slabokrvnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

erbi -> slabokrvnost (5.12.2008 16:37:35)

Sem v 11. tednu nosečnosti in ginekologinja mi je ugotovila izredno pomanjkanje železa, torej slabokrvnost. Ima katera kakšen nasvet kako to popraviti.

Že vnaprej hvala za vsakršen nasvet.

Petr_a -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 16:44:29)

Dobiš sirup ali tablete.
če imaš na meji lahko popraviš s prehrano,drugače pa žal z preparati

Felicita -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 16:50:10)

kok pa je to 'izredno'? maš mogoče kakšen izvid?
zdej če nisi dobila tablet in/ali sirupa, jej rdečo peso, suhe slive, rdeče meso, listnato zelenjavo (špinača, blitva, solata) in nekatere stočnice (bob, čičerika). lahko si kupiš tudi šumeče tablete. v vsakem primeru morš v telo vnest še veliko vitamina C, ki omogoča vezavo železa v kri (drugač ne bo kej dost koristi tudi če žeblje žvečiš).

bamoocham -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 17:41:36)

Moja tašča mi je dala nasvet, in sicer, da naj pojem 2 vrečki suhih sliv na teden. Ona je to v drugi nosečnosti prakticirala in ni rabila nobenih tablet in ničesar, tako se ji je kri izboljšala!

VRTNICA84 -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 17:44:21)

Jaz se že celo nosečnost borim z slabokrvnostjo in mi nič ne pomaga. Ne sirup, ne tablete, ne suhe slive skratka nič.

ZvezdicaZaspanka -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 17:48:53)

Meni so dokaj pomagale Hematopan tablete, ki naj bi bile najmočnejše...pa še to sem pila 2 na dan. Sem bila pa kar zelo slabokrvna in ti svetujem, da si popraviš kri pred porodom, ker zna biti problem ko boš rojevala (med porodom še zgubiš malo krvi).Meni so takoj po porodu morali dati transfuzijo, ker se mi je tako vrtelo in sploh nisem mogla na noge stopit. Sicer pa tudi s prehrano probaj tako kot so predlagale predhodnice. Veliko mesa (teliček, žrebiček) in jaz sem morala jemati tudi močnejšo folno kislino (dobi se jo na recept).

Felicita -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 17:58:08)

punce, nafilat se s C vitaminom... po nekaterih raziskavah dovolj velika količina C vitamina poveča absorbcijo železa v kri do 80%...

Najaa -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 19:39:01)

IZVIRNO SPOROČILO: erbi

Sem v 11. tednu nosečnosti in ginekologinja mi je ugotovila izredno pomanjkanje železa, torej slabokrvnost. Ima katera kakšen nasvet kako to popraviti.

Že vnaprej hvala za vsakršen nasvet.

Če bi bila tako zelo slabokrvna, bi ti dala železo v obliki tablet ali sirupa.
Ko si enkrat že ful slabokrven, hrana ne pomaga več. Je treba večjo dozo, to je pa žal kemija. Pred tem pa se da vzdrževat s prehrano.

Dali* -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 20:06:45)

Zdej maš super sezono, da ješ citruse, ki vsebujejo C vitamin, da bo absorbcija železa boljša...zato da jemlješ pač čimmanj zvarkov...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.12.2008 21:21:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anja24 -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 22:00:58)

meni je g priporočala tablete tifol

zmajaz -> RE: slabokrvnost (5.12.2008 22:03:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

meni je g priporočala tablete tifol

Tifol je samo folna kislina in jo morš jest najbolj zaradi razvoja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] . Ni pa tu zraven železa, zato nič ne pomaga za slabokrvnost. Kak Elevit prej - tega je meni svetoval moj G, ko se je v prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] pokazala slabokrvnost - in mi je tudi pomagal, da se je stanje popravilo.

2.2. -> RE: slabokrvnost (6.12.2008 5:25:42)

jaz sem imela iste težave kot zvedica zaspanka. nisem pa prenesla med nosečnostjo ne tablet ne siropa. ker sem vse ozbrhala ven. tako da je bila pri meni samo prehrana odvisna.....v osmem mesecu sem celo mogla hodit vsak drugi dan po enjekcije...no to mi je maaaalo izbolšalo-samo še skoz zeeelo slabo. no rodila pa sem potem en mesec prej , in modrice imam še danes dve leti po porodu od tam kam mi je dala železo not z injekcijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

po porodu pa sem dobila dve vrečki krvi in železo mi je non stop teklo bila sem kar 9 dni v porod. hčerkica pa se je zdrava kot riba rodila brez problemov. rodila pa sem v 10 min.

tako da probaj čim več jest temno hrano, zraven pa še tablete oz. sirup.

koliko pa imaš železa v krvi? 

soncek30 -> RE: slabokrvnost (6.12.2008 12:37:14)

Hrana tukaj ne pomaga,ker ti plod>jemlje>še zraven,jaz sem imela hemoglobina malo manj kot 90.....in sem prejemala 2x na teden zelezo v obiki infuzije.Ugotovili so mi v 7 mesecu nosečnoosti.Sirup LEGOFER je še dokaj ok,drugo pa ne,....

Stran: [1]