar opozarjajo na veliko možnost okužbe ploda.

(odgovor članu Medeja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......