oka -> RE: pijani parkli :-( ;-( (8.12.2008 12:48:47)
|
Ja in vi veselo gledate, ko vam pijani cepci strašijo otroke? Tradicija gor al pa dol. Ne, ravno zato, ker se bojita oz. bi se bala, če bi se srečala s katerim od njih. V hišo pridejo Miklavž, angelčki in pisar. Parkeljni ostanejo pred hišo dobijo kaj za pod zob in pijačo (ker smo zadnji na vrsti je to ponavadi kar sok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) oz. jih v hišo spustimo, ko so otroci "na varnem", v hiši pa tako ali tako dajo larfe dol. Eno je izživljanje nad tistimi, ki jim zunaj pridejo pod roke, zato jaz mojih dveh niti pod razno ne spustim ven. To se mi pa zdi nesprejemljivo pa tradicija gor al pa dol. In moji otroci niso niti približno prestrašeni zato, ker parkeljni hodijo zunaj po ulici. Sta notri na varnem, da pa so parkeljni zunaj pa ju ne gane, ker vesta, da v naše stanovanje ne smejo. Iz vsega skupaj naredimo tako malo zabavo. Pride še prijateljica s hčero in skupaj čakamo na Miklavža. Zdi se mi pomembno kako starši to otroku predstavijo. Eno je, če jim poveš, da bo prišel Miklavž z angelčki in jim nekaj prinesel, parkeljni so pa samo zato, da Miklavžu pomagajo delat red, drugo pa je, če otroke že štirinajst dni prej strašiš s parkeljni, da jih bojo odpeljali in nabunkali, ker niso bili pridni.
|
|
|
|