miška81 -> RE: kako toplo (18.2.2009 19:14:30)
|
Mi smo pa doma v bloku in moramo kar fajn kurit, če želimo imeti več kot 22 stopinj čez dan. Zdaj smo dobili položnico za januar in me je skoraj kap, pa nismo ne vem kak švicali in šparali januarja! Pri nas je problem, ker imamo predsobo, kuhinjo z jedilnico in dnevno povezano z odprtimi predelnimi stenami in gre ogromno energije na račun tega, pa še blok je bolj star in potreben nove fasade z pošteno izolacijo. Včasih moram dogrevat s klimo, ker je enostavno prehladno. Drugač pa držimo čez dan okoli 21 stopinj. Ponoči 17-18 stopinj, v spalnici kjer spiva midva pa tudi 16 stopinj. Drugače se pa strinjam, da preveč toplo ni vredu. Moja mi sploh ne more spat čez dan, če je pretoplo in skozi je sitna in zaripla v obraz oz. lička. Čeprav ni ne vem kako vroče obvezno uporabljamo vlažilec prostorov, ker je zrak nenormalno suh. Na noč včasih vlažilec porabi kar 2 litra vode, da obdrži optimalno vlažnost zraka... Zato skoraj ne morem verjet, ko je ena napisala par postov nazaj, da pri 24 (se mi zdi) stopinjah v stanovanju nima suhega zraka?! Ma ja, po moje tudi.
|
|
|
|